Öğretmenlerden İş Bırakma Eylemi - Son Dakika
Yerel

Öğretmenlerden İş Bırakma Eylemi

Bilecik'te bir grup öğretmen eğitimde yaşanan sorunlara dikkati çekmek amacıyla iş bıraktı.

24.09.2014 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'te bir grup öğretmen eğitimde yaşanan sorunlara dikkati çekmek amacıyla iş bırakma eylemi yaptı.

Türk Eğitim-Sen Bilecik Şubesi önünden Cumhuriyet Meydanı'na yürüyen grup adına açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Bilecik Şube Başkanı Ömer Yel, Türkiye'de sendikacılığın evrensel asgari standartlarını karakterinde taşıyan bütün sendikaların desteğiyle iş bıraktıklarını söyledi.

Öğretmenlerin, akademisyenlerin ve diğer tüm eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarının giderek zafiyete uğradığını savunan Yel, şunları kaydetti:

"Bugün, eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarının tırpanlanmasının, öğretmenlerin itibar kaybetmesine neden olan uygulamaların, akademik zam sözü verilmesine rağmen bu sözünün arkasında durmayanların, çalışanlara enflasyon farkını dahi çok görenlerin, gelir dağılımındaki adaletsizliğin protesto edildiği gündür. Milli eğitimde yaşanan sorunlar sadece kadrolaşmayla ilgili değildir. Eğitim çalışanları angarya görevlerle mağdur edilmektedir. Eğitim çalışanları toplumda giderek itibar kaybetmektedir. Tek derdimiz eğitim çalışanlarının daha huzurlu ve eğitim hizmetinin verimli olmasıdır."

Konuşmanın ardından grup, dağıldı. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Öğretmenlerden İş Bırakma Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement