Şırnak'ta Öğretmenler Ezidi Çocuklara Oyuncak Dağıtıp Oyun Parkı Kurdu - Son Dakika
Güncel

Şırnak'ta Öğretmenler Ezidi Çocuklara Oyuncak Dağıtıp Oyun Parkı Kurdu

Şırnak\'ta Öğretmenler Ezidi Çocuklara Oyuncak Dağıtıp Oyun Parkı Kurdu

Şırnak'ın İdil ilçesinde eski öğretmenevi ve itfaiye binasına yerleştirilen 508 Ezidinin çocuklarına Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, oyuncak alarak, oyun parkı kurdu.

03.09.2014 14:14  Güncelleme: 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Şam İslam Devleti örgütü üyelerinin (IŞİD) ele geçirdiği Musul'un Sengal (Sincar) İlçesi'nden kaçarak geldikleri Şırnak'ın İdil İlçesi'nde eski öğretmenevi ve itfaiye binasına yerleştirilen 508 Ezidinin çocuklarına Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, çeşitil oyuncaklar alarak, oyun parkı kurdu.

IŞİD'ten kaçarak Şırnak'ın Uludere İlçesi Gülyazı Köyü üzerinden yurda gelen Ezidiler'den 508'si İdil'deki eski öğretmenevi ve itfaiye binasına yerleştirildi. Ezidi çocuklara Eğitim-Sen üyeleri ve bir grup öğretmen; oyuncak, şeker ve gıda malzemesi dağıttı. Ezidiler, binanın bahçesine de oyun parkı kuran öğretmenlerin bu davranışına teşekkür etti. İdil Belediyesi de, Ezidiler'e her gün 3 öğün olmak üzere yemek dağıtıyor.

NUSAYBİN'DE 300 EZİDİ

Aynı güzergahtan yurda gelen 300 Ezidi de Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne bağlı Girmeli Mahallesi'ndeki Halk Evi'ne yerleştirildi. Gece geç saatlerine kadar Ezidilerin yerleşmesine yardımcı olan Nusaybin Belediye Başkanı Sara Kaya, düzenli olarak aileleri ziyaret edip, günlük ihtiyaçlarını belirleyeceklerini ve belirlenecek ihtiyaçları da kendilerinin halk ile birlikte gidermeye çalışacaklarını söyledi. Ezidiler'in burada sağlık taramasından geçirileceği belirtildi. - Şırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak'ta Öğretmenler Ezidi Çocuklara Oyuncak Dağıtıp Oyun Parkı Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı
    17:52 Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, 'Gaybubet' evlerinde saklanan ve haklarında yakalama kararı bulunan ihraç kaymakam ve sayıştay denetçisi de dahil olmak üzere 4 FETÖ üyesi yakalandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolunda Zincirleme Kaza: 4 Yaralı
    17:50 Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolunda Zincirleme Kaza: 4 Yaralı

    Diyarbakır-Şanlıurfa karayolunda meydana gelen zincirleme trafik kazasında 7 araç karıştı ve 4 kişi yaralandı. Kazada, bir otomobilin ani fren yapması sonucu arkasındaki araçlar birbirine çarptı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement