Öğrencilerin Hatice Ablası - Son Dakika
Güncel

Öğrencilerin Hatice Ablası

Öğrencilerin Hatice Ablası

Düzce'de iki çocuğunu sabahları okula bıraktığı yıllarda servis şoförü olmaya karar veren Hatice İnci, 13 yıldır kentin sokaklarında direksiyon sallıyor.

23.01.2015 11:19  Güncelleme: 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce'de iki çocuğunu sabahları okula bıraktığı yıllarda servis şoförü olmaya karar veren 34 yaşındaki Hatice İnci, 13 yıldır kentin sokaklarında direksiyon sallıyor. Öğrencilerin çok sevdiği ve "Hatice abla" diye seslendiği kentin tek kadın servis şoförü Hatice İnci, "İşimi ve çocukları çok seviyorum" dedi.

İki çocuğunu ve komşularının çocuklarını her sabah okula bırakan Hatice İnci, daha sonra bunu iş haline getirmeye karar verdi. Servis şoförlüğüne başladığı ilk yıllarda kadın olmanın zorluklarını yaşayan Hatice İnci aradan geçen yılların ardından öğrencilerin ve velilerin gönlünde taht kurdu.

Minik öğrencileri her gün evlerinden alıp teker teker minibüse bindiren Hatice İnci, öğrencilerin okul malzemelerini nutmamaları için de hep uyarıyor. Öğrencilerin "Hatice abla" diye seslendiği Hatice İnci, 13 yıldır kentin sokaklarında direksiyon sallıyor.

İşini ve çocukları çok sevdiğini söyleyen Hatice İnci, "Onlar beni anneleri gibi görüyorlar. İlk başladığım yıllarda kendimi o kadar çok işime verdim ki aracı durdurup çocukların çoraplarını giydirdim. 13 yıldır bu işi yapıyorum ve 34 yaşındayım. Ben bir anneydim, çocuklarım vardı. Onları bir gün okula bırakırken neden olmasın diye düşündüm. Daha sonra mahallenin çocuklarını da okula bırakmaya başladım ve servis şoförü olmaya karar verdim. Küçük yaşlarda bu işe başladım ve daha sonra velilerden talep gelince devam ettirdim. Benim en büyük destekçim kayınpederim ve eşim oldu. Bir süre sonra diğer erkek şoför arkadaşlar için biraz tepki gösterdi. Ancak yılmadım ve baktılar ki bu işi yapmaya devam edeceğim onlar da alıştı. İşimi çok sevdiğim için zorluk yaşamıyorum. İşimi ve çocukları çok seviyorum. Her işin bir zorluğu var ben işimi çok sevdiğimden zorlukları görmüyorum" dedi.

Öğrencilerde Hatice ablalarından memnun olduklarını belirterek, "İlk gördüğümüzde şaşırdık, ancak daha sonra alıştık. Kadın şoför olması bizim için çok iyi. Servisimiz temiz ve daha disiplinli. Ayrıca bize çok sıcak ve yakın davranıyor" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öğrencilerin Hatice Ablası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement