Öğrencilerin Topladığı Eski Eşyalar Sergileniyor - Son Dakika
Yerel

Öğrencilerin Topladığı Eski Eşyalar Sergileniyor

Kumluca'da öğrenciler tarafından toplanan unutulmaya yüz tutmuş eski ev araç gereçleri, Mimar Sinan İlkokulunda sergilenmeye başladı.

18.11.2015 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kumluca'da öğrenciler tarafından toplanan unutulmaya yüz tutmuş eski ev araç gereçleri, Mimar Sinan İlkokulunda sergilenmeye başladı.

Mimar Sinan İlkokulu Sosyal Bilgiler öğretmeni Gülay Selçuk öğrencilerle ortaklaşa unutulmaya yüz tutmuş eski ev araç gereçlerini toplamak için kampanya başlattı. 5. sınıf öğrencileri tarafından toplanan eski ev eşyaları daha sonra okulda diğer öğrencilerin de tanıması için sergilenmeye başladı.

Sosyal Bilgiler öğretmeni Gülay Selçuk, öğrencilerle evlerde bulunan ve unutulmaya yüz tutmuş eski eşyaları toplama ve sergilemek amacıyla bir çalışma başlattıklarını ve çalışma sonunda yaklaşık 200 civarında eski ev eşyası toplandığını söyledi.

Daha sonra bu eşyaları sergileyerek tanımayanların tanımasına yardımcı olmak istediklerini ifade eden Selçuk, şöyle konuştu:

"Çocuklarımız eski atalarımızın kullandığı günübirlik ev eşyalarını, kilimleri, örtü ve havlu gibi eş dokuması eşyaları getirdiler. Öğrencilerimizin getirdiği yaklaşık 200 eşyayı okulumuz sergi salonunda sergiledik. Çocuklarımıza atalarımızın günlük hayatlarında kullandığı kaybolmaya yüz tutmuş eşyaları unutturmamak amacıyla böyle bir sergi açtık. Sergi sonunda öğrencilerimiz eşyalarını geri alıp evlerine götürecekler."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Öğrencilerin Topladığı Eski Eşyalar Sergileniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement