Öğrencilerin Üniversite Başarısı - Son Dakika
Yerel

Öğrencilerin Üniversite Başarısı

Öğrencilerin Üniversite Başarısı

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen 2016 YGS ve LYS’e göre Kütahya’nın Pazarlar İlçesinde öğrenim gören Pazarlar Anadolu Lisesinden 28 öğrencinin 4 yıllık fakültelerden birine 12 öğrenci de ön lisans programlarına, Çok Programlı Anadolu Lisesinden ise 9 öğrencinin 4 yıllık fakülteye ve 18 öğrencinin de ön lisans programlarına yerleştiği bildirildi.

18.08.2016 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen 2016 YGS ve LYS'e göre Kütahya'nın Pazarlar İlçesinde öğrenim gören Pazarlar Anadolu Lisesinden 28 öğrencinin 4 yıllık fakültelerden birine 12 öğrenci de ön lisans programlarına, Çok Programlı Anadolu Lisesinden ise 9 öğrencinin 4 yıllık fakülteye ve 18 öğrencinin de ön lisans programlarına yerleştiği bildirildi.

İlçenin Üniversite başarısı hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi, "Pazarlar Anadolu Lisesinden 40 öğrencimizin, Çok Programlı Anadolu Lisesinden 27 öğrencimizin üniversiteye yerleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Pazarlar Anadolu Lisesinde sınava katılan 59 öğrencimizin 50'i tercihte bulunarak 28'i lisans olmak üzere toplam 40 öğrenci üniversitelere yerleşmiştir. Yerleşme oranımız ise yüzde 80'i bulmuştur. Çok programlı Anadolu Lisemizde ise sınava katılan 46 öğrencimizin 30' u tercihte bulunarak 9' u 4 yıllık fakülte olmak üzere 27 öğrencimiz üniversiteye yerleşmiştir. Yerleşme oranı yüzde 90 olmuştur. Bu duruma göre ilçemiz ortaöğretim kurumlarımızın üniversitelere yerleşme oranı tercih edenler baz alındığında yüzde 85'i bulmaktadır. Bu büyük başarının elde edilmesinde bize maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Sayın Kaymakamımıza, okul idareci ve öğretmenlerine, velilere şükranlarımızı arz ederken. Öğrencilerimize üniversite hayatında başarılar dilerim' dedi. (MB-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrencilerin Üniversite Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement