Öğrencilerin Mimarlığı ile Gönül Köprüleri Kuruldu - Son Dakika
Güncel

Öğrencilerin Mimarlığı ile Gönül Köprüleri Kuruldu

İstanbul'daki bir grup öğrenci en kalıcı istatistiklere imza atıp, gelecek yıllara umut dolu kalpler taşıyarak herkese örnek oldular.

28.01.2016 08:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Kadıköy Nevzad Ayasbeyoğlu Ortaokulu öğrencileri yeni yıl hediye çekilişlerini bir köy okulu ile yapma fikri ile yola çıkıp öğretmen, idareci ve velilerin büyük desteğini alıp bir okul projesi haline dönüştürdükleri çalışmaya "Yeni Yıla Yeni Umutlar" adını verdiler.

Proje kapsamında okulda bir hediye odası oluşturup bir ay boyunca zamanlarının çoğunu buraya ayırıp büyük bir dayanışma örneği göstererek 2000'e yakın hediyeyi tek tek paketlediler. İçlerine de köydeki kardeşlerine özenle sürpriz notlar yazdılar. Projenin tanıtılması, hediyelerin alınması, toplanması, paketlenmesi gibi hemen her aşamada her Türk gencinde olmasını istediğimiz istek ve azimle çalışan gençler Kadıköy Belediyesi'nin de desteğiyle hediyelerini Afyon Bolvadin Derekarabağ Köy okuluna bizzat elleriyle verme şansına da eriştiler. Proje günü çok sıcak ve samimi bir köylü kentli buluşması yaşanıp İstanbullu öğrenciler kendileri için hazırlanan köy sofralarında köy kahvaltısı yaptılar. Bolvadin kaymakamının da katıldığı hediyeleşme anında unutulmaz anıların altına imza attılar. Her çocuğa isimle hazırlanmış paketler verilip yüzlerde mutluluk ifadesi hakim olduktan sonra karşılıklı iki okulun katkıda bulunduğu kısa film izlendi. Anlam yüklü kısa filmden sonra gözlerdeki yaşlar da zaman da su gibi aktı. Her güzel şeyin son bulduğu gibi bugünün de sonuna gelindiğinde kimse ayrılmak istemedi. 24 saatte kurulan gönül köprülerinin mimarları yüreklere ektikleri birlik ve beraberlik filizlerinin verdiği mutluluk ve gururla yuvalarına geri döndüler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Öğrencilerin Mimarlığı ile Gönül Köprüleri Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement