Son dakika Yht haberleri, Yht son dakika, son dakika Yht

Son Dakika Yht Haberleri

  • Eskişehir Otobüs Terminalinde Yazıhaneler Kapandı
    11:38 Eskişehir Otobüs Terminalinde Yazıhaneler Kapandı

    Eskişehir'deki Şehirler Arası Otobüs Terminali'nde elden bilet satışı yapılan yazıhanelerin yarısı, online bilet satışı ve Yüksek Hızlı Tren'in tercih edilmesi nedeniyle kapandı. Pandemi sonrası online bilet satışlarının artması ve Yüksek Hızlı Tren'in yaygınlaşması, otobüs firmalarının işlerini olumsuz etkiledi. Terminaldeki yazıhanelerin yarısı kapanırken, firmalar birleşerek hizmet vermeye devam ediyor.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Eser ve hizmet siyaseti konusunda hamdolsun ülkede elimize su dökecek kimseyi tanımıyoruz'
    17 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Eser ve hizmet siyaseti konusunda hamdolsun ülkede elimize su dökecek kimseyi tanımıyoruz"

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya mitinginde yaptığı konuşmada, Konya'ya 21 yılda 372 milyar liranın üzerinde kamu yatırımı yapıldığını belirterek, eser ve hizmet siyasetinin ülkede başarıyla sürdürüldüğünü ifade etti. Erdoğan, Konya'da gerçekleştirilen yatırımların detaylarını da paylaştı ve Konya'daki raylı sistem hattının uzunluğunun 5 yıl içinde 105 kilometreye çıkarılacağını söyledi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eser ve hizmet siyasetiyle Konya'yı yatırımlarla buluşturduk
    17 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eser ve hizmet siyasetiyle Konya'yı yatırımlarla buluşturduk

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya mitinginde yaptığı konuşmada, 30 yıl önce başlattıkları eser ve hizmet siyasetini hükümette de sürdürerek Konya'yı eşi benzeri görülmemiş yatırımlarla buluşturduklarını söyledi. Erdoğan, Konya'da gerçekleştirilen kamu yatırımları, sağlık tesisleri, ulaşım projeleri ve tarımsal destekler hakkında bilgi verdi ve raylı sistem hattının uzunluğunu 5 senede 105 kilometreye çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: Kocaeli'ye 264 Milyar TL Yatırım Gerçekleştirdik
    17 Mar Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: Kocaeli'ye 264 Milyar TL Yatırım Gerçekleştirdik

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Bugüne kadar Kocaeli'nin ulaşım ve iletişim altyapısı için 264 milyar lira yatırım gerçekleştirdik.

  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Eskişehir'e ziyaret gerçekleştirdi
    15 Mar Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Eskişehir'e ziyaret gerçekleştirdi

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Eskişehir'e ziyaret gerçekleştirerek AK Parti belediyeciliğiyle ilimizi tanıştırmanın önemini vurguladı. Bakan Uraloğlu, yapılan yatırımlar ve projeler hakkında bilgi verdi ve 31 Mart seçimleri için destek istedi.

  • Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Eskişehir'i de Türkiye haritasını da turuncuya boyayacağız
    15 Mar Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Eskişehir'i de Türkiye haritasını da turuncuya boyayacağız

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti Eskişehir İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, Eskişehir'in AK Parti belediyeciliği ile tanışacağına inandıklarını belirtti. Uraloğlu, Eskişehir'e yapılan yatırımları ve gelecek projeleri hakkında bilgi vererek, Eskişehir'in Türkiye haritasını turuncuya boyayacaklarını ifade etti.

  • Bilecik'te Sabah Saatlerinde Yoğun Sis Trafiği Olumsuz Etkiledi
    15 Mar Bilecik'te Sabah Saatlerinde Yoğun Sis Trafiği Olumsuz Etkiledi

    Bilecik'te sabah saatlerinde etkisini arttıran sis nedeniyle kara yolundaki sürücüler trafikte zorlandı. Görüş mesafesi yer yer 10 metreye kadar düştü. Polis ekipleri, trafiğin yoğun olduğu noktalarda sürücüleri uyararak olumsuzluk yaşanmaması için önlem aldı.

  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sivas'ta Boji Üretim Fabrikası açılışında konuştu Açıklaması
    13 Mar Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sivas'ta Boji Üretim Fabrikası açılışında konuştu Açıklaması

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Görüyoruz ki bazı belediye başkanları, yerine getiremedikleri vaatlerinin üstünü örtmek için oraya buraya saldırıyorlar.

  • Ankara-Sivas YHT Hattı'nda 900 Bin Yolcu Taşındı
    13 Mar Ankara-Sivas YHT Hattı'nda 900 Bin Yolcu Taşındı

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı'nın açıldığı günden bu yana yaklaşık 900 bin yolcu taşıdığını belirtti. Ankara-Yozgat arasını 1,5 saate indirdiklerini ve Ankara-Akdağmadeni arasının 2 saat olacağını söyledi. Yozgat'ın ulaşım ve iletişim altyapısına 72 milyar liralık yatırım yapıldığını da vurguladı.

  • Ulaştırma Bakanı: Ankara-Sorgun arası seyahat süresi 1 saat 40 dakikaya indi
    13 Mar Ulaştırma Bakanı: Ankara-Sorgun arası seyahat süresi 1 saat 40 dakikaya indi

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yüksek hızlı trenle Ankara-Sorgun arası seyahat süresini 1 saat 40 dakikaya indirdiklerini söyledi.

  • Bakan Uraloğlu, Yerköy YHT Garı'nda vatandaşlarla buluştu Açıklaması
    13 Mar Bakan Uraloğlu, Yerköy YHT Garı'nda vatandaşlarla buluştu Açıklaması

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yozgat'ın Yerköy ilçesinde vatandaşlara seslenerek, "Önümüzdeki yerel seçimlerde burayı AK Parti belediyeciliğiyle tanıştırmak istiyoruz.

  • Bursa Raylı Sistem Hattı 89 Kilometreye Çıkıyor
    12 Mar Bursa Raylı Sistem Hattı 89 Kilometreye Çıkıyor

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, toplam 57 kilometrelik raylı sistem ağına yeni dönemde 32 kilometre daha ilave ederek 89 kilometreye çıkartacaklarını belirterek, "Üniversite-Görükle-Kurtuluş Hattı ile üniversiteden Görükle merkeze raylı sistemle erişimi sağlıyoruz. Kuzey güney yönünde olma özelliğiyle ilk olan Çalı-Demirtaş metro hattına da önümüzdeki dönem başlıyoruz" dedi.

  • Bursa Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Ağını Genişletiyor
    11 Mar Bursa Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Ağını Genişletiyor

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, raylı sistem ağını 32 kilometre daha genişleterek toplamda 89 kilometreye çıkartacaklarını açıkladı. Yeni hatlar arasında Üniversite-Görükle-Kurtuluş ve Çalı-Demirtaş metro hatları da bulunuyor.

  • Ankara-Sivas YHT Hattı'na Sorgun ve Akdağmadeni YHT Garları Hizmete Açılıyor
    11 Mar Ankara-Sivas YHT Hattı'na Sorgun ve Akdağmadeni YHT Garları Hizmete Açılıyor

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattına hizmet verecek Sorgun ve Akdağmadeni YHT garlarının tamamlanarak hizmete hazır hale getirildiğini ve 13 Mart Çarşamba günü düzenlenecek törenlerle hizmete alınacağını bildirdi. Sorgun YHT Garı'nın 240 bin yolcu kapasiteli olacağı, 980 metrekaresi kapalı olmak üzere 12 bin metrekare alan üzerine kurulacağı ve birçok sosyal donatının da yer alacağı belirtildi. Akdağmadeni YHT Garı'nın ise 135 bin yolcu kapasiteli olarak yapıldığı ve 810 metrekaresi kapalı 9 bin metrekare alan üzerine kurulduğu açıklandı.

  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Ankara'ya 601 milyar lira yatırım yapıldı
    11 Mar Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Ankara'ya 601 milyar lira yatırım yapıldı

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakanlık olarak 2002'den bu yana Ankara'nın ulaşım ve iletişim altyapısına yaklaşık 601 milyar 510 milyon lira yatırım yaptıklarını bildirdi. Uraloğlu, Nallıhan Köprüsü, Nallıhan Kuş Cenneti Tüneli ve bağlantı yolları açılış töreninde yaptığı konuşmada, Ramazan-ı Şerif'in, ülkeye, millete ve İslam alemine hayırlara vesile olmasını temenni etti.

  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Türkiye genelinde 936 km şehir içi raylı sistem hattının 407 km'sini biz inşa ettik
    10 Mar Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Türkiye genelinde 936 km şehir içi raylı sistem hattının 407 km'sini biz inşa ettik

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Türkiye genelinde 12 ilde işletme altında olan 936 kilometre şehir içi raylı sistem hattının tam 407 kilometresini biz inşa ettik." dedi.

  • Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nde Keşfedilen Güzellikler
    10 Mar Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nde Keşfedilen Güzellikler

    Çin'deki Shanghai Üniversitesi'nde doktora sonrası araştırmacı olan Serdar Yurtçiçek, Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'ne yaptığı ziyaretlerde keşfettiği güzellikleri kaleme aldı. Urumqi'nin renkli ve tarihi zenginlikleri, Xinjiang Müzesi ve Kapalı Çarşı gibi yerlerin yanı sıra, bölgedeki misafirperverlik ve çeşitli etnik grupların bir arada uyum içinde yaşaması da yazının konuları arasında yer alıyor.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir'de vatandaşlara seslendi
    10 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir'de vatandaşlara seslendi

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleştirdiği mitingde, İzmir'e yapılan hizmetleri anlattı ve doğal gaz arzının genişletileceğini duyurdu. Ayrıca, AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ da konuşmalar yaptı.

  • Erdoğan: İzmir'in önündeki engelleri Hamza ile birlikte kaldıracağız
    10 Mar Erdoğan: İzmir'in önündeki engelleri Hamza ile birlikte kaldıracağız

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de düzenlenen mitingde, İzmir'e yapılan yatırımları ve hizmetleri anlattı. Erdoğan, İzmir'in önündeki engelleri Hamza ile birlikte kaldıracaklarını ve her yatırımın, eserin ve hizmetin destekçisi olacaklarını söyledi.

  • Bakanlar Kacır ve Uraloğlu, Giresun Liman Farklı Seviyeli Kavşağı Temel Atma Töreni'ne katıldı Açıklaması
    08 Mar Bakanlar Kacır ve Uraloğlu, Giresun Liman Farklı Seviyeli Kavşağı Temel Atma Töreni'ne katıldı Açıklaması

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, eser ve hizmet siyasetiyle dört bir yanını yatırım, istihdam, üretim ve ihracatla büyüttükleri ülkeyi, Türkiye Yüzyılı'nda daha da zirveye çıkarmaya kararlı olduklarını söyledi.

  • Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, hızlı tren ağını Karadeniz'e ulaştıracak projelere başladıklarını açıkladı
    08 Mar Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, hızlı tren ağını Karadeniz'e ulaştıracak projelere başladıklarını açıkladı

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Giresun Liman Farklı Seviyeli Kavşağı'nın temelini attıklarını ve hızlı tren ağını Karadeniz'e ulaştıracak projelere başladıklarını açıkladı. Bakan Uraloğlu, projenin şehir içi trafiği rahatlatacağını ve yıllık 330 milyon lira tasarruf sağlayacağını belirtti.

  • Ankara YHT kazası davasında yeni bilirkişi raporu istendi
    07 Mar Ankara YHT kazası davasında yeni bilirkişi raporu istendi

    Ankara'da 13 Aralık 2018'de meydana gelen Yüksek Hızlı Tren kazasına ilişkin 10 sanığın yargılandığı davada, Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi tarafından verilen rapora itiraz edildi. Taraflar, yeni bir bilirkişi raporu alınmasını talep etti. Mahkeme, keşif yapılmasına ve yeni raporun alınmasına karar vererek davayı 26 Haziran'a erteledi.

  • Hızlı tren hattında intihar! Film izler gibi seyrettiler
    06 Mar Hızlı tren hattında intihar! Film izler gibi seyrettiler

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde 32 yaşındaki bir kişi, Yüksek Hızlı Tren hattına atlayarak hayatını kaybetti. Olay yerine sevk edilen polis ekipleri, tren seferlerini geçici olarak durdurdu. Vatandaşlar ise olayı merakla izledi.

  • Erdoğan, CHP liderinin 'bedelli askerlik' açıklamasına tepki gösterdi
    05 Mar Erdoğan, CHP liderinin 'bedelli askerlik' açıklamasına tepki gösterdi

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel'in 'bedelli askerlik' açıklamasına tepki göstererek, her gencin sahip olduğu bir hakkı kullananları hedef almanın zihniyet bozukluğu olduğunu söyledi. Ayrıca, CHP'nin durumuna bakıp karamsarlığa kapılan insanlardan güçlü destek beklediğini belirtti.

  • Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Sivas mitinginde konuştu: (3)
    05 Mar Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Sivas mitinginde konuştu: (3)

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, hizmete alınan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattı ile iki şehir arasındaki seyahat süresini yaklaşık 2 saate indirdiklerini belirterek, "Daha düne kadar bu yatırımı gereksiz bulanların da hızlı treni kullandığını görüyor,...

  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Son 22 yılda 275 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdik
    05 Mar Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Son 22 yılda 275 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdik

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Diyarbakır'da iş adamlarıyla bir araya gelerek yaptığı konuşmada, son 22 yılda ülkenin ulaşım ve iletişim altyapısına 275 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdiklerini belirtti.

  • Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, yüksek hızlı trenle geri döndü
    03 Mar Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, yüksek hızlı trenle geri döndü

    Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, hızlı trenin hizmet olmadığını belirterek eleştirdiği trenle geri Ankara'ya döndü. Karamollaoğlu, daha önce yaptığı açıklamalarda hızlı trenin Sivas'a fayda sağlamayacağını ve göçü hızlandıracağını ifade etmişti.

  • Karamollaoğlu eleştirdiği hizmeti kullanınca kendini 'Aptal değilim' diye savundu
    03 Mar Karamollaoğlu eleştirdiği hizmeti kullanınca kendini "Aptal değilim" diye savundu

    Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Sivas'ta düzenlenen bir etkinliğe yüksek hızlı trenle gelmesi üzerine, eleştirilere cevap vererek, 'Ben aptal değilim, elbette sunulan bütün imkanlardan yararlanırım' dedi. Karamollaoğlu, öncelikli olarak Sivas'ta yeni istihdam imkanı sağlayacak yatırımlara öncelik verilmesi gerektiğini belirtti.

  • Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, eleştirdiği yüksek hızlı trenle Sivas'a geldi
    03 Mar Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, eleştirdiği yüksek hızlı trenle Sivas'a geldi

    Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin aday tanıtım törenine katılmak üzere Ankara'dan Sivas'a, daha önceleri eleştirdiği yüksek hızlı trenle geldi. Karamollaoğlu, eleştirdiği tren için gelen eleştirilere cevap vererek, 'Ben aptal değilim elbette sunulan bütün imkanlardan yararlanırım' dedi. Ayrıca Karamollaoğlu, hızlı trenin Sivas'a yeni bir iş imkanı tanımadığını ve Sivas'ın nüfusunun neden azaldığının tedbirlerle çözülmesi gerektiğini belirtti.

  • Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, eleştirdiği hızlı treni kullanarak Sivas'a gitti
    03 Mar Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, eleştirdiği hızlı treni kullanarak Sivas'a gitti

    Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Sivas'ta düzenlenen aday tanıtım törenine katılmak için eleştirdiği yüksek hızlı treni kullanarak seyahat etti. Karamollaoğlu, daha önce hizmet olmadığını belirttiği trenle Sivas'a giderken partililer tarafından karşılandı.

  • Bursa'yı geleceğe taşıyacak projeler açıklandı
    02 Mar Bursa'yı geleceğe taşıyacak projeler açıklandı

    BURSA – Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şehri daha ileriye taşıyacak yeni dönemdeki vizyonunu ve gerçekleştireceği projelerini 'Ulaşan Şehir, Dirençli Şehir, Yeşil ve Yaşanabilir Şehir, Üreten Şehir, Yaşayan Şehir ve Yaşatan Şehir' olmak üzere 6 ana başlık altında anlattı.

  • Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey projelerini tanıttı
    29 Şub Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey projelerini tanıttı

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey projelerini tanıttı Bozbey: "Benim mega projem umutlu, mutlu çocuklar için kenti yeniden inşa etmektir" CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, projelerini anlattı.

  • Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey projelerini tanıttı
    29 Şub Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey projelerini tanıttı

    CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, projelerini anlattı.

  • Ulaştırma Bakanı: Hızlı tren ağı Karadeniz'e ulaşacak
    28 Şub Ulaştırma Bakanı: Hızlı tren ağı Karadeniz'e ulaşacak

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren ağını Karadeniz'e ulaştıracaklarını söyledi. Ankara-Samsun arası seyahat süresi 2 saat 45 dakikaya düşecek. Samsun'un ulaşım ve iletişim altyapısı için yaklaşık 73 milyar 391 milyon lira yatırım yapıldı.

  • Ulaştırma Bakanı: Hızlı tren ağımızı Karadeniz'e ulaştıracağız
    28 Şub Ulaştırma Bakanı: Hızlı tren ağımızı Karadeniz'e ulaştıracağız

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı ile Karadeniz'e hızlı tren getireceklerini açıkladı. Projenin tamamlanmasıyla Ankara-Samsun arası seyahat süresi 2 saat 45 dakikaya düşecek.

  • Bakan Uraloğlu: 'Bu yolumuz ile toplam 57 milyon lira tasarruf sağlayacağız'
    27 Şub Bakan Uraloğlu: "Bu yolumuz ile toplam 57 milyon lira tasarruf sağlayacağız"

    Bakan Uraloğlu: "Bu yolumuz ile toplam 57 milyon lira tasarruf sağlayacağız" Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Konya'da yapımı tamamlanan Beyşehir-Seydişehir bölünmüş yolunun açılışını gerçekleştirdi.

  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Konya'ya 55,6 kilometre raylı sistem hattı kazandırılacağını açıkladı
    27 Şub Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Konya'ya 55,6 kilometre raylı sistem hattı kazandırılacağını açıkladı

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Konya'ya 55,6 kilometre raylı sistem hattı kazandırılacağını belirterek, proje çalışmalarını Konya Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak yürüttüklerini söyledi. Bakan Uraloğlu, projelerin tamamlanmasıyla Konya'nın raylı sistem uzunluğunun en yüksek şehirlerden biri olacağını ifade etti.

  • Ulaştırma Bakanı: Konyaray Projesi trafik yoğunluğunu azaltacak
    27 Şub Ulaştırma Bakanı: Konyaray Projesi trafik yoğunluğunu azaltacak

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Konyaray Projesi'nin sanayi bölgesine de hizmet edeceğini ve mesai giriş-çıkış saatlerinde yaşanan trafik yoğunluğunu azaltacağını söyledi. Uraloğlu, Konya'nın ulaşım ve iletişim altyapısı için gerçekleştirilen yatırımları ve projeleri de anlattı.

  • Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Manisa mitinginde konuştu: (2)
    27 Şub Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Manisa mitinginde konuştu: (2)

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'ye ilişkin, "Kendilerini pazarlıklara öyle kaptırdılar ki Manisa Saruhanlı'da olduğu gibi aday listelerini seçim kurullarına zamanında veremediler.

  • Bakan Uraloğlu: 'Bu yolumuz ile toplam 57 milyon lira tasarruf sağlayacağız'
    27 Şub Bakan Uraloğlu: "Bu yolumuz ile toplam 57 milyon lira tasarruf sağlayacağız"

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Konya'da yapımı tamamlanan Beyşehir-Seydişehir bölünmüş yolunun açılışını gerçekleştirdi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Şimdiki CHP genel başkanını zaten kimsenin taktığı yok'
    27 Şub Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Şimdiki CHP genel başkanını zaten kimsenin taktığı yok"

    MANİSA (İHA) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'e memleketi Manisa'dan seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kendi partisine sözünü geçiremediği halde borusunu buralarda öttürmeye heveslenen biri var. Buradan kendisine sesleniyorum.

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi, Polatlı'nın içme suyu sorununu çözmek için çalışmaları denetledi
    27 Şub Ankara Büyükşehir Belediyesi, Polatlı'nın içme suyu sorununu çözmek için çalışmaları denetledi

    Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Polatlı halkının 30 yıldır yaşadığı içme suyu sorununu bitirmeyi hedefleyen 100 kilometrelik ana isale hattının 96 buçuk kilometresini tamamladı. ABB Genel Sekreteri Reşit Serhat Taşkınsu ve ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, çalışmaları yerinde denetledi.

  • Sivas Başkanlar Kurulu İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi
    26 Şub Sivas Başkanlar Kurulu İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

    Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir başkanlığında Sivas Başkanlar Kurulu istişare toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Sivas'ın sorunları ve çözüm önerileri ele alındı.

  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Kalkınma Yolu Koridoru ile Yük Taşıma Süresi 21 Güne İnecek
    25 Şub Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Kalkınma Yolu Koridoru ile Yük Taşıma Süresi 21 Güne İnecek

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Süveyş Kanalı'ndaki sıkıntılar nedeniyle yük taşıma süresinin arttığını belirterek, Kalkınma Yolu Koridoru'nun tamamlanmasıyla bu sürenin 21 güne ineceğini söyledi. Bakan Uraloğlu, ayrıca ulaşım alanında yapılan ve yapılacak yatırımları ve hedefleri paylaştı.

  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: '130 ülkede 143 noktaya doğrudan uçuş yapan ülkeyiz'
    24 Şub Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: "130 ülkede 143 noktaya doğrudan uçuş yapan ülkeyiz"

    İzmir'de düzenlenen 'Lojistik Sektörü ve Gelecek Trendleri' toplantısına katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Her 15 saniyede bir ülkemizden uçak geçiyor.

  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin ulaştırma ve haberleşme ağına yönelik yatırımları hakkında bilgi verdi
    24 Şub Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin ulaştırma ve haberleşme ağına yönelik yatırımları hakkında bilgi verdi

    Uraloğlu, 2028'e kadar 1780 kilometre daha otoyol yapmayı, demir yolu ağını 28 bin kilometreye, havalimanı sayısını ise 61'e çıkarmayı planladıklarını belirtti. Ayrıca, İzmir için yeni çevreyolu projesi ve İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi hakkında da bilgi verdi.

  • Cevdet Yılmaz: Büyüme kompozisyonunu değiştiriyoruz
    23 Şub Cevdet Yılmaz: Büyüme kompozisyonunu değiştiriyoruz

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonla mücadele ederken büyümeyi de sürdürdüklerine işaret ederek, Türkiye'nin daha çok yatırım, ihracat, üretim ağırlıklı bir büyüme yapısı inşa ettiğini söyledi. Yılmaz, Türkiye'nin ekonomik olarak büyümeye ve gelişmeye devam ettiğini belirtti ve cari dengede iyileştirme çalışmalarının olumlu sonuçlarını aldıklarını ifade etti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bütçemizin sınırlarını zorlama pahasına vatandaşlarımızın taleplerini karşılamaya gayret ediyoruz
    22 Şub Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bütçemizin sınırlarını zorlama pahasına vatandaşlarımızın taleplerini karşılamaya gayret ediyoruz

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, enflasyonun sadece Türkiye'nin değil, Kovid-19 salgını sonrasında tüm dünyanın karşı karşıya kaldığı bir baş ağrısı olduğunu belirterek, Türkiye'nin insani yardımlarıyla mazlumlara sahip çıktığını ve deprem bölgesindeki çalışmaların yoğun şekilde sürdüğünü söyledi. Erdoğan, ayrıca Denizli'ye yapılan yatırımları ve hedeflerini anlattı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan; 'Seçimleri şehirlerimizi Türkiye Yüzyılı'na hazırlayacak adımların ilki olarak görüyoruz'
    22 Şub Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Seçimleri şehirlerimizi Türkiye Yüzyılı'na hazırlayacak adımların ilki olarak görüyoruz"

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kimin ne yaptığına ne dediğine ne söylediğine aldırmadan sadece işlerine baktıklarını belirterek; "Seçimleri şehirlerimizi Türkiye Yüzyılı'na hazırlayacak adımların ilki olarak görüyoruz" dedi.

  • Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, Şanlıurfa'da önemli bir ticaret koridorunun hayata geçirileceğini açıkladı
    22 Şub Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, Şanlıurfa'da önemli bir ticaret koridorunun hayata geçirileceğini açıkladı

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Şanlıurfa'da yaptığı açıklamada, FAV Limanı'ndan başlayıp Ovaköy'e, oradan Şanlıurfa'ya, oradan Kapıkule Sınır Kapısı'na kadar uzanan bir ticaret koridorunun hayata geçirileceğini belirtti. Bu proje, Şanlıurfa'nın ticaretini ve istihdamını etkileyecek ve bölgenin gelişimine önemli katkı sağlayacaktır.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, kendi 5. nesil savaş uçağını üretme yolunda önemli bir adım attı
    21 Şub Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, kendi 5. nesil savaş uçağını üretme yolunda önemli bir adım attı

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kendi 5. nesil savaş uçağını üretme yolunda önemli bir adım attığını belirtti. Erdoğan, Milli muharip uçağı KAAN'ın ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdiğini söyledi. Ayrıca, konuşmasında yapılan diğer yatırımları da anlattı ve önümüzdeki dönemde savunma sanayinde yeni müjdelerin verileceğini sözlerine ekledi.

  • Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zeki Özdemir'den Belediye Başkanlığı seçimleri açıklaması
    19 Şub Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zeki Özdemir'den Belediye Başkanlığı seçimleri açıklaması

    Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zeki Özdemir, yaklaşan Belediye Başkanlığı seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Özdemir, belediyelerin şehrin en önemli kurumu olduğunu ve sosyo-ekonomik gelişmenin lokomotifi olduğunu belirtti. Yeni dönemde belediyelerle yapılan çalışmaların artırılarak sürdürülmek istendiğini ifade etti.

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi, 4 yeni metro projesi için çalışmalarını sürdürüyor
    18 Şub Ankara Büyükşehir Belediyesi, 4 yeni metro projesi için çalışmalarını sürdürüyor

    Ankara Büyükşehir Belediyesi, Dikimevi-Natoyolu Metro Hattı'nın yanı sıra projesi sıfırdan hazırlanan 4 farklı metro projesi için çalışmalarını sürdürüyor. M6 Çayyolu-Sincan, M2 Koru-Yaşamkent ve Koru-Bağlıca ile M4 Şehitler-Ovacık Uzatma Hatları ve M5 Kızılay-Dikmen Raylı Sistem Hattı projeleri hayata geçiriliyor.

  • Bilecik'te meydana gelen ot yangını itfaiye tarafından söndürüldü
    16 Şub Bilecik'te meydana gelen ot yangını itfaiye tarafından söndürüldü

    Bilecik merkezindeki ot yangını, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle söndürüldü. Vatandaşlar tarafından fark edilen yangın, Bilecik Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı.

  • Eskişehir Valisi: Bu yıl daha fazla turist bekliyoruz
    15 Şub Eskişehir Valisi: Bu yıl daha fazla turist bekliyoruz

    Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, 2023 yılında 540 bin turist ağırladıklarını belirterek, kente bu sene daha fazla ziyaretçinin gelmesini beklediklerini bildirdi. Aksoy, Eskişehir'in turizm potansiyelini ve avantajlarını vurgulayarak, turizm sektörünün geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Eskişehir'in yüksek hızlı tren hizmetlerinden faydalanması ve kültür turizmi için cazibe merkezi haline gelmesi konularında da değerlendirmelerde bulundu.

  • Bakan Uraloğlu: Ankara'nın tercihine saygı duyduk
    10 Şub Bakan Uraloğlu: Ankara'nın tercihine saygı duyduk

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kahramankazan Belediyesi Öğrenci Yurdu Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, Ankara'nın tercihine saygı duyduklarını belirtti. Bakan Uraloğlu, Ankara'nın Türkiye'nin ulaşım merkezi olduğunu vurgulayarak, Ankara merkezli olarak bütün Türkiye'ye hizmet ettiklerini ifade etti. Ayrıca, ilçe belediyeleri ve Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği yaparak daha iyi hizmet edebileceklerini söyledi.

  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Türkiye'ye Ankara Merkezli Hizmet Veriyoruz
    10 Şub Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Türkiye'ye Ankara Merkezli Hizmet Veriyoruz

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kahramankazan Belediyesi Öğrenci Yurdu Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'ye Ankara merkezli olarak hizmet verdiklerini belirtti. Bakan Uraloğlu, Ankara'nın ulaşımın çıktığı nokta olduğunu ve sadece Ankara'ya değil, bütün Türkiye'ye hizmet ettiklerini ifade etti. Ayrıca, iş birliği yaparak daha iyi hizmet edebileceklerini vurguladı.

  • Bakan Uraloğlu: Ankaralının tercihine saygı duyduk
    10 Şub Bakan Uraloğlu: Ankaralının tercihine saygı duyduk

    ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Kahramankazan yolunda inşa edilen farklı seviyeli kavşakların açılış törenine katıldı. Uraloğlu, Ankaralının tercihine saygı duyduklarını ve hizmet etmeye devam ettiklerini belirtti. Ayrıca, bölünmüş yol uzunluğunun arttığını, tünel ve köprü sayısının yükseldiğini ve Ankara'ya daha fazla hizmet sunacaklarını ifade etti.

  • Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Ankara'da metro inşaatını durdurduk çünkü Ankaralının tercihine saygı duyduk
    10 Şub Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Ankara'da metro inşaatını durdurduk çünkü Ankaralının tercihine saygı duyduk

    ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Bizim 2019 yılından beri durdurduğumuz bir metro inşaatını hatırlıyor musunuz? Hatırlamıyorsunuz. Niye; çünkü biz Ankaralının tercihine saygı duyduk ve hizmet etmeye de devam ettik" dedi.

  • Sivas'taki Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde 40 Bin Ziyaretçi Ağırlandı
    07 Şub Sivas'taki Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde 40 Bin Ziyaretçi Ağırlandı

    Sivas'taki Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde, ocak ayından itibaren 40 bin ziyaretçi ağırlandı. Kentin kuzeyinde yer alan merkez, suni karlama sistemi, gece aydınlatması ve buz park ile kayakseverlere alternatifler sunuyor. Kayak merkezinde 2 telesiyej, teleski, çok sayıda kayak pisti ve mekanik tesisler bulunuyor. Yarıyıl tatilinde yoğunluk yaşanan merkez, Sivas başta olmak üzere çevre illerden ve Marmara Bölgesi'nden gelen ziyaretçilerle dolup taşıyor. Yüksek Hızlı Tren'in etkisiyle ziyaretçi sayısı artarken, merkeze ocak ayından bu yana 40 bine yakın misafir ağırlandı.

  • 6 Şubat 'Asrın Felaketi' Deprem Farkındalık Fotoğraf Sergisi
    06 Şub 6 Şubat 'Asrın Felaketi' Deprem Farkındalık Fotoğraf Sergisi

    Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümü dolayısıyla hazırlanan '6 Şubat 'Asrın Felaketi' Deprem Farkındalık Fotoğraf Sergisi', Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı'nda ziyarete açıldı. Sergi, depremlerde hayatını kaybedenleri anmak, deprem gerçeğine dikkat çekmek ve MEB'in bölgedeki hizmetlerini paylaşmak amacıyla düzenlenmiştir. Sergide, depremle ilgili çeşitli faaliyetleri anlatan 78 fotoğraf yer almaktadır. Ayrıca, sergi kapsamında 'Metaverse Üzerinden Sanal Gerçeklik Teknolojisi ile Afet Eğitimi Sunumu' etkinliği de düzenlenmektedir.

  • Türkiye ve Cibuti arasında 15 alanda mutabakat imzalandı
    05 Şub Türkiye ve Cibuti arasında 15 alanda mutabakat imzalandı

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Cibuti'de Türkiye-Cibuti Karma Ekonomik Komisyon 5. Dönem Toplantı tutanağını imzaladı.

  • Bilecik'te şehir içi dolmuş ücretlerine zam yapıldı
    03 Şub Bilecik'te şehir içi dolmuş ücretlerine zam yapıldı

    Bilecik Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın onayıyla şehir içi dolmuş ücretleri artırıldı. Öğrenci ücreti 11 TL'den 15 TL'ye, tam ücret ise 15 TL'den 18 TL'ye yükseltildi. Kent merkezinden Şehirler Arası Otobüs Terminali, Gölpark ve YHT'ye öğrenci 19 TL, tam 22 TL'ye çıkarıldı. Gülümbe, Küplü - Başköy tattında ise öğrenci 17 TL'ye, tam 20 TL'ye çıkarıldı.

  • Yüksek Hızlı Tren Yolcuları Bilet Bulmakta Zorlanıyor
    02 Şub Yüksek Hızlı Tren Yolcuları Bilet Bulmakta Zorlanıyor

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı yüksek hızlı trenle seyahat etmek isteyen yolcular, sefer sayılarının az olmasından dolayı bilet bulmakta zorlanıyor. İstanbul ve Eskişehir gibi yoğun tren istasyonlarında bilet bulmak neredeyse imkansız hale gelmiş durumda. Vatandaşlar, sefer azlığı ve yüksek ücret tarifesi nedeniyle şikayetçi olup yetkililerden çözüm talep ediyor.

  • Sivasspor, Ankaragücü maçı için YHT ile Ankara'ya gitti
    01 Şub Sivasspor, Ankaragücü maçı için YHT ile Ankara'ya gitti

    EMS Yapı Sivasspor, Süper Lig'in 24. haftasında MKE Ankaragücü ile yapacağı maç için Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile Ankara'ya hareket etti. Takım otobüsüyle Sivas YHT Garı'na gelen Sivasspor kafilesi, burada taraftarlar tarafından karşılandı ve ardından YHT ile Ankara'ya doğru yola çıktı.

  • CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, Konya metrosunun bitirilmesini istiyor
    30 Oca CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, Konya metrosunun bitirilmesini istiyor

    CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, Konya metrosunun bitirilmesini isteyerek, 2024 yılında Konya metrosu için ayrılan bütçenin sadece 3 bin Türk Lirası olduğunu belirtti. Bektaş, ayrıca Konya'da tarımın düşmesi, kira sorunları ve diğer projelerin durumuyla ilgili yeterli cevap alamadığını ifade etti.

  • Erdoğan: 'Millet Vaatlere Bakacak, Hangi Belediye Başkanı Tarafından Şehrinin Yönetilmesini İstiyorsa Tercihini Ona Göre Yapacak.
    29 Oca Erdoğan: "Millet Vaatlere Bakacak, Hangi Belediye Başkanı Tarafından Şehrinin Yönetilmesini İstiyorsa Tercihini Ona Göre Yapacak.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kağıthane-Gayrettepe Metrosu’nun açılış töreninde; “Millet, vaatlere bakacak. Bunları gönül ve fikir terazisinde tartacak, hangi belediye başkanı tarafından şehrinin yönetilmesini istiyorsa tamamen hür iradesiyle tercihini ona göre yapacak. Biz de her zaman olduğu gibi sandıktan çıkan iradeyi baş tacı edeceğiz” dedi.

  • Gayrettepe-Kağıthane metrosu açıldı, seyahat süresi 30 dakika oldu
    29 Oca Gayrettepe-Kağıthane metrosu açıldı, seyahat süresi 30 dakika oldu

    Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açıldı. Bu hattın açılması ile Gayrettepe-İstanbul Havalimanı 30 dakika, Göktürk-Mahmutbey 38 dakika, Tekstilkent-İstanbul Havalimanı 45 dakika, Taksim-İstanbul Havalimanı 41 dakika, Taksim-Göktürk 26 dakika 4. Levent-İstanbul Havalimanı 35 dakika oldu.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, bağımsız bir güç haline geldiği için böylesine dik bir duruş sergileyebiliyor
    27 Oca Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, bağımsız bir güç haline geldiği için böylesine dik bir duruş sergileyebiliyor

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bayraklı Şehir Hastanesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin siyasi, ekonomik ve askeri olarak bağımsız bir güç haline gelmesi sayesinde bugün böylesine dik bir duruş sergileyebildiğini belirtti. Erdoğan, yapılan altyapı çalışmaları, spor tesisleri, sosyal destek sistemleri ve çevre projeleri hakkında bilgi verdi ve mahalli idareler seçimlerinin huzur içinde tamamlanması gerektiğini vurguladı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir Şehir Hastanesinin açılışını gerçekleştirdi
    27 Oca Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir Şehir Hastanesinin açılışını gerçekleştirdi

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Şehir Hastanesi ile bağlantı yollarının açılışını gerçekleştirdi.

  • Ulaştırma Bakanı: İzmir'de 215 milyar liralık ulaşım yatırımı yaptık
    27 Oca Ulaştırma Bakanı: İzmir'de 215 milyar liralık ulaşım yatırımı yaptık

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İzmir'de AK Parti iktidarları zamanında 215 milyar liralık ulaşım yatırımı yapıldığını ve İzmir'in ihtiyaçlarının iyi bilindiğini söyledi. Uraloğlu, konuşmasında İzmir Şehir Hastanesi, bağlantı yolları, İstanbul-İzmir Otoyolu, Konak tünelleri, Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu, yüksek hızlı tren ve diğer ulaşım projelerine değindi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önümüzdeki ay 15 bini hemşire olmak üzere 35 bin sağlık personeli daha alıyoruz
    27 Oca Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önümüzdeki ay 15 bini hemşire olmak üzere 35 bin sağlık personeli daha alıyoruz

    İzmir Şehir Hastanesi ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, atama müjdesi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''310 bini doktor olmak üzere 1.5 milyona yakın sağlık çalışanıyla bu alandaki insan kaynağımızı güçlendirdik. Önümüzdeki ay 15 bini hemşire olmak üzere 35 bin sağlık personeli daha kamuya alıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Türksat 6A Uydusu Hakkında Konuştu
    26 Oca Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Türksat 6A Uydusu Hakkında Konuştu

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A uydusunun tamamlanmak üzere olduğunu ve Haziran ayında Amerika'da SpaceX'in fırlatma rampasından uzaya gönderileceğini belirtti. Ayrıca, Uraloğlu, Türkiye'nin bulunduğu coğrafyanın önemine ve ulaşım projelerine ilişkin bilgiler verdi.

  • Bakan Uraloğlu, 'Trabzon Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı Projesi' toplantısında konuştu Açıklaması
    26 Oca Bakan Uraloğlu, "Trabzon Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı Projesi" toplantısında konuştu Açıklaması

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin ulaştırma alanında Avrupa Birliği (AB) müktesebatıyla uyumlu yüksek standart ve kuralları uygulama çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüğünü söyledi.

  • Ankara YHT Garı'nda Verilen Yolcu Garantileri 1 Milyar TL'yi Aştı
    23 Oca Ankara YHT Garı'nda Verilen Yolcu Garantileri 1 Milyar TL'yi Aştı

    CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Ankara YHT Garı'nda verilen yolcu garantilerinin artmasıyla işletmeci firmaya ödenen tutarın 2023 yılı sonunda 1 milyar TL'yi aştığını açıkladı. Sümer, garajın kamuya devrinin 2036 yılında olacağını ve 85 milyon vatandaşın 12 yıl daha yük altında kalacağını belirtti.

  • Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın Kağıthane-Gayrettepe Etabı Tamamlandı
    20 Oca Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın Kağıthane-Gayrettepe Etabı Tamamlandı

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın Kağıthane-Gayrettepe etabının tamamlandığını açıkladı. Bu sayede hat uzunluğu 37,5 kilometreye çıkacak ve istasyon sayısı 9 olacak. Gayrettepe İstasyonu'nun hizmete alınmasıyla, Havalimanı metro hattı Metrobüs ve Yenikapı-Taksim-Hacıosman Metro hattı ile entegre olacak. Proje ile seyahat süreleri kısalacak.

  • Eskişehir İnönü'de Kamyon Devrildi: Sürücü Yaralandı
    17 Oca Eskişehir İnönü'de Kamyon Devrildi: Sürücü Yaralandı

    Eskişehir'in İnönü ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, kamyon sürücüsü yaralandı. İnönü'den Eskişehir yönüne seyreden kamyon, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak devrildi. Kazada, Devlet Demir Yolları YHT hattının çevresinde bulunan 5 beton direk ile 20 metre tel hasar gördü. Yaralı sürücü, olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

  • Burdur Belediye Başkanı, tren seferine çağrılmamasını protesto etti
    16 Oca Burdur Belediye Başkanı, tren seferine çağrılmamasını protesto etti

    Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, kentte 15 yıl sonra gerçekleştirilen tren seferinin törenine çağrılmamasını istasyonda belediye bandosu ile treni karşılayarak tepki gösterdi. Ercengiz, yüksek hızlı tren istediklerini ve verilen sözlerin bugüne kadar tutulmadığını belirtti. Ayrıca sefer saatlerini eleştirerek, hizmetin seçime yönelik manipülasyon olduğunu düşündüğünü ifade etti.

  • Eskişehir'de Kış Ortası Su Kuşu Sayımı Yapıldı
    16 Oca Eskişehir'de Kış Ortası Su Kuşu Sayımı Yapıldı

    Eskişehir'de Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkilileri, Ulusal Öneme Haiz Sulak Alan olan Balıkdamı Sulak Alanı'nda 'Kış Ortası Su Kuşu Sayımı' gerçekleştirdi. 6 noktada yapılan sayımda, Osmangazi Üniversitesi'nden Ornitolog Muharrem Karakaya ve YHT Ekolojik Değerlendirme ekibi de katkı sağladı.

  • Burdur Belediye Başkanı Tren Törenine Davet Edilmedi
    16 Oca Burdur Belediye Başkanı Tren Törenine Davet Edilmedi

    Burdur'a 15 yıl aranın ardından gelen yolcu treni törenle karşılandı. Ancak Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, davet edilmediğini belirterek tepki gösterdi.

Advertisement