Öğrencilerin Sınav Talebi - Son Dakika
Yerel

Öğrencilerin Sınav Talebi

Siverek ilçesinde bir grup, YGS, LYS ve KPSS'nin ilçede yapılması için eylem yaptı.

25.04.2014 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siverek ilçesinde bir grup vatandaş, YGS, LYS ve KPSS'nin ilçede yapılması için eylem yaptı.

Hürriyet Caddesi'nde toplanan ve aralarında Siverek Özgür-Der, Siverek'i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği üyelerininde bulunduğu ve kendilerine "Sınav Mağdurları Platformu" ismi veren grup, üzerinde "Bitsin artık bu sınav hasreti, Sizden çok şey istemedik sadece Siverek'te sınav istiyoruz" yazılı bulunan çeşitli dövizleri açarak slogan attı.

Medet Çiftel, grup adına yaptığı açıklamada, yaklaşık 18  yıl önce Siverek'te yapılan sınavlarda kopya çekildiğini ve bu nedenle sınavların ilçede yapılmama kararı alındığını ileri sürdü.

Kopyadan dolayı ilçenin ceza aldığını iddia eden Çiftel, " Aradan tam 18 yıl geçmesine rağmen maalesef cezamız halen kaldırılmadı ve kaldırılması içinde ciddi adımlar atılmadı.  Siverek'te geçmişte elbette bazı sıkıntılar yaşanmıştır ama 18 yıl önce yaşanan sıkıntıların faturasını biz yeni nesiller olarak asla ve asla ödemek zorunda değiliz" dedi.

İlçede her yıl  ilçeden binlerde öğrencinin sınavlar için Şanlıurfa ve komşu illere gittiğini belirten Çiftel,şunları kaydetti:

"Siverek ilçesi, yaklaşık 100 bin örgencisi olan bir şehirdir. Bu örgencilerden her yıl 3 bini diğer illerde sınava girmektedirler. Her yıl YGS, LYS ve hatta KPSS sınavlarına girmek üzere her sene 3-4 defa bu kadar yolu katederek Urfa'ya gitmek zorunda kalıyoruz. 18 yıldan beri her yıl yaklaşık olarak her sınav için 5 bin insanımız Urfa'ya onca çile ve sıkıntıya sürülmekte. Motivasyon bozukluğu ve yolun sebep olduğu stresin etkisi ile her öğrencinin 30-40 puanı heba olmaktadır. Biz artık diğer şehirlerde değil kendi şehrimizde sınava girmek istiyoruz. Bu sıkıntıları çekmek zorunda olmadığımızı düşünüyoruz."

Açıklamanın ardından grup dağıldı. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Öğrencilerin Sınav Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement