Öğretmenler Günü Kuşadası'nda Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Öğretmenler Günü Kuşadası'nda Kutlandı

Öğretmenler Günü Kuşadası\'nda Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü, tüm Türkiye’de olduğu gibi Kuşadası’nda da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

24.11.2016 20:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

24 Kasım Öğretmenler Günü, tüm Türkiye'de olduğu gibi Kuşadası'nda da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları, Atatürk Meydanı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kutlamalar Kuşadası İlçe Milli Eğitimi Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ardından Kuşadası Güvercinada Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen programla devam etti.

Güvercinada Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kongre Salonu'nda düzenlenen kutlama programına Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kuşadası Askerlik Şube Başkanı Murat Genç, Kuşadası Jandarma Komutanı Hasan Şahin, Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Aşkar ile Kuşadası'nda görev yapan öğretmenler ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Programda konuşan Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Aşkar, ekonomik kalkınmanın ve toplumsal ilerlemenin temelinin eğitim olduğunu belirterek "Onun için eğitim bir toplumun şekillenmesinde başat bir unsur olarak kabul edilir. Bir ulusun gelişmesinin en önemli göstergesi yetişmiş insan gücüdür. Eğer insanın doğuştan var olan yetenekleri çağdaş eğitim ile desteklenmez ise o yetenekler gelişi güzel bir şekilde sağa sola saçılır. Bu yüzden eğitimin önemini her yerde gür bir sesle anlatmamız ve yönlendirmemiz lazım. 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü en içten dileklerimle kutlar, tüm öğretmen arkadaşlarımıza meslek yaşamında başarılar dilerim" dedi.

Öğretmenlik mesleğinin hayati bir öneme sahip olduğuna işaret eden Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy ise şöyle konuştu: "Bildiğiniz üzere bütün toplumlarda meslek günleri vardır. Buradaki amaç konu edilen meslek grubunun önemi anlatmak, varsa ihtiyaçlarına işaret etmek ve gelişimine zemin hazırlamaktır. Hakkı ile yapılan bütün meslekler kutsaldır. Ancak öğretmenlik mesleğinde daha farklı bir yön vardır. Bu meslek sadece önemli ve kutsal değil, her şeyden önce hayatidir. Çünkü eğitim gelişmenin yegane aracıdır. Yani eğitimin dışında bir gelişim aracı yoktur. Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere hayatını kaybeden tüm öğretmenlerimizi şükranla anıyor, Öğretmenler Günü'nü kutluyorum."

Konuşmaların ardından Ada Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ile öğrencileri tarafından bir müzik dinletisi verildi. Dinletinin ardından ise "Stajyer Öğretmen" ile "Veli Toplantısı" isimli tiyatro oyunları sahnelendi. Program, göreve yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni ve yeni emekliye ayrılan öğretmenlere protokol üyeleri tarafından çiçek verilmesi ile son buldu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğretmenler Günü Kuşadası'nda Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement