Öğrenmenin Yaşı Yok" Dedirten Kurs - Son Dakika
Güncel

Öğrenmenin Yaşı Yok" Dedirten Kurs

"Öğrenmenin yaşı yok" dedirten kurs- Tunceli Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aile Destek Merkezi bünyesinde açılan okuma yazma kursuna yaşları 48 ila 70 arasında değişen 6 kadın katılıyor- Öğretmen Karakoyun: "İleri yaş olmasına rağmen çok hevesliler.

07.01.2015 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Öğrenmenin yaşı yok" dedirten kurs- Tunceli Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aile Destek Merkezi bünyesinde açılan okuma yazma kursuna yaşları 48 ila 70 arasında değişen 6 kadın katılıyor- Öğretmen Karakoyun: "İleri yaş olmasına rağmen çok hevesliler. Özellikle okuma yazmaya bir an evvel geçmek için inanılmaz çaba harcıyorlar" Tunceli'de yaşları 48 ila 70 arasında değişen 6 kadın, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aile Destek Merkezi bünyesinde açılan kursta okuma yazma öğreniyor.Kentte bir süre önce açılan kursta, 70 yaşındaki Senem Can en yaşlı, 48 yaşındaki Fadime Yıldırım ise en genç kursiyer olarak dikkati çekiyor. Özellikle yaşlı kadınlar, okuma yazma öğrenmek için gösterdikleri azimle çevresindekilerin takdirini kazanıyor.Kursu veren öğretmen Aysun Karakoyun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Aile Destek Merkezimizde açılan kursumuz 17 Kasım 2014'te başlamış olup Şubat'ın 17'sine kadar devam edecektir" dedi.Kursa 6 kişinin katıldığını belirten Karakoyun, "Kursumuz, yaş seviyesi olarak yetişkinlere hizmet veren bir kurs. 55-65 yaş ortalamasıyla kursumuza devam ediyoruz. İleri yaş olmasına rağmen çok hevesliler. Özellikle okuma yazmaya bir an evvel geçmek için inanılmaz çaba harcıyorlar" diye konuştu.Okuma yazma öğrendiği için çok mutlu olduğunu belirten 58 yaşındaki kursiyer Gülüzar Yıldırım ise "Kursa geliyorum, okuma yazma öğreniyorum. Öğrendiğim için sevinçliyim, mutluyum. Bir yere gidip gelirken, hastaneye giderken rahat ediyorum" dedi.Kursiyerlerden Fadime Yıldırım da "Çok mutluyuz. Evde oturduğumuzda sorunlar bitmiyordu, her şeyi kafaya takıyorduk. Şimdi çok rahatız. Çok merak ediyordum ben de bir gün okula gidecek miyim, arabaya (toplu taşıma aracı) kendi başıma binecek miyim, hastaneye kendim gidecek miyim diye. Tek isteğimiz oydu, o da olacak" ifadelerini kullandı. .

Öğrenmenin Yaşı Yok" Dedirten Kurs
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Öğrenmenin Yaşı Yok' Dedirten Kurs - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement