Öğretmene Dünya Evine Girmenin Maliyeti 2 Yıl Aç Kalmak - Son Dakika
Ekonomi

Öğretmene Dünya Evine Girmenin Maliyeti 2 Yıl Aç Kalmak

Öğretmene Dünya Evine Girmenin Maliyeti 2 Yıl Aç Kalmak

Bağımsız Eğitim-Sen'in yaptığı araştırmaya göre, bir öğretmenin ortalama bir düğün masrafını karşılayabilmesi için 2 yıllık kazancının tamamını biriktirmesi gerekiyor.

03.08.2014 09:17  Güncelleme: 08:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağımsız Eğitim-Sen'in yaptığı araştırma, bir öğretmenin ortalama bir düğün masrafını karşılayabilmesi için yaklaşık 2 yıl kazancının tamamına hiç dokunmadan biriktirmesi gerektiğini ortaya çıkardı.

KAZANDIĞINI 2 YIL BİRİKTİRMESİ GEREKİYOR

Araştırmaya göre evliliğe ilk adımın maliyeti olarak normal standartlarda bir düğün için 27 bin lira ile 98 bin lira arasında bir miktarın gerektiği ve ortalama 2 bin 300 lira maaşı olan bir öğretmenin bu parayı biriktirebilmesi için yaklaşık olarak 2 yıl kazandığını biriktirmesi gerektiği tespit edildi.

ASGARİ ÜCRETLİ İÇİN DURUM DAHA VAHİM

Bu durum asgari ücretle çalışan bir kişi de ise daha vahim bir tabloyu ortaya çıkarıyor. Aynı standartlarda bir düğün yapabilmek için 890 lira aylık geliri olan asgari ücretlinin yaklaşık 6 yıl para biriktirmesi gerekiyor.

38 KALEM GİDER HESABA KATILDI

Araştırmada, düğün organizasyonu, salon, gelinlik, damatlık, gelin ve damat ayakkabısı, alyans, tek taş yüzük, damat traşı, gelin arabası, balayı masrafı, yatak odası takımı gibi 38 kalem gider hesaplandı. Gider kalemi arasında en büyük payı düğün salonu kirası oluşturdu.

ÇAREYİ KAMU ÇALIŞANIYLA EVLENMEKTE BULDULAR

Araştırmaya göre, aldığı ücret ile daha düğün masraflarını bile karşılayamayan öğretmenlerin gelecek kaygısı yaşadıkları için eşlerini de çalışan kişiler arasından seçtikleri belirlendi. Öğretmenlerin yarıdan fazlasının yine kendileri gibi öğretmenlerle evlendiği, diğer büyük bir bölümünün de kamu çalışanları arasından eşlerini seçtikleri tespit edildi.

BAĞIMSIZ EĞİTİM-SEN BAŞKANI SOY: EVLENECEK ÇİFTLERE 30 BİN LİRA KARŞILIKSIZ YARDIM YAPILMALI

Bağımsız Eğitim-Sen Genel Başkanı Abdullah Soy, konuya ilişkin açıklamasında, "Milletlerin ve ülkelerin geleceğini sağlam kurulan aileler ile sağlıklı aile içerisinde büyütülen çocuklar belirlemektedir. Ekonomik sıkıntı içerisinde kurulan evin temeli çok çabuk çatırdamakta ve güzel hayallerle kurulan yuvalar hüsranla sonuçlanarak, ülkemizde binlerce aile bu nedenle dağılmaktadır" dedi.

Ülkedeki gelir adaletsizliğinin milli birliği ve sosyal barışı ciddi şekilde tehdit ettiğine dikkat çeken Soy, "Acilen Çalışma, Aile, Maliye ve Milli Eğitim Bakanlıkları çalışma yaparak, öncelikle öğretmenlerden başlanılması kaydıyla evlenecek her kamu görevlisine 30 bin lira karşılıksız yardım yapılmalıdır" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Öğretmene Dünya Evine Girmenin Maliyeti 2 Yıl Aç Kalmak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • NİÇİN ?: Madem bu kadar zor bu öğretmenlik millet niçin öğretmen olmak için çabalıyor 24 3 Yanıtla
  • salih: öğretmenler şikayet ediyorsa bırakabilir . Bir dilekçe ile 19 7 Yanıtla
  • NE DİYORSUNUZ SİZ: YeterBE Öğretmenler sıcacık yerlerde arabalarında keyif yapıyor yok beden parasıymıs yok fotokopi parasıymıs devlet bunlara 3ay calısmadan yaz tatillerinde para ödüyor daha devleti istemiyorlar eğriye eğri doğruya doğru Başbakanın Ağzından bir kere İşçi lafı cıkmadı hiç işçiyi düşünmüyor 1 kere , 1 kere işçi lafı cıkmadı başbakanın ağzından asgari ücretli ne yapsın iş bulacakta calısacakta 300 lira kira 200 elektrik su daha işsiz kalma korkusu bu adam açmı kalacak diyen yok garantiye almıslar devlet sektöründekiler işlerini emeklilik desen öğretmenler bulmuslar rahatı 90 yasına gelselerde emekliye ayrılmazlar oturdukları yerden para alıyorlar nasılsa işçi nerede prim yapacakta sgk ödeyecekte 55 60 yasında emekli olacak devlet işimi kaldı telekom tekel hepsi satıldı duble yol olmadan yaşanır !! eskiden duble yol yoktu asfalt yeter yeterki calısacak iş sahası olsun karnımızı doyuralım biz lüx istemiyoruz işimizolsun 13 11 Yanıtla bga: MANYAK sensin . . . adam az bile söylemiş. . 3 ay çalışmadan maaş alıyonuz bi de birbirinizle ewleniyonuz toplamda ayda en az 6. ooo tl maaş alıyonuz. . nankör öğretmenler herkesten çokta ağlıyonuzz. . 0 0
  • emre: ögretmen 2, 300 almıyor neden tam maasınızı soylemıyorsunuz ek derselrı neden saymıyorsunuz ordan gelen para asgarı ucretten fazla ama suda bır gercek varkı ogretmen cougu kişiden az alıyor o ayrı ornek zapıta 3 bin kusur maaş alıyor kımse hak ettıgını almıyor bu bır gercek ben sımdı yazsam ne iş yaptıgımı bır ton eleştırı yazılır gercı alıstık meslek olarak 15 7 Yanıtla
  • GÖZYAŞI: 2 yıl dokunmadan 55200 yapıyor nasıl bir düğünden bahsediyosun anlamıyorum herşeyin en lüksünü almak istersen değil 2 yıl 10 dokunmadan biriktirsen yine yetmez ben asgari ücretle çalışıyorum öğretmen bu maaşla korkuyorsa ben bittim demektir 15 1 Yanıtla
  • DEĞERLENDİRME: Yazilıan yorumları tek tek okudum . . . Sonuç olarak öğretmenlik yatış mesleği diyenler çok beğeni alırken öğretmenleri savunanlar eleştirilmiş. . Öğretmenlik lkolay ve tatili çok olan bir meslek olarak görülmüş. . . 14 1 Yanıtla
  • OH SALLA BAŞINI AL MAAŞINI: YA ARKADAŞLAR BU HABERİ ÖĞRETMEN MAAŞIYLA HABER YAPANLAR ZATEN ALAY EDEREK YAPMIŞLAR. MEMLEKETTE ÖĞRETMENLER KADAR İŞİNE GÖRE MAAŞINI ABARTI ALAN HİÇBİR MESLEK YOK. DÜŞÜNSENİZE GÜNDE 5 SAAT ÇALIŞIP SENEDE 150 GÜN İZİNLİ OLAN BAŞKA MESLEK BULAMAZSINIZ. YA MÜSLÜMAN EVLADI BİR ÖĞRETMEN EMEKLİ OLDUKTAN SONRA SADECE İKRAMİYESİ ASGARİ ÜCRETLİNİN 7 SENE BOYUNCA ALDIĞI MAAŞINA EŞİTTİR. BİRDE EMEKLİ OLDUĞU ZAMAN ASGARİ ÜCRETLİNİN EMEKLİ OLUP ALDIĞI MAAŞINDAN HER AY 0/0: 70 FAZLA EMEKLİLİK MAAŞI ALIRLAR. YOK 40 TANE ÇOCUKLA UĞRAŞIYORUZ DER HEP BU OLAYIN ARKASINA YATARLAR. EY HOCAM ZATEN SENENİN YARISI İZİNDESİN MAAŞIN YATTIĞIN YERDE CEBİNDE. KAÇ TANE TANIDIK VAR İSE EMEKLİLİK YAŞI ÇOKTAN GEÇMİŞ AMA EMEKLİ OLMAK KABUS DEMEKTİR. EYVALLAH KIYASLAMA YAPACAK İSENİZ ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞAN MAAŞIYLA YAPIN BAKALIM BİR ÖMÜR YETERMİ BU BORCA 8 7 Yanıtla
  • aa a a a a: tamam ben razıyım arkadaş bana o parayı verin 12 1 Yanıtla
  • OSKAR: YA BİZ NE YAPALIM ARAŞTIRMACI, GÖZLEMCİLER. 1000 MAAŞ ALIYORUZZZZ. . AYIPTIR BEEEEE. 4 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement