Öğretmen Resul Yeşilyurt'un Hedefi Altın Madalya - Son Dakika
Yerel

Öğretmen Resul Yeşilyurt'un Hedefi Altın Madalya

Öğretmen Resul Yeşilyurt\'un Hedefi Altın Madalya

Kütahya’nın Simav ilçesinde öğretmen Resul Yusuf Yeşilyurt, 4 yıldan bu yana her üç ayda bir düzenli olarak Kızılay’a kan bağışında bulunduğunu belirtti .

20.07.2016 00:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Simav ilçesinde öğretmen Resul Yusuf Yeşilyurt, 4 yıldan bu yana her üç ayda bir düzenli olarak Kızılay'a kan bağışında bulunduğunu belirtti .

Yeşilyurt "Bu gün 11'inci kez kan bağışı yapıyorum ve çok mutluyum. Bir ünite kan üç kişinin hayatını kurtarıyor. Türk Kızılay'ı tarafından 2016 yılının ilk 6 ayında 33 bin 768 kişiye bronz,gümüş ve altın madalya ile 458 kişiye de plaket verildi.Benim de hedefimde altın madalya var. Kan verilen insanın sağlığına katkıda bulunulduğu için manevi olarak kazanılan ödül de unutulmamalıdır. Tüm vatandaşlarımızı gönüllü ve düzenli kan vermeye davet ediyorum" dedi.

Kütahya Kan Bağış Merkezi personeli Doktor Sinan Dönmez, Simav'da üç gün kalacaklarını bu süre içinde yaklaşık 150-200 ünite kan bağışı alınabileceğini belirtti. Öğretmen Resul Yusuf Yeşilyurt'a da örnek davranışından dolayı teşekkür etti. Sönmez " Güvenli kan, düzenli kan bağışçı profili ile gerçekleşir. Bu anlayışla kurumumuza gönüllü olarak düzenli kan bağışında bulunan bağışçılarımıza anı olarak verilmek üzere ödül ve madalya verilmektedir 10 defa kan bağışı yapana bronz madalya, 25 defa kan bağışı yapana gümüş madalya, 35 defa kan bağışı yapana altın madalya, 45 defa kan bağışı yapana da plaket verilmektedir" diye konuştu. (MEİ-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğretmen Resul Yeşilyurt'un Hedefi Altın Madalya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement