Öğretmen Ataması İçin Başvurular Yarın Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Öğretmen Ataması İçin Başvurular Yarın Başlıyor

Öğretmen Ataması İçin Başvurular Yarın Başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığının 37 bin öğretmen kadrosu için yapılacak atama başvuruları yarın başlayacak. Başvurular 10 Eylül'de bitecek.

03.09.2015 10:42  Güncelleme: 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MEB'e bağlı eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik ilk atama, yeniden atama, kurumlar arası yeniden atama ve milli sporcuların ataması kapsamında, 37 bin öğretmen kadrosu için 4-10 Eylül tarihleri arasında başvuru alınacak.

İlk kez ataması yapılacakların, 2015 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı'ndan 50 ve üzerinde puan almış olmaları gerekecek.

AYRI AYRI DÜZENLEME

Öğretmenliğe başvuru ve atama işlemleri elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Elektronik başvuru sayfası "İlk atama", "Yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama" ve "Milli sporcuların ataması" şeklinde ayrı ayrı düzenlendi.

Adaylar durumlarına uygun atama türünü seçmek suretiyle http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerindeki elektronik başvuru formunu kullanarak başvurularını yapacak.

BİR ALANA BAŞVURU

Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil (Almanca, İngilizce), rehberlik ve sınıf öğretmenliği alanlarına başvuruda bulunacak adaylar, atanacakları alanda KPSSP121 puan türünden taban puan ve üzerinde puan almış olmaları kaydıyla başvurabilecek. Bunların dışındaki alanlara atanacakların başvurması için ise KPSSP10 puan türünde belirlenen taban puan ve üzerinde puan almış olmaları gerekecek.

Mezuniyetleri birden fazla alana kaynak teşkil eden adaylar, atanabilecekleri alan için öngörülen KPSS sonucu esas alınmak üzere sadece bir alana başvuruda bulunabilecek. Adaylar, elektronik ortamda yaptıkları başvuruları ve bu başvurulara ilişkin elektronik başvuru formunun çıktısını, şahsen ya da noter aracılığıyla vekalet verecekleri kişiler tarafından il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerine onaylatacak.

ONAYLATILMAYAN BAŞVURULAR GEÇERSİZ SAYILACAK

Başvurularda aslı ibraz edilen belgelerin birer örneği il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerince onaylanarak teslim alınarak, asılları adaylara geri verilecek. Atama sürecinin zamanında sonuçlandırılması bakımından başvuruların, başvurunun yapıldığı gün ya da başvurunun son gününe rastlayan gün hariç bir sonraki gün mesai saatleri içinde onaylatılması zorunlu olacak. Bu süre içerisinde onaylatılmayan başvurular geçersiz sayılacak.

Elektronik Başvuru Formu'nda beyan edilen bilgilerden adaylar sorumlu olacak. İlk atama kapsamında 36 bin 512, yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama kapsamında 371, milli sporcu ataması kapsamında ise 117 öğretmenin ataması gerçekleştirilecek. Atamalar 15 Eylül'de yapılacak.

Bilgisayar ortamında gerçekleştirilen atama sonuçları, atamaların yapıldığı tarihte bakanlığın http://ikgm.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacak.

Son Dakika Güncel Öğretmen Ataması İçin Başvurular Yarın Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • HALK: AKPLİ ÖĞRETMENLER,KORKMAYIN SİZ NASIL OLSA ATANACAKSINIZ. 2 2 Yanıtla
  • Vatansever25: Atamaların %70'i Doğu illeri için olacak. Bu şartlarda öğretmen olanlar gitmiyor okullarına, yeni atananlar nasıl gidecek... İnşallah ortam düzelir de herkes sağ salim işine okuluna gider... 2 1 Yanıtla
  • muzikk: rabbim kimsenin emeklerini bosa goturmesin hepimizin hakkında hayirlisi olsun inşallah 0 0 Yanıtla
  • VATANDAŞ: ALIN BENİ, DOĞUYA GİTMEYE GÖNÜLLÜYÜM, SAYGILAR MOBİLYA ÖĞRETMENİ. 0 0 Yanıtla
  • muzikk: allahim sen hakkimizda hayirli olani gönlümüze razi eyle amin 0 0 Yanıtla
  • Ampute Milli Futbol Takımı, Fransa'daki Avrupa Şampiyonası öncesi Kocaeli'de hazırlıklarını sürdürüyor
    13:00 Ampute Milli Futbol Takımı, Fransa'daki Avrupa Şampiyonası öncesi Kocaeli'de hazırlıklarını sürdürüyor

    Ampute Milli Futbol Takımı, Fransa'da düzenlenecek 2024 Avrupa Şampiyonası öncesi hazırlık kampının ikinci etabını Kocaeli'de sürdürüyor. Teknik direktör İsmail Temiz yönetimindeki milli takım, Kocaeli'de antrenmanlarını sürdürerek rakiplerine üstünlük sağlamak için taktiksel ve fiziksel çalışmalar yapıyor. Milli takım, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Alpaslan Erkoç ve destek olan herkese teşekkür ederek Avrupa'ya şampiyon gidip dönmek istediklerini belirtti.

  • Samsun'da Kaçak İçki ve Sigara Operasyonu
    13:00 Samsun'da Kaçak İçki ve Sigara Operasyonu

    Samsun'un Yakakent ilçesinde polis ekipleri, Abhazya Özerk Cumhuriyeti'nden kaçak içki ve sigara getirildiği bilgisini aldı. Yapılan araştırmalar sonucunda 4 şüpheli şahsın ikamet ve araçlarında yapılan aramalarda toplamda 77 adet 1 litrelik şişelerde kaçak içki, 13 litre menşei belli olmayan el yapımı içki ve bin 216 paket kaçak sigara ele geçirildi. Operasyonun ardından 4 şahıs hakkında kaçakçılıkla mücadele kanunu kapsamında adli tahkikat başlatıldı.

  • Ankara'nın Mamak ilçesinde 4 katlı binanın çatısı yandı
    12:59 Ankara'nın Mamak ilçesinde 4 katlı binanın çatısı yandı

    Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan Balkiraz Mahallesi Tıp Fakültesi Caddesi'ndeki bir binanın çatısında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangının çıkış nedeni ise araştırılmak üzere çalışma başlatıldı.

  • Atatürk Üniversitesi, Yoğun Bakım Hastaları İçin El Şeklinde Cihaz Geliştirdi
    12:58 Atatürk Üniversitesi, Yoğun Bakım Hastaları İçin El Şeklinde Cihaz Geliştirdi

    Atatürk Üniversitesi akademisyenleri, Kovid-19 döneminden ilham alarak hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde tedavi gören bilinci kapalı hastalara destek olmak amacıyla el şeklinde bir cihaz geliştirdi. Bu cihaz, hastaların tedavi sürecinde bir yakınının elini tutuyormuş hissi veriyor. Ayrıca, cihaza hasta yakınlarının veya istenilen seslerin eklenmesiyle hastalara olumlu etki sağlanması hedefleniyor. Cihaz, yoğun bakım hastalarının eline yerleştirilerek zaman zaman sıkma refleksleri gerçekleştiriyor. Bu çalışma, hastalar üzerindeki etkisini incelemek amacıyla bilimsel çalışmalara da başlanmıştır.

  • Arnavutköy'de iki otomobilin çarpıştığı kaza kamerada
    12:57 Arnavutköy'de iki otomobilin çarpıştığı kaza kamerada

    Arnavutköy'de karşıdan gelen otomobili görmeyen bir sürücüsü, sola doğru dönüş yaptığı sırada kafa kafaya çarpıştı. Kazada 1'i ağır 5 kişi yaralanırken kaza anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Kaza sonrasında yaralılar hastanelere sevk edildi.

  • Adana'da elektrikli bisiklet kazasında hamile kadın hayatını kaybetti, bebeği sezaryen ile kurtarıldı
    12:57 Adana'da elektrikli bisiklet kazasında hamile kadın hayatını kaybetti, bebeği sezaryen ile kurtarıldı

    Adana'nın Yüreğir ilçesinde meydana gelen kazada, elektrikli bisikletten düşen 9 aylık hamile kadın otobüsün altında kalarak hayatını kaybetti. Ancak bebeği sezaryen ile alınarak hayata tutundu. Kazanın ardından kadının cenazesi Suriye'ye gönderilmek üzere morgdan alındı.

  • Karaman'da motosiklet sürücüsü otomobile çarptı, yaralandı
    12:56 Karaman'da motosiklet sürücüsü otomobile çarptı, yaralandı

    Karaman'da meydana gelen kazada motosiklet sürücüsü, otomobile çarparak yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerasına yansırken, yaralı sürücü ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

  • Konya'nın Kulu ilçesinde uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
    12:56 Konya'nın Kulu ilçesinde uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

    Konya'nın Kulu ilçesinde polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, araçta yapılan aramada ve yol kenarında bir taşın altında bulunan siyah poşette 390 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonda, uyuşturucu madde ticareti yaptığı belirlenen 2 şüpheli tutuklandı.

  • Erzurum Öğrenci Servisleri ve Personel Taşıyıcılar Derneği Başkanı İsvandiye Altun, 25 yılın ardından görevinden ayrıldı
    12:55 Erzurum Öğrenci Servisleri ve Personel Taşıyıcılar Derneği Başkanı İsvandiye Altun, 25 yılın ardından görevinden ayrıldı

    Erzurum Öğrenci Servisleri ve Personel Taşıyıcılar Derneği Başkanı İsvandiye Altun, servisçilik sektöründe 25 yılını tamamladığını ve 19 Haziran 2024 tarihinde düzenlenen genel kurulda tekrar aday olmayacağını açıkladı. Altun, sade bir hayat yaşamayı tercih ettiğini belirtti ve derneğe emeği geçenlere teşekkür etti. Servisçilik mesleğinin zorluklarına değinen Altun, meslektaşlarına başarılar diledi ve birlik beraberlik çağrısında bulundu.

  • Van'da terör örgütü PKK tarafından kız çocuğu dağa kaçırılan anne eylem yapacak
    12:55 Van'da terör örgütü PKK tarafından kız çocuğu dağa kaçırılan anne eylem yapacak

    Van'da terör örgütü PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan aileler, Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yapacak. Anne Nazlı Sancar, evladı için mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

  • Konyaaltı Belediye Başkanı Personelle Bir Araya Geldi
    12:55 Konyaaltı Belediye Başkanı Personelle Bir Araya Geldi

    Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, merkez binada görev yapan personelle bir araya geldi. Başkan Kotan, 'Sizlerden tek isteğim işinizi layıkıyla yapmanız. Konyaaltı halkına hep birlikte hizmet edeceğiz' dedi.


Advertisement