Öğretmenlere Eğlenceli Drama ve Tiyatro Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Öğretmenlere Eğlenceli Drama ve Tiyatro Eğitimi

Öğretmenlere Eğlenceli Drama ve Tiyatro Eğitimi

70 öğretmen, Karabağlar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Pozitif Drama ve Tiyatro Atölyesi’nin ortaklaşa düzenlediği drama ve tiyatro kursunda hem eğlenerek öğreniyor hem de öğrendiklerini öğrencilerine aktarıyor.

06.03.2015 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

70 öğretmen, Karabağlar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Pozitif Drama ve Tiyatro Atölyesi'nin ortaklaşa düzenlediği drama ve tiyatro kursunda hem eğlenerek öğreniyor hem de öğrendiklerini öğrencilerine aktarıyor.

Karabağlar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Pozitif Drama ve Tiyatro Atölyesi'nin öğretmenler için ortaklaşa düzenlediği drama ve tiyatro kursu büyük ilgi görüyor. 144 saat süren eğitim sonunda Karabağlar Halk Eğitim Merkezi tarafından sertifika ile ödüllendirilen öğretmenler, eğlenerek öğrendikleri teknik oyunları daha sonra öğrencilerine öğretiyor. Karabağlar Halk Eğitim Müdürü Haluk Karaca ve müdür yardımcısı Alper Demir, drama ve tiyatro eğitimi için destek veren Pozitif Drama ve Tiyatro Atölyesi'nin kurucusu Psikolojik Danışman Selami Özağı ile kursa ilgi gösteren öğretmenlere teşekkür etti.

EĞLENEREK ÖĞRENİYORLAR

Açılan drama ve tiyatro kursuna katılan öğretmenler, önce teorik olarak bilgi alıyorlar. Kursun sonuna doğru ise, teorik olarak öğrendikleri drama ve tiyatro tekniklerini pratik olarak sunuyorlar. Öğretmenler, kendi aralarında eğlenerek öğrendikleri teknikleri, daha sonra öğrencilerine öğretiyorlar.

"HEM ÖĞRENİYOR, HEM DE STRES ATIYORLAR"

Kursa katılan öğretmenlere sınıf içi drama ve tiyatro tekniklerini öğrettiklerini belirten Pozitif Drama ve Tiyatro Atölyesi'nin kurucusu Psikolojik Danışman Selami Özağı, "Kursa büyük ilgi gösteren öğretmenler, drama ve tiyatro tekniklerini öğrenirken aynı zamanda iş hayatının getirdiği stresi üzerinden atıyorlar. Üç ayrı grup halinde kursa katılan 70 öğretmene toplam 144 saat eğitim veriyoruz. Kurs sonunda öğretmenlerimiz kostüm giyerek küçük skeçler halinde tiyatro şöleni sunuyorlar. Drama ve tiyatro eğitimi alan öğretmenler, oyunu eğitim içinde nasıl kullanılabileceğini de öğrenmiş oluyorlar" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğretmenlere Eğlenceli Drama ve Tiyatro Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement