Öğretmenlerin Kurduğu Tiyatro İlgi Görüyor - Son Dakika
Yerel

Öğretmenlerin Kurduğu Tiyatro İlgi Görüyor

Çarşıbaşı ilçesinde öğretmenler tarafından 2 yıl önce kurulan Zor Adım Tiyatrosu, Karadeniz Teknik Üniversitesinde (KTÜ) sahne aldı.

18.04.2014 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çarşıbaşı ilçesinde öğretmenler tarafından 2 yıl önce kurulan Zor Adım Tiyatrosu, Karadeniz Teknik Üniversitesinde (KTÜ) sahne aldı.

KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Kulübünün daveti üzerine Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi'nde sahnelenen "Öylesine Bir Gün" adlı oyunu, üniversite öğrencileri izledi.

Oyunun yönetmeni öğretmen Abdulkadir Atalay, amaçlarının tiyatro sevgisini artırmak olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Önce öğretmen arkadaşlarla drama çalışmaları yaptık. Hem boş zamanları değerlendirdik hem de ders anlatımında katkı olması için çalışmalar yaptık. Arkadaşlarımızın da yetenek ve isteklerinin olması bizi daha büyük hedeflere sürükledi ve bu günleri gördük. Yeni oyunlarımızı, farklı sahnelerde oynamaya çalışacağız. Önce Fatih Eğitim Fakültesinden başladık. Daha sonra komşu ilçelerde ve Trabzon'da sergileyeceğiz. Hatta Çarşıbaşı'nın tüm mahallerine gitme programımız var."

Atalay, nisan-haziran döneminde 7 gösteri planladıklarını da sözlerine ekledi. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Öğretmenlerin Kurduğu Tiyatro İlgi Görüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement