Öğretmenim Afete Hazırım" Semineri - Son Dakika
Yerel

Öğretmenim Afete Hazırım" Semineri

Öğretmenim Afete Hazırım" Semineri

Kütahya'nın Pazarlar İlçesinde Öğretmenlere ve idarecilere “Afet” konulu seminer verildi.

20.06.2014 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Pazarlar İlçesinde Öğretmenlere ve idarecilere "Afet" konulu seminer verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Başbakanlık Afet ve Acil Yönetim Başkanlı arasında imzalan protokol gereğince Pazarlar İlçesinde görevli öğretmenlere ve idarecilere afet bilincinin öğrencilere ve velilere ulaştırılması için Pazarlar Anadolu Öğretmen Lisesi Konferans salonunda seminer verildi.

Seminer 'de afetlerle mücadelede temel bilgi ve kavramlar, afet bilinci kültürü, Yaşam çerçevesinde risklerin azaltılması, aile afet ve acil durum planları, afet esnasında doğru davranış şekilleri, okul tahliyesi, afet sonrası yapılması gerekenler, okul afet ve acil yönetimi kurulması, görev yetkisi ve sorumlulukları, zarar azaltma çalışmaları, tehlike profili belirleme, risk seviyesine göre derecelendirme, hazırlık, müdahale, iyileştirme, çalışmaları hakkında genel bilgiler, okul afet ve acil durum yönetimi planı formatı, afetlerde toplum lideri ve toplum katılımı, güvenli yaşam, afet yönetimi, afetlerde toplum liderlerinin rol ve sorumlulukları katılımcılara anlatıldı.

Seminer'de konuşan Öğretmen evi Müdür Yardımcısı Abdullah Çalışkan, " Milli Eğitim Bakanlığı ile Başbakanlık Afet ve Acil Yönetim Başkanlı arasında imzalan protokol gereğince, kampanya amacına yönelik olarak okul öncesi, ilkokul. Ortaokul, orta öğretim öğrencileri ile özel eğitim almakta olan tüm öğrencilere afetlere hazırlıklı olmaları için bu eğitim verildi. Verilen eğitimler yolu ile afete hazırlık kültürünü kazandırmak, afet bilincine yönelik farkındalık oluşturmak, temel önlemleri paylaşmak, doğru davranış şekillerini öğrenmelerini ve uygulamalarını sağlamalıyız. Bu eğitimi almış öğretmenler sayesinde öğrenci ve velilere aktarılarak afet bilincini tabana yayacağız. Okul yöneticilerine ve öğretmenlere ise afet ve acil durum planlarının yapılmasına yönelik bilgilendirmeler yapıldı. Bu seminerin amacı güvenli okul ve güvenli eğitim öğretim ortamının sağlanmasını hayata geçirmektir" dedi.

Afet konulu semineri Öğretmen evi Müdür Yardımcısı Abdullah Çalışkan ve Türkçe Öğretmeni Selim Kafalı tarafından verildi. İki gün süren seminerde toplam 10 saat öğretmenlere Afet konusu anlatıldı.(MB-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğretmenim Afete Hazırım' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement