Öğretmen Atama Töreni - Son Dakika
Güncel

Öğretmen Atama Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugünkü atamayla öğretmen eksiğimizi tamamen ortadan kaldırma yolunda önemli bir adım daha attık. Artık bundan sonra eğitimin kalitesini yükseltmeye odaklanmak mecburiyetindeyiz" dedi.

10.02.2016 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugünkü atamayla öğretmen eksiğimizi tamamen ortadan kaldırma yolunda önemli bir adım daha attık. Artık bundan sonra eğitimin kalitesini yükseltmeye odaklanmak mecburiyetindeyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MEB Şura Salonu'nda 30 bin öğretmen ataması için düzenlenen törene katıldı.

Cumhurbaşkanı törende yaptığı konuşmada, yapılacak atamanın kura yöntemiyle olmadığını, Kamu Personeli Seçme Sınavı puanına göre gerçekleştirildiğini anımsattı.

İlgili branşlardaki başvuruların, en yüksek puan alandan başlayarak sıralanacağını ve kontenjan sayısınca atama yapılacağını belirten Erdoğan, "Biraz sonra bilgisayar aracılığıyla bu sıralama ve atama işlemini başlatacağız. Yaklaşık 121 bin başvuru içinden 30 bin öğretmenimizin ataması bu şekilde tamamlanacak. Bugün atama olacak öğretmenlerimiz yetiştirme programlarının tamamlanmasının ardından eylül ayından itibaren ders başı yapacaklar" diye konuştu.

"Eğer yetişmiş insanınız varsa güçlü bir ülkesiniz"

Türkiye'yi yönetme sorumluluğunu üstlendikleri gün "eğitim, sağlık, adalet, emniyet" alanlarına öncelik vereceklerini açıkladıklarına değinen Erdoğan, "Dikkat ederseniz önceliklerimizin en başında ne geliyor, eğitim. Mesele insan, insanın yetiştirilmesi... Önce bunu halletmemiz lazım. Eğer yetişmiş insanınız varsa güçlü bir ülkesiniz, eğer yetişmiş insanınız yoksa zayıfsınız. Onun için bunu halletmemiz gerekiyor" ifadesini kullandı.

Erdoğan, bu anlayışla eğitimi, bütçeden ayrılan pay bakımından ilk sıraya çıkardıklarını belirterek, "İnsanı yetiştirmediğiniz sürece, yetişmiş insanınızın sayısı artmadığı sürece muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkamazsınız. Onun için insan, insan, insan" dedi.

Eğitimin maddi alt yapısını güçlendirmek için bir yandan fiziki imkan ve şartları, okul ve derslik sayısını arttırdıklarını anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şu anda yaklaşık 280 bin civarında 13 senede yaptığımız derslik var, 300 bine doğru gidiyor. İstiyoruz ki sınıflar böyle dolu dolu, 60, 70, 100 olmasın. 30'un altında, modern dünyada ne varsa bizde de olsun. Öte yandan araç gereç eksiklerini süratle gidermenin çabası içinde olduk. İşte Fatih Projemiz, eksik ama inşallah bu projeyi bu yıl yapılacak ihalelerle süratle, 3 yıl içerisinde bunu bitireceğiz. Fatih Projesi kapsamında 432 bin etkileşimli tahta ve 50 bin çok fonksiyonlu network yazıcı okullarımıza şu ana kadar gönderildi. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize dağıtılan tablet bilgisayar sayısı da bir milyon 437 bin 800 adete ulaştı. Bu adımı da attık. Fatih Projesiyle artık bütün sınıflarımız aynı zamanda bilişim teknolojileri sınıfına dönüştü. Geldiğimizde bu yok denecek noktada azdı. İlkokul, ortaokul ve liselerde ders kitaplarını öğrencilerimize ücretsiz veriyoruz."

Erdoğan, kendisinin öğrencilik yıllarından örnekler vererek, "Biz teksir kağıtlarıyla okur ve yahutta bol bol not alır bu şekilde kendimizi hazırlardık. Ağabeylerimizden teksir kağıtlarını bize satmalarını istediğimiz zaman da satmazlardı, onları da saklarlardı veya saklardık. Yani kitap bulmak zor bir işti. Kırtasiyeciye gittiğiniz zaman istediğiniz kitabı bulamazdınız. 'Bugün git yarın gel' kırtasiyecilerde de durum buydu. Hep bunları yaşadık ama biz öğrencilerimize, evlatlarımıza bunu yaşatmayacağız dedik. Onun için kararlı adımlar attık ve birinci hamur kağıttan kitapları hazırlamak suretiyle yavrularımıza teslim ettik" ifadesini kullandı.

Okul öncesi eğitimi de süratle yaygınlaştırdıklarına dikkati çeken Erdoğan, anaokullarının sayısının arttığına işaret etti.

"Üniversitenin olmadığı il yok"

"Eğitim öğretim desteğiyle hiçbir evladımızın maddi imkansızlık sebebiyle okuldan mahrum kalmamasını temin ediyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı şekilde yüksek öğretimde de çok önemli hizmetler gerçekleştirdiklerine dikkati çekti.

Göreve geldiklerinde Türkiye'deki üniversite sayısının 76 olduğunu anlatan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Buna 117 ilave, şimdi 193 üniversitemiz var. Her ilimizde üniversite yoktu, şimdi her ilimizde üniversite var. Peki buradaki hedefimiz neydi? Üniversiteye gidecek, mali imkanı olmayan yavrularımıza, gençlerimize senin mali imkanın olmayabilir ama biz üniversiteyi senin ayağına getireceğiz dedik. Bunu yaptık. Bugün en doğudan en batıya, en kuzeyden en güneye üniversitelerimiz var. Hakkari'de de üniversite var, Muş'ta da üniversite var. Ardahan, Ağrı buralarda da üniversite var. Gel batıya oraların bütün illerinde aynı şekilde. Kuzeye Sinop'a git, orada da üniversiteyi görürsün, güneyde Hatay'a git orada da üniversiteyi görürsün. Üniversitenin olmadığı il yok."

Yükseköğretim yurt sayılarını da 411 ilaveyle 190'dan 601'e adete çıkardıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 182 bin 258 olan yurt yatak sayısını da 275 bin 611 ilaveyle 457 bin 869'a ulaştırdıklarını anlattı.

Öğrencilerin gittikleri illerde kalacak yer konusunda sorun yaşamamaları için alt yapıya önem verdiklerini aktaran Erdoğan, şöyle konuştu:

"Biz çift katlı ranzalarda yattık. Artık bazalı sisteme neredeyse bütün yurtlarımızda girmiş vaziyetteyiz. Bir adım daha attık, odalar 3 kişilik olacak, her oda da tuvaleti, banyosu olacak. Her oda da öğrencinin gardrobu vesairesi olacak dedik. Bunların olmadığı yer, yok denecek dereceye inmiş vaziyette. Zira bizim yavrularımız, şunun bunun yavrusu değil. Tayyip Erdoğan'ın yavrusu neyse onlar da aynı şekilde bizim yavrumuzdur. Olaya böyle bakıyoruz. Bu hassasiyetle işi ele almak durumundayız. Anadolu'da yurtları dolaştığımda hep bakış açım ve bakan arkadaşlarımın bakış açısı bu olmuştur, olaylara böyle bakmışızdır. Böyle bakmaya da devam edeceğiz. Çünkü onurlu bir nesil yetiştireceksek, büyüklerimiz söylüyor ya 'Aslan yattığı yerden bellidir.' Ona o yattığı yeri biz hazırlıyoruz, diyoruz ki öyle yetişsin."

Spor salonları, laboratuvarlar, pansiyonlar ve daha pek çok hizmetle eğitim alanında büyük bir devrim gerçekleştirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin okurken ve yurtlarda kalırken sportif faaliyetlerden yararlanabilmesi için özel vakıf ve devlet yurtlarında spor salonlarını projelere koymaya başladıklarını vurguladı.

"Öyle devasa sorun yok"

Erdoğan, bugün kimsenin ülkede eğitim alt yapısıyla ilgili can alıcı bir sorundan bahsedilemeyeceğine işaret ederek, "Eksik yok mu? Var ama can alıcı noktada, öyle devasa sorun yok. Eksiklerimiz var tabii ama eninde sonunda bunları da gidermiş olacağız" diye konuştu.

Bugünkü atamayla öğretmen eksiğini tamamen ortadan kaldırma yolunda önemli bir adım daha atıldığını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Artık bundan sonra eğitimin kalitesini yükseltmeye odaklanmak mecburiyetindeyiz. Her an, Nabi Hocam ile bir araya geldiğimizde onu söylüyorum; bak hocam, şimdi artık müfredat, müfredat, müfredat. Bunun üzerine gitmemiz lazım. Buradaki eksiğimizi gidermemiz lazım. Eğitimin altyapısında elde ettiğimiz büyük başarıyı, şimdi eğitimin içeriğini ve kalitesini yükselterek taçlandırmanın gayreti içerisindeyiz. Bakanlığımız bu amaçla bütün müfredatı ders programlarını elden geçirip, gerekli sadeleştirme ve iyileştirme çalışmalarını da başlattı. Bu konuda öğretmenlerimize de çok büyük görev düşüyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kuralarda adı çıkan öğretmenlerin aileleriyle sarılmalarını gözlemlediğini belirterek, "Şimdi ben sizden ne istiyorum biliyor musunuz, her zaman öğrencilerinizle, yavrularınızla aynı şekilde sarılın onları adeta geleceğin bu ülkedeki banileri olarak, siz yetiştirin" çağrısında bulundu.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Öğretmen Atama Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.

  • Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor
    01:53 Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor

    Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Bulancak ilçesinde bir kuyumcunun soyulması olayına ilişkin soruşturma işlemlerinin hala devam ettiğini açıkladı. Olayın gerçekleştiği gün yakalanan 3 şüpheli tutuklandı ve suç aletleri ile gasbedilen ziynet eşyaları ele geçirildi. Soruşturma devam ederken, kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi verileceği belirtildi.

  • Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi
    01:40 Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi

    Denizli'nin Tavas ilçesinde 10 gün önce 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde, bugün yeni bir kaza meydana geldi. Otomobil ile kamyonetin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Kaza; Tavas ilçesi Güzelköy Mahallesi Dümberek mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 19 gün önce 4 ölümlü bir kazananın yaşandığı aynı mevkide karşı yönlerden gelen kamyonet ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle kamyonet yola devrilirken, otomobil ise yol kenarındaki yağmur suyu tahliye kanalını da aşarak tarlaya savruldu. Kazada, kamyonet sürücüsü İ.H.M. ile otomobilde bulunan Hakan İ. ve Levent C. yaralandı. Karahisar ve Tavas itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları araçlardan kurtarılan yaralılar, sağlık ekiplerine teslim edildi. Ambulanslarla hastaneye sevk edilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Aynı bölgede 9 Nisan tarihinde meydana gelen kazada, Mehmet Fışkınlı (50) yönetimindeki 20 B 4012 plakalı otomobil ile Yusuf Yusmak (16) idaresindeki plakasız motosiklet ile çarpışmıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Yusuf Yusmak ile motosiklette yolcu konumundaki Yavuz Yumaç (14) ve otomobil sürücüsü Mehmet Fışkınlı yaşamını yitirmişti.

  • Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi
    01:29 Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla aranan M.S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı
    01:28 İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen yağma ve kasten yaralama olayının şüphelisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheli üzerinden bir adet pasaport, müştekiye ait kimlik ve 700 TL nakit para ele geçirildi.


Advertisement