Bursa'da Kaynağı Belirsiz Kokudan 70 Öğrenci Hastanelik Oldu - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Kaynağı Belirsiz Kokudan 70 Öğrenci Hastanelik Oldu

Bursa\'da Kaynağı Belirsiz Kokudan 70 Öğrenci Hastanelik Oldu

Bursa'da Merkez Yıldırım ilçesi Yiğitler Mahallesi'nde, kaynağı henüz belirlenemeyen bir kokudan etkilenen 70 öğrenci hastaneye kaldırıldı.

20.03.2014 14:00  Güncelleme: 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da Merkez Yıldırım ilçesi Yiğitler Mahallesi'nde, kaynağı henüz belirlenemeyen bir kokudan etkilendikleri öne sürülen 70 öğrenci; baş ağrısı, bulantı ve kusma şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Öğrencilerin durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Öğle saatlerinde Yiğitler Mahallesi'nde oturan bazı vatandaşlar, 155 Polis İmdat ile Bursagaz'ın ihbar hattını arayarak, "Kaynağını bilemediğimiz bir koku var" ihbarında bulundu.

Kaynağı henüz belirlenemeyen bir kokudan etkilendikleri öne sürülen 70 öğrenci; baş ağrısı, bulantı ve kusma şikayetiyle Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Öğrencilerin durumlarının iyi olduğu bildirildi.

İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, "Konuyla ilgili detaylı araştırma yapıyor. Okulda ve çevrede ölçümler yapılıyor. Çalışmalar sürüyor. Çevredeki bir fabrikada kimyasal madde yakılmasından kaynaklı bir sıkıntı olabileceği iddia ediliyor. Çocukların durumu iyi" dedi.

Bursagaz yetkilileri ise konunun kendileriyle alakasının bulunmadığını söyledi.

KOKUNUN KAYNAĞI BELLİ OLDU

Bursa’da öğlen saatlerinde çok sayıda öğrencinin ve vatandaşın rahatsızlanmasına yol açan kokunun bir fabrikadaki ‘kimyasal saklama kabının’ yanlışlıkla açılması sonucu çevreye yayıldığı ortaya çıktı. Koku sebebiyle Yıldırım ilçesindeki okullar tatil edilip öğrenciler evlerine gönderildi.

Bursa’da doğudan başlayarak kentin büyük bölümünde etkili olan koku başta öğrenciler olmak üzere çok sayıda vatandaşı etkiledi. Karın ağrısı ve baş dönmesi şikayeti başlayan öğrenciler ambulanslarla hastanelere sevk edildi.

Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Karadağ, hastaneye getirilen öğrencilerde ciddi bir rahatsızlık tespit edilmediğini açıkladı. Öğrencilerin kan değerlerine, nabızlarına ve tansiyonlarına baktıklarının hepsinin normal çıktığını belirten Karadağ, telaş edilecek bir durum olmadığını, birkaç saat içerisinde bütün öğrencilerin taburcu edileceğini bildirdi.

Vali Münir Karaloğlu da, kokunun nedenini tespit emek için çalışmaların sürdüğünü ancak paniğe sebep olacak bir durum olmadığını açıkladı. Karaloğlu, öğrencilerin rahatsızlığının psikolojik olabileceğini ifade etti.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Bu arada konunun en fazla etkili olduğu Yıldırım ilçesinde Kaymakam Mehmet Yapıcı’nın ‘isteyen öğrencilerin evlerine gönderilmesi’ yönündeki talimatı üzerine bütün okullar tatil edilip öğrenciler evlerine gönderildi.

Öte yandan kokunun Kestel ilçesindeki bir sanayi kuruluşunda bulunan kimyasal saklama kabının yanlışlıkla açılması sonucu etrafa yayıldığı belirtiliyor.

 

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bursa'da Kaynağı Belirsiz Kokudan 70 Öğrenci Hastanelik Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Can: AKP şehre bir geldi yaydığı virüslerle herkesi zehirlediler..Gittiğiniz yere şer geliyor.. 16 15 Yanıtla
  • TORAMAN: AKP GELİYOR DİYE BAZILARININ DİZİ ÇÖZÜLMÜŞ KAÇAMAMIŞ VE KORKUDAN GAZ KAÇIRMIŞTIR KESİN 4 3 Yanıtla
  • TORAMAN: AKP NİN BUGÜN BURSADA MİTİNGİ VARYA, İŞTE O YÜZDEN CHP MHP LİLER toptan GAZ SALMIŞTIR KESİN DİYECEM AMA, ÖYLE DEĞİLMİŞ, BİR FABRİKADAN VE KİMYASAL ATIK KAZANINDAN GELMİŞ BU KOKU 1 2 Yanıtla
  • ahım tutsun: Bir fabrikada kimyasal saklama kabı var ve bu yanlışlıkla unutuluyor.İşin eğitimi alınmış,gerekli bilgilendirmeler yapılmış ve kalifiye kişiler bu işlerde çalışmalı.Bu kadar önemli bir konuda yanlışlık yapılmamalı. Maalesef ki özelinden tüzeline kadar bir çok yerde işin ehli ve eğitimlisi ile çalışılmıyor 2 0 Yanıtla

Advertisement