Öğrencinin Okul Bahçesindeki Çukurda Ölümüne Çifte Soruşturma - Son Dakika
Güncel

Öğrencinin Okul Bahçesindeki Çukurda Ölümüne Çifte Soruşturma

Öğrencinin Okul Bahçesindeki Çukurda Ölümüne Çifte Soruşturma

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde, 8'inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Kemal Mert Cemiloğlu'nun köyünde ortaokul olmadığı için yatılı olarak okuduğu okulun bahçesindeki 1.5 metrelik çukura düştükten sonra iç kanama geçirip ölmesiyle ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.

11.01.2015 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde, 8'inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Kemal Mert Cemiloğlu'nun köyünde ortaokul olmadığı için yatılı olarak okuduğu okulun bahçesindeki 1.5 metrelik çukura düştükten sonra iç kanama geçirip ölmesiyle ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı. İl Sağlık ve Milli Eğitim müdürlüklerince görevlendirilen müfettişler, okulda ve dikiş attıktan sonra Cemiloğlu'nu taburcu ettiği iddia edilen Reyhanlı Devlet Hastanesi'nde inceleme başlattı.

Reyhanlı Yatılı Bölge Ortaokulu'nda geçen cuma günü meydana gelen olayda iddiaya göre 8'inci sınıf öğrencisi Kamil Mert Cemiloğlu, okulun bahçesine kalorifer tesisatı tamiri için açılan 1.5 metre derinliğindeki çukura düştü. Okul yöneticileri tarafından götürüldüğü Reyhanlı Devlet Hastanesi'nde sağ bacağındaki yaraya dikiş atılan Cemiloğlu taburcu edilip evine gönderildi. Bir süre sonra fenalaşan Cemiloğlu, ailesi tarafından Reyhanlı Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan tetkiklerinde iç kanama geçirdiği belirlenen Kamil Mert Cemiloğlu, sevk edildiği İskenderun Devlet Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

'ÇUKURA DÜŞTÜĞÜNÜ SÖYLEMEMİŞLER'

Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edilen Cemiloğlu, göz yaşları arasında Kuşaklı Mahallesi'ndeki mezarlığa defnedildi. Amca Ahmet Cemiloğlu, yeğenini hastaneye götürenlerin gerçeği gizlediğini öne sürdü. Cemiloğlu, şunları söyledi:

"Yeğenim Kamil Mert okulda, inşaat halinde olan bir çukurun içine düşüyor. Olaydan sonra oradaki görevliler tarafından acile götürdüklerinde çocuğun çukura düştüğü söylemiyorlar. Çocuğun ayağını bir kalorifer demirine çarptığını söyledikleri için pansumanı yapılarak taburcu ediliyor. Biz de çocuk fenalaşınca tekrar hastaneye götürdük. Hastanede iç kanama geçirdiği tespit edilince İskenderun Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yapılan müdahaleye rağmen yeğenim kurtarılamadı."

ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kamil Mert Cemiloğlu'nun ölümüyle ilgili Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı. Adli soruşturmanın yanında okul ve hastanede de idari soruşturma başlatıldığı belirtildi. Olayın ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce görevlendirilen müfettişler okula giderek öğrencinin düştüğü çukurda incelemelerde bulundu. Hatay il Sağlık Müdürlüğü de Kamil Mert Cemiloğlu'nu dikiş atıp taburcu ettiği iddia edilen Reyhanlı Devlet Hastanesi'ne de müfettiş gönderdi. Her iki kurum tarafından başlatılan idari soruşturma çerçevesinde müfettişlerin incelemelerinin devam ettiği bildirildi.

Öte yandan okul yönetimi, Kamil mert Cemiloğlu'nun düştüğü çukurdan görüntü almak isteyen gazetecilere izin vermedi. - Hatay

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öğrencinin Okul Bahçesindeki Çukurda Ölümüne Çifte Soruşturma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • a.d: ben de o okulun ögren cisiydim bundan 6 sene evvel bende aynı şekilde kalalefer cukuruna düştüm ama tek fark ben şanslıydım çünkü ba na birşey olmadı . . . be n ufak sıyrık larla kurtuldum . . . . . . . . . . . 0 0 Yanıtla

Advertisement