Öğretmenin Kerpetenle Darp Edilmesi Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Öğretmenin Kerpetenle Darp Edilmesi Protesto Edildi

Öğretmenin Kerpetenle Darp Edilmesi Protesto Edildi

Karaman'da sosyal bilgiler öğretmeninin bir öğrenci velisi tarafından kerpetenle darp edilmesini, eğitim sendikaları protesto etti.

01.10.2014 14:57  Güncelleme: 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman'da sosyal bilgiler öğretmeninin bir öğrenci velisi tarafından kerpetenle darp edilmesi, eğitim sendikaları tarafından olayın meydana geldiği okulun bahçesinde protesto edildi.

Olayın meydana geldiği Yunus Emre Ortaokulu bahçesinde toplanan Aktif Eğitim Sen, Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Bir-Sen başkanları ve üyeleri, öğretmene şiddeti yaptıkları basın açıklamasıyla kınadı. Açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Özdemir, "Öğrencisini eğitmek ve topluma kazandırmaktan başka hiçbir amacı olan öğretmenimiz maalesef cehaletin kerpetenine maruz kalmıştır. Hastanede tedavisi yapılan arkadaşımız yedi gün iş göremez raporu almış ve olay adli makamlara intikal etmiştir. Çocuklarımızı eğitmekten, sevgi ve merhamet ve gelecek inşasından başka amacı olmayan öğretmenlerimize yönelik saldırılar artık son bulmalıdır. Cehaletin kurbanı olarak seçilmiş öğretmenimizin öğrencisinin velisi tarafından saldırıya uğraması bizleri derinden yaralamıştır. Öğretmenimize saldırılanlar bilmelidir ki onlar aynı zamanda öğretmeni yaralamakla kalmıyor, geleceklerini de yok ediyorlar. Aslında içinde şiddet olan bir gelecek hazırlıyorlar. Genç nesillere yanlış çözüm yolları bırakıyorlar. Aslında öğretmene saldıranlar kendilerine saldırıyorlar. Bugün maalesef öğretmenlerimiz saldırılara karşı savunmasızdır. Eğitim kurumlarında alınması gereken güvenlik tedbirleri alınmıyor. Sorumluluk sadece öğretmenlere bırakılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda güvelik konusunda gerekli tedbirleri almaması, eğitim camiasını bu tür üzücü olaylarla karşı karşıya bırakmaktadır. Yetkilileri öğretmenlere sahip çıkmaya çağırıyoruz" dedi.

Kerpetenli saldırıya uğrayan öğretmen Recep Can da, "Bu saldırı benim şahsımda bütün öğretmen camiasına yapılmıştır. Ama ben bu konuda biraz yalnız kalacağımı hissederken bu kalabalık ve bu desteğiniz beni ziyadesiyle memnun etti. Bunun için sizlere çok teşekkür ediyorum. Herhangi bir maaş, maddi menfaat durumunda öğretmen sendikalarına bakarız üç beş kişiyle eylem yaparlar. Hiçbir üyesi de orada olmaz genelde. Ama burada bu destekleri beni çok memnun etti. Bizi üzen, bizi acıtan kesinlikle bir densizin davranışları değil, bizim yetiştirdiğimiz insanların bize karşı takındıkları tutumdur" şeklinde konuştu.

Sendikalar açıklama yaptığı sırada okula çocuklarını getiren bazı veliler ise, açıklamaları kenardan dinledi. Diğer sendika başkanlarının da yaptığı açıklamaların ardından öğretmenler dağıldı. - KARAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Öğretmenin Kerpetenle Darp Edilmesi Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement