Öğretmenin Darp Edildiği İddiası - Son Dakika
Yerel

Öğretmenin Darp Edildiği İddiası

Gaziantep'in Nizip ilçesinde bir grup, bir öğretmenin öğrenci velisi tarafından darp edilmesini protesto etti.

30.10.2014 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nizip ilçesinde, eğitim sendikası üye bir grup, bir öğretmenin öğrenci velisi tarafından darp edildiğini öne sürerek, durumu protesto etti.

Türk Eğitim Sen, Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Aktif Eğitim-Sen üyesi grup, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde toplanarak, Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi beden eğitimi öğretmeni İbrahim Öz'ün öğrenci velisi tarafından darp edildiğini iddia ederek, saldırıyı kınadı.

Türk Eğitim-Sen İlçe Başkanı Ali Kılıç, grup adına yaptığı açıklamada, son dönemde okullarda şiddet olaylarının arttığını öne sürdü.

Çocukları eğitmekten başka amacı olmayan öğretmenlere yönelik her geçen gün artan şiddet olaylarına önlem alınmadığı sürece bunun kronik hale geleceğini ifade eden Kılıç, "Okullarımızdaki eğitimin en önemli kahramanları olan öğretmenlerimiz ve diğer eğitim çalışanları, her gün fiziki bir saldırıya maruz kalmaktadır. Bu saldırılar bazen siviller, bazen veliler, bazen de öğrenciler tarafından olmaktadır. İlçemizde bunun son örneği bir lisede yaşanmış, değerli bir öğretmen arkadaşımız, bir öğrenci velisinin saldırısına uğramıştır" dedi.

Öğretmenlere yönelik saldırıların son bulmasını istediklerini dilge getiren Kılıç, okullarda yaşanan şiddet olaylarının önüne geçilmesi için ilgili kesimleri sorumlu davranmaya çağırdı.

Grup açıklamanın ardından dağıldı. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Öğretmenin Darp Edildiği İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement