Öğretmenler Günü - Son Dakika
Güncel

Öğretmenler Günü

BBP Genel Başkanı Destici: "Ülkemizde bazı kesimler el üstünde tutulurken, zenginliklerine zenginlik katarken, eğitimin temel unsuru olan öğretmenlerimiz adeta yok sayılmaktadır"

23.11.2014 19:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bazı kesimler el üstünde tutulurken eğitimin temel unsuru öğretmenlerin adeta yok sayıldığını savundu.

Destici, Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, öğretmenliği kutsal bir meslek olarak nitelendirdi.

Milli eğitimin ve öğretmenlerin problemleri olduğunu, öğretmen açığının ilkokulda 82 bin 867, ortaokulda 116 bin 461, ortaöğretimde ise 32 bin 163'a ulaştığını öne süren Destici,  " Türkiye'de öğretmen açığını sorun olarak görmekten uzak bir MEB anlayışıyla karşı karşıyayız" görüşünü paylaştı.

Öğretmen açığının ücretli/sözleşmeli öğretmenlerle kapatılmaya çalışıldığını belirten Destici, şunları kaydetti:

"Ülkemizde bazı kesimler el üstünde tutulurken, zenginliklerine zenginlik katarken, eğitimin temel unsuru olan öğretmenlerimiz adeta yok sayılmaktadır. Öğretmenlerimizin ve diğer tüm eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal hakları giderek zafiyete uğramaktadır. Günümüzde git gide pahalılaşan hayat şartları içinde, tıpkı devlet gibi çarkını borçlanarak ve faize bulaşarak çevirmek zorunda kalan öğretmenlerimiz, zorunlu ihtiyaçlarını bile zor karşılayabilecek haldedirler." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Öğretmenler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement