Öğretmen ve Öğrencisi Aynı Kentten Aday - Son Dakika
Yerel

Öğretmen ve Öğrencisi Aynı Kentten Aday

AK Parti'nin Iğdır birinci sıradan milletvekili adayı gösterdiği Nurettin Aras ile ikinci sıra adayı öğrencisi Mustafa Buluş, seçim çalışmalarını birlikte sürdürüyor.

14.10.2015 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HÜSEYİN YILDIZ - AK Parti'nin Iğdır birinci sıradan milletvekili adayı gösterdiği Nurettin Aras ile ikinci sıra adayı öğrencisi Mustafa Buluş, seçim çalışmalarını birlikte sürdürüyor.

AK Parti Iğdır milletvekili adayı Nurettin Aras, AA muhabirine, belediye başkanlığı da yaptığı Iğdır'da, politikaya atılmadan önce Iğdır Lisesi'nde coğrafya öğretmenliği görevinde bulunduğunu belirtti.

AK Parti'de 5 yıl il başkanlığı yapan Mustafa Buluş'un 30 yıl önce Iğdır Lisesi'nde öğrencisi olduğunu anlatan Aras, "Mustafa, çok başarılı bir öğrencimdi. Benden hep 10 puan alırdı. Takdir ettiğim bir kişilikti. Iğdır'da kendi mesleği avukatlıkta da fevkalade başarılı olup, büyük başarılara imza attı. Şimdi de el ele vereceğiz, gönül gönüle vereceğiz, insanlarımızı muhabbetle kucaklayacağız" diye konuştu.

Öğrencisiyle her yeri adım adım gezerek seçim çalışmalarını yürüttüklerini ifade eden Aras, şunları söyledi:

"AK Parti, farklı ivme kazanarak, Iğdır'da yoluna devam edecek. AK Parti, Iğdır'da başarılı olacak. Böylece Iğdırımız, atağa geçecek, hızla kalkınacak. İnşallah Rabbim hayırlara vesile eder, bizi mahcup etmez, öğretmen ve öğrenci olarak halkımızın kararıyla bu seçimde başarılı oluruz, memleketimize gereken hizmeti getiririz."

"Iğdır'ın bizi birlikte Meclis'e göndermesi lazım"

Okul sıralarında dinlediği öğretmeniyle partisinin seçimde başarılı olması çaba gösterdiğini aktaran Mustafa Buluş da okul günlerini şu sözlerle anlattı:

"Gerçekten beni çok severdi. Ben de derslerimde başarılıydım, çok çalışırdım. O gün bu gündür, hocamla diyaloğumuzu hiç kesmedik. Kendisi, Iğdır için çok önemli değerdir. Iğdır'ın bu değere daha da değer katması lazım. Bu şekilde, bizi birlikte Meclis'e göndermesi lazım. Iğdır'a, hocam ile emeğimiz var. İnşallah Iğdırımız da bize bu emeğin karşılığını verir."

Iğdır'ın sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda ciddi sorunları bulunduğunu vurgulayan Buluş, "Iğdır'ın iktidardan bir milletvekili göndermemiş olması, büyük eksiklik. Amacımız, birlikte Iğdır'ı şaha kaldırmak. Özellikle sınır ticaretini geliştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Buluş, AK Parti'den milletvekili çıkmamasına rağmen Iğdır'da birçok projenin hayata geçirildiğine değinerek, "Iğdırlılar, bizleri yalnız bırakmasın, hep birlikte iktidara koşalım" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Öğretmen ve Öğrencisi Aynı Kentten Aday - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement