Öğrencilerin Gözünden 15 Temmuz Gecesi - Son Dakika
Güncel

Öğrencilerin Gözünden 15 Temmuz Gecesi

Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kadıköy Anadolu Lisesince düzenlenen 15 Temmuz temalı "Resim, Afiş ve Karikatür Yarışması"nda dereceye girenler ödüllendirildi.

17.01.2017 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kadıköy Anadolu Lisesince düzenlenen 15 Temmuz temalı "Resim, Afiş ve Karikatür Yarışması"nda dereceye girenler ödüllendirildi.

Kadıköy Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen törene, Kaymakam Tuncay Sonel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Aslan, ilçede ikamet eden 15 Temmuz gazileri ve bazı şehit aileleri ile öğrenciler ve velileri katıldı. Tören, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın söylenmesi ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Törende konuşan Kadıköy Kaymakamı Sonel, öğrencilere okumaları, güçlü olmaları ve kendilerini geliştirmeleri tavsiyesinde bulunarak, gençlere büyük işler düştüğünü anlattı.

Gençlerin geçmişini unutmaması gerektiğinin altını çizen Sonel, şöyle devam etti:

"Bu vatanı, bu toprakların nasıl vatan yapıldığını unutmayın. Rengini şehitlerimizin kanından alan ay yıldızlı bayrağımızı unutmayın. Güçlü olun, bu memlekete hayırlı işler yapın. Biz daha da ileriye gideriz. Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesine daha çok çıkalım. Bu da ancak çalışmakla olur. Adı ne olursa olsun, FETÖ, PKK, DEAŞ olsun bu memlekete göz diken hainlere fırsat vermeyeceğiz. Bunu aziz Türk milleti olarak hep beraber yapacağız. Çünkü milletimiz güçlüdür, kudretlidir. Bizi bölmek, parçalatmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Bu memleketin bekası için bu alçakların yaptıklarını hatırlayacağız. Devletin tankı, uçağı, mühimmatıyla gideceksin Meclis'i bombalayacaksın, vatandaşlarımızı, askerimizi, polisimizi şehit edeceksin. Yedirmeyiz. Biz hep beraberiz. Nitekim hep beraber bu memlekete sahip çıkıldı ve sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu memlekette Ömer Halisdemirler, Fethi Sekinler bitmez. Bu ülkenin hep beraber kıymetini bilmemiz lazım. Farklı inançlar, farklı düşünceler olabilir ama bizim bir vatanımız, devletimiz var. O geceyi hep beraber yaşadık. Herkes vatan ve bayrak için elinden geldiği bir şey yaptı. Hangi kurumda olursa çürükleri temizleyeceğiz."

"Sergiyle çok hüzünlendim"

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi Acıbadem Türk Telekom önünde önünde şehit edilen Orhun Göytan'ın annesi Şennur Göytan da konuşması sırasında duygulu anlar yaşadı. Göytan, "O benim bebeğim, ciğerim, yavrumdu. Ben onu, kokusunu çok özledim." dedi.

Baba Gültekin Göytan ise "Bunu anlatmak çok zor. Öğrencilerin bu sergisiyle çok hüzünlendim ve gururlandım. 15 Temmuz'dan bu yana aynı acıyı hissediyoruz. Çocuğumuzu ve şehitlerimizi unutmadık." şeklinde konuştu.

Eserler, yıl boyu okullarda sergilenecek

Yarışmada resim kategorisinde üçüncü olan Nevzat Ayazbey Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Azra Fidel Oksay, "15 Temmuz gecesi insanların tankların altına yatması, herkesin ellerinde Türk bayraklarıyla alanlara koşması beni çok duygulandırdı. Ben de bunları resme yansıtmak istedim." dedi.

Karikatür kategorisi dalında üçüncü olan Göztepe İhsan Kurşunoğlu Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Hatice Rana Sofu, "Ben de karikatürümde 15 Temmuz gecesinin simgelerini düşündüm. En önemlisi insanların kendilerini tankların önüne atması, TBMM'nin bombalanması, beni çok etkiledi. İnşallah ülkemizde bir daha böyle şeyler yaşanmaz." ifadesini kullandı.

Yarışmada birinciliği resim kategorisinde Gazi Mustafa Kemal Paşa Ortaokulundan Aydemir Kurban, afiş kategorisinde İstanbul Anadolu Lisesinden Aysu Nur Birecik ve karikatür kategorisinde Mustafa Saffet Anadolu Lisesinden Halenur Türkan aldı.

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren birincilere tam, ikincilere yarım, üçüncülere çeyrek altın verildi. Törende ayrıca Kadıköy'de ikamet eden 15 Temmuz gazileri ile şehit ailelerine günün anısına plaket sunuldu.

Kadıköy'deki ortaokul ve liseler arasında düzenlenen yarışmaya 220 eser katılırken, 30 eser Kadıköy Halk Eğitim Merkezinde sergileniyor. Eserlerin yıl boyunca ilçedeki tüm okullarda sergileneceği öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Öğrencilerin Gözünden 15 Temmuz Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Milli Boksör Emine Kılınç, Gümüş Madalya ile Niğde'ye Döndü
    23:09 Milli Boksör Emine Kılınç, Gümüş Madalya ile Niğde'ye Döndü

    Hırvatistan'da düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası'nda 50 kiloda gümüş madalya kazanan milli boksör Emine Kılınç, memleketi Niğde'ye coşkulu bir karşılama ile döndü. Kılınç, gazetecilere yaptığı açıklamada, ikincilikle yetinmeyerek daha büyük başarılar hedeflediğini belirtti. Ailesi, antrenörü ve Gençlik ve Spor İl Müdürü de Kılınç'ı tebrik ederek gelecek müsabakalarda başarılar diledi.

  • Xiaomi mi 11 serisi HyperOS güncellemesi aldı
    23:09 Xiaomi mi 11 serisi HyperOS güncellemesi aldı

    Xiaomi, Ekim 2023'te HyperOS'u duyurarak MIUI defterini kapattı. Şirket, önemli değişiklikleri beraberinde getiren bu arayüz yazılımını dağıtma çalışmalarını başlattı. Xiaomi mi 11 serisi de Android 14 tabanlı HyperOS güncellemesi aldı. Güncelleme ile birlikte yeni saat stilleri, yazı tipleri, duvar kağıtları ve widget'lar gibi özelleştirme seçenekleri sunuluyor. Ayrıca, eski modeller için de HyperOS güncellemesi yayınlanacak.

  • Getir, küçülüyor mu? FreshDirect ve BiTaksi'yi satacak mı?
    23:09 Getir, küçülüyor mu? FreshDirect ve BiTaksi'yi satacak mı?

    Getir, son yıllarda büyük bir büyüme göstererek Türkiye sınırlarını aşmış ve Avrupa ülkelerinde de hizmet vermeye başlamıştır. Ancak son gelişmelere göre şirketin küçülmeye hazırlandığı iddia edilmektedir. Getir'in Aralık 2023'te satın aldığı FreshDirect ve Türkiye'de hizmet veren BiTaksi'yi satmayı planladığı söylenmektedir. Şirketten henüz resmi bir açıklama gelmemiştir, bu nedenle küçülme şimdilik bir söylentiden ibarettir. Getir, şu anda Türkiye, İngiltere, Almanya, Hollanda ve ABD'de faaliyet göstermektedir.

  • TOFAŞ, Türkiye'de Jeep Üretimine Başlayabilir
    23:09 TOFAŞ, Türkiye'de Jeep Üretimine Başlayabilir

    TOFAŞ firmasının Türkiye'de Jeep üretimine başlayabileceği ortaya çıktı. Yeni Jeep CEO'su Antonio Filosa'nın maliyetleri düşürmek adına üretimi başka ülkelere kaydırmayı planladığı ve Türkiye'nin seçenekler arasında olduğu biliniyor. Markanın 2030 hedefi ise global satışlarını 2 katına çıkarmak. TOFAŞ ile uzun süreli bir iş birliği ihtimali konuşuluyor.

  • TİKA, Zimbabve'de tarım sektörüne destek sağlıyor
    23:08 TİKA, Zimbabve'de tarım sektörüne destek sağlıyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Zimbabve'de tarım sektöründe mesleki ve teknik eğitime destek amacıyla çeşitli tarım ekipmanları temin ediyor. TİKA'nın sağladığı yer fıstığı ayıklama ve mısır taneleme makineleri, Zimbabveli gençlerin mesleki eğitimlerine katkı sağlamak için kullanılacak. Proje, Zimbabve'nin tarıma elverişli topraklarında gençlerin geleceğine katkı sağlamayı hedefliyor.

  • Kuşadası'nda Kruvaziyer Gemisi İskeleye Çarptı
    23:02 Kuşadası'nda Kruvaziyer Gemisi İskeleye Çarptı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde limana yanaşmaya çalışan dev kruvaziyer gemi duramayınca iskeleye çarptı. Çarpmanın etkisiyle gemide ve iskelede maddi hasar meydana geldiği öğrenildi. Olay, cep telefonu kamerasına anbean yansıdı.

  • İzmir'de Öz Kardeşini Öldüren Zanlı Sırbistan'da Yakalandı ve Türkiye'ye Getirildi
    23:00 İzmir'de Öz Kardeşini Öldüren Zanlı Sırbistan'da Yakalandı ve Türkiye'ye Getirildi

    İzmir'de öz kardeşini öldüren cinayet zanlısı, Sırbistan'a kaçtıktan sonra İnterpol'ün devreye girmesiyle Belgrad Nikola Tesla Havalimanı'nda yakalandı. Sırbistan'a giden İzmir polisi tarafından havayolu ile Türkiye'ye getirilen zanlı, İzmir'de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Zanlı, sorgusunda suçunu kabul ederek kardeşiyle aralarındaki husumetten dolayı cinayeti işlediğini söyledi.

  • Zonguldak'ın Gülüç beldesinde Belediye Başkanı'na saldırı girişimi
    22:57 Zonguldak'ın Gülüç beldesinde Belediye Başkanı'na saldırı girişimi

    Zonguldak'ın Gülüç beldesinde Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş ile yol kapatma tartışması sebebiyle tartışan şüpheliler, belediye başkanına saldırmaya kalkıştı. Şüpheliler, çevredekilerin müdahalesiyle olay yerinden uzaklaştırıldı. Demirtaş ve yakınları olaydan yara almadı. Polis ekipleri şüphelilerin ifadelerini almak üzere polis merkezine götürdü.

  • Karabük'te çıkan yangında müstakil ev kullanılamaz hale geldi
    22:48 Karabük'te çıkan yangında müstakil ev kullanılamaz hale geldi

    Hanköy köyünde Ramazan Yazıcı'ya ait 2 katlı müstakil evde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Kısa sürede büyüyen alevler tüm evi sardı. İhbar üzerine adrese jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Eskipazar Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürülen yangında ev kullanılmaz hale geldi.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri
    22:39 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda şarkıcı Gökhan Tepe, Merkez Parkı'nda konser verdi. Konseri çok sayıda kişi izledi ve Tepe'nin en sevilen parçalarına müzikseverler eşlik etti. Tepe'nin performansı, dinleyiciler tarafından alkışlandı.


Advertisement