Öğretmen Kardeşler Ömürlerini Mesleklerine Adadı - Son Dakika
Güncel

Öğretmen Kardeşler Ömürlerini Mesleklerine Adadı

Öğretmen Kardeşler Ömürlerini Mesleklerine Adadı

Sivas’ta yaşayan emekli öğretmen kardeşler hiç evlenmeyerek, ömürlerini mesleklerine adadı.

13.06.2014 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta yaşayan emekli öğretmen kardeşler hiç evlenmeyerek, ömürlerini mesleklerine adadı.

Sivas'ta Kadıburhanettin Mahallesi'nde kendilerine ait binada yaşayan emekli öğretmen kardeşler Vasfiye Tokuş (83) ve Sevim Tokuş (79), yaklaşık 30 yıllık eğitim hayatları boyunca kendilerini mesleklerine adayarak hiç evlenmedi. Vasfi-Melahat çiftinin 3 çocuğundan 2'si olan öğretmen kardeşlerden büyüğü Vasfiye Tokuş, kimya öğretmeni olarak sürdürdüğü eğitim hayatı boyunca, binlerce öğrenci yetiştirdi. Kardeşi Sevim Tokuş ise, liseyi bitirdikten sonra 'Ev Ekonomisi' derslerine girerek, genç yaşta öğretmenliğe başladı. Hayatları boyunca evlenmeyen kardeşler, çocukları olmadığı için üzülmediklerini belirterek, binlerce evlat yetiştirdikleri için mutlu olduklarını söyledi. Annelerinin hastalığı nedeniyle erken emekli olmak zorunda kalan eğitimci kardeşler, birbirlerine yardım etmeyi de çok sevdiklerini belirtti.

Tüm ihtiyaçlarını kendi karşılayan Kimya Öğretmeni Vasfiye Tokuş, "Kendimi mesleğime adadığım için evlenmeyi düşünmedim. Babam asker olduğu için uzun zaman yanımızda değildi. Evimizin her türlü eksiğini kendimiz yaptık. Annemin vefatından sonra kendimizi geçindiriyoruz. Hiçbir zaman evlenmenin eksikliğini hissetmedim, çünkü bir erkek tarafından korunmaya ihtiyaç duymadım, kendi kendimi idare ettim. Evladım yok diye de hiçbir zaman üzülmedim, çünkü çok sayıda evladım var, talebelerim bana evlat gibi, pazar yerinden başlayarak, üniversiteye kadar her kademede öğrencim var. Onlar bana çarşıda olsun, hastane de olsun, ticarette olsun hep yardımcı oldu. Kendimi o bakımdan yalnız hissetmedim. Her 'Öğretmenler Günü'nde, hepsi gelir, benimle sohbet eder, geçmiş günlerini yad eder, benim her müşkilime koşar. Ben erkek öğrencileri çok daha fazla severdim, kızları da severim. Onlar bana evlat gibi davranıyor, ben de onları evladım gibi seviyorum. Allah bana evlat verdi, çok verdi hemde. Belki evlensem, çok daha az evladım olurdu, ama şimdi binlerce evladım var, ne mutlu bana" dedi.

Sevim Tokuş ise küçüklükten beri okumayı çok sevdiğini belirterek, "Annem ablamı okutma taraftarıydı, ancak beni ev kızı yapmak isterdi. Ama ben okumayı arzu ederdim. Annemin burada olmadığı zaman ortaokulu bitirdim, ablamı velim yaparak liseye kayıt oldum. Hukuka gitmeyi düşünürdüm ama liseyi bitirdikten sonra kısa yoldan öğretmen olmamı tavsiye ettiler. Bende kabul ettim. Benim bir hayli isteyenim oldu, ancak evlenmek kısmet olmadı, demek ki Allah kaderime yazmadı. Bir kız evladım olur muydu acaba? O da, benim son zamanlarda anneme gösterdiğim gibi bana ilgi gösterir miydi? Zaman zaman düşünüyorum. Bu da Allah'tan, evladım yok ama herkes bana evladım gibi davranıyor" diye konuştu. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Öğretmen Kardeşler Ömürlerini Mesleklerine Adadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement