Öğrencilerin Laf Attığı Cemaat Okul Bastı - Son Dakika
Güncel

Öğrencilerin Laf Attığı Cemaat Okul Bastı

Şişli'deki özel bir okulda okuyan öğrencilerin, okulun karşısındaki camide cuma namazı kılan cemaate "Boşuna Allahuekber demeyin, Allah yok" demesi ortalığı karıştırdı.

19.12.2014 17:37  Güncelleme: 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Teşvikiye Cami'nin arka tarafında bulunan Fevziye Mektep Vakfı Işık Okulları lisesi öğrencileri, ezan sesinden ve camiden sürekli olarak gelen gürültüden rahatsız oldu. Okuldaki öğrenciler camlara çıkıp namaz kılan cemaate "Boşuna Allahuekber demeyin, Allah yok" demesi ortalığı karıştırdı.

OKULDAKİ ÖĞRENCİLER CEMAAT'E LAF ATTI

Öğle saatlerinde cemaat cuma namazını kılmak için bahçede saf tuttu. Ezanın okunmasının ardından namazlarını kılmaya başlayan cemaat, hutbenin okunmasının ardından farz namazına durdu. Bu esnada lisenin penceresinden sarkan öğrenciler, yaklaşık 10 dakika boyunca cemaati, "Boşuna Allahuekber demeyin, Allah yok" diyerek taciz etti.

NAMAZ KILAN CEMAAT NAMAZ ÇIKIŞI OKUL BASTI

Namaz kıldıkları için herhangi bir şey yapamayan cemaat, namaz çıkışında toplanarak okulu bastı. Okulun kapısından içeriye giren cemaat, yetkilere hesap sordu. Bu sırada olay yerine gelen polis ekipleri, cemaati sakinleştirerek olayın büyümesini engelledi. Cemaatin cuma namazı sonrası hızlı bir şekilde kapıya yönelmesi ise güvenlik kameralarına yansıdı.

POLİS ENGELLEDİ

Yaşanan olayla ilgili açıklamada bulunan Şişli Teşvikiye Cami Derneği Başkan Yardımcısı Süleyman Sarıhan, olayın yaşandığı sırada namaz kıldığını belirtti. Sarıhan, "Namazdan çıktıktan sonra olayları duydum. Cemaatimiz okula gitmiş ve olaylar çıkmış, polis de engellemiş" dedi.

CUMA GÜNÜ CAMİ DOLU OLDUĞU İÇİN NAMAZ BAHÇEDE KILINIYOR

"Bunlar daha önce de zaman zaman yaşandı. Okulun pencereleri camiye doğru baktığından dolayı bu tür sataşmalar, tacizlerini olduğunu duyuyor ve görüyorduk. Ben 10 senedir burada görev yapıyorum. O camlar 20 sene önce falan yoktu. Cuma günü caminin içerisi tamamen cemaatle dolduğu için bahçeye hasırlar sererek namaz kılabiliyorlar. Bu Cuma da üzücü bir olay yaşadık. Yetkililer gereken her şeyi gördü. Netice alınacak mı bilemiyoruz. Bu konuya bir çare bulunması gerektiği görülmektedir. Güvenlik kameralarına baktık ve olayı inceledik. Net olmasa da namazdan sonra bir hareketlenme olduğunu görüyoruz" dedi.

Öğrencilerin Laf Attığı Cemaat Okul Bastı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Öğrencilerin Laf Attığı Cemaat Okul Bastı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (26)

  • Aybars : Ahlaksız herifler..öldüğünüzde görürsünüz Allah varmı yokmu!.. 32 8 Yanıtla
  • aga: öğrenciden önce O komünist öğretmenler hizaya getirilmeli. bizim avrupa daki vatandaşlar nasıl kilisedeki vatandaşlara yanlış yapıyorsunuz demiyorsa bunlarda demesinler beğenmeyen bu ülkeülkeden defolsun 24 9 Yanıtla
  • ALLAÜEKBER: ALLAHÜEKBER!ALLAH VAR HEMDE HERYERDE. TIPKI ÖLECEĞİMİZİ BİLDİĞİMİZ GİBİ. 24 6 Yanıtla
  • OKULLARDA: BU OKULLARDA ÇOCUKLAR'A NE ÖĞRETİLİYOR?DİN DÜŞMANLIĞI MI? 19 10 Yanıtla
  • Ali: İnançsız şerefsizleri bıraksaydınızda vurup öldürselerdi. Allah onların belalarını verir inşallah 19 9 Yanıtla
  • oyle degilmi: Akp nin riyakarligi, dini alet etmesi, haram olan her turlu ahlaksizligi yapip bunu dinle ortmeye calismasi ulkeyi ne hale getirdi. Islamiyetin en buyuk dusmani onu cikarlari icin erozyona ugratan akp dir. 12 15 Yanıtla
  • ogrenci: Ben 8 yildir bu okulda ogrenciyim. Bir bolumu ilkokul bir bolumu lise. Simdiye kadar boyle bir olay hic yasanmadi. Hocalarin kiskirtmasiyla olmus, cocuklar tek basina yapamaz diyenlere zaten sadece guluyorum. Adi uzerinde cocuk. Iki tane salak cocugun yaptigi salakca hareketi tum okula yayip dinsiz okulu, ateist okulu, siyonist okulu, kesin hocalari ogretmistir gibi sacma sapan laflar etmek tamamen halki kiskirtmaya yarar. Ayrica haberde oyle bir yazilmis ki sanki butun lise ogrencileri toplanip tezahurat esliginde 10 dakika boyunca cemaat taciz edildi. Oyle birsey yok. Sadece 2 tane kizin camdan bagirmasi olay. Biraz mantikli olun. Ozel okul diye bu kadar saldirilmaz ayiptir. Ayni olay ozel okulda olmasaydi da devlet okulunda olsaydi “cocuk iste ya yapmis bi hata, hocalari ailesi falan konusur halleder“ der gecerdiniz. Ama yok ozel okul ya, herkes dinsiz herkes komunist herkes mason bu okulda size kalsa. 16 10 Yanıtla
  • Mirza kürdo: Şu özel okullarda dinsizlikmi öğretiyorlar bilmiyorum ama.saygıyı önce öğretmeleri gerekecek.saygı göstermeyen saygıyı haketmiyordur. 16 8 Yanıtla
  • Mehmet: Olay sirasinda oradaydim,2 veya 3 tane ogrenci camdan 2 kez bagirdi ancak ne soylediklerini tam olarak duyamadim ve olay bundan ibaretti.Burada abartildigi gibi cok fazla ogrenci tarafindan 10 dakika boyunca bagirilmasi falan hepsi abarti bunlarin.Ogrencilerin yaptiklari oldukca yanlis,ancak burada soylenen cogu sey yalan ve abartidir.Bu olaydan sonra Cuma namazindan cikan insanlar okulun kapisina dayanip “Allah hakkinda egitim vericeginize Ataturk hakkinda egitim verince boyle oluyor iste.“ ve “Ogrencileri cikarinda onlara bir ders verelim“ gibi sozler soyledikten sonra okulun karsisinda bulunan polis karakolu tarafindan sakinlestirilmeye calisildi.Herkes istedigi dine inanir veya inanmaz bu hic kimseye kalmadi ancak orada Cuma namazi kilan insanlara 1-2 tane bile olsa laf atmak oldukca terbiyesizce bir davranis.Ancak bu haber inanilmaz abartilmis ve iki tarafin gozunden yazilmamis bir haber. 23 1 Yanıtla
  • SELİM: Bunlar bana göre hep planlanmış kurgular. 17 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi
    08:06 İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi

    İzmir merkezli düzenlenen 'MAHZEN-13' operasyonlarında, Tahsim Aktaş ve Murat Hanaylıoğlu'nun liderlik ettiği 2 ayrı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda elebaşları dahil olmak üzere toplam 25 şüpheli gözaltına alındı.

  • Mersin'de PKK/KCK operasyonunda 11 şüpheli gözaltına alındı
    08:05 Mersin'de PKK/KCK operasyonunda 11 şüpheli gözaltına alındı

    Mersin polisi, terör örgütü PKK/KCK'ye yönelik gerçekleştirdiği operasyonda 11 şüpheliyi gözaltına aldı. Operasyonda, şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ruhsatsız silahlar ve örgütsel dijital materyaller ele geçirildi.

  • Bitlis-Baykan kara yolu heyelan nedeniyle trafiğe kapatıldı
    08:01 Bitlis-Baykan kara yolu heyelan nedeniyle trafiğe kapatıldı

    Bitlis-Baykan kara yolunda meydana gelen heyelanın ardından ekiplerin çalışması sonucu yol kontrollü olarak trafiğe açıldı. Heyelan sırasında yoldan geçen bir otomobildeki kişiler son anda kurtuldu. Toprak yığını ve kaya parçalarının temizlenmesinin ardından yol tekrar araç geçişlerine açıldı.

  • Para pazarlığı iddialarının odağındaki Turgay Kocakaya: Zan 'Ailemin paraya ihtiyacı var, bana ne Hataylı'dan' dedi
    07:51 Para pazarlığı iddialarının odağındaki Turgay Kocakaya: Zan 'Ailemin paraya ihtiyacı var, bana ne Hataylı'dan' dedi

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay'dan adaylığını geri çektiği Gökhan Zan'ın olduğu iddia edilen ses kayıtları kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Zan'a adaylıktan çekilmemesi karşılığında 3 milyon dolar teklif edilen kayıtların kilit ismi Turgay Kocaya da sessizliğini bozdu. Kocakaya, Zan'ın ''Para bulamazsak çekileceğim, ailemin paraya ihtiyacı var. Aileme ev almam lazım bana ne Hatay'dan Hataylı'dan'' dediğini öne sürdü.

  • Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi
    07:37 Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi

    Bitlis'te iki gündür süren yoğun yağışlar, Bitlis-Baykan kara yolunda heyelanın yaşanmasına sebep oldu. Heyelan esnasında yoldan geçen bir otomobil, toprak ve kaya parçalarının altında kalmaktan son anda kurtuldu. Karayolları ekipleri ve AFAD, temizlik çalışmalarına başladı.

  • Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu
    07:23 Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu

    Urla Fenerbahçeliler Derneği, 'Haydi Sinemaya' adlı proje kapsamında 750 öğrenciye General Harrington Kupası'nı anlatan 'Zaferin Rengi' filmi izletti. Proje, Urla'daki okulların yanı sıra depremzede çocukları da kapsadı.

  • ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü
    07:22 ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü

    ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Hamas'ın askeri kanadının üç numaralı ismi Marwan Issa'nın İsrail saldırısında öldürüldüğünü açıkladı. Issa, İsrail'in öldürdüğü en üst düzey Hamas yetkilisi olarak biliniyordu. Hamas ise ölüm haberine yönelik bir açıklama yapmadı. ABD, Hamas'ın diğer liderlerinin Gazze'deki tünellerde saklandığını tahmin ediyor. İsrail basınına göre Issa, Gazze'nin Nuseyrat mülteci kampının altındaki tünelleri hedef alan hava saldırısında öldürüldü. Avrupa Birliği de Issa'yı terör listesine eklemişti. ABD Başkanı Joe Biden ise İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya Refah'a saldırmanın bir hata olacağını söyledi.

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.


Advertisement