Öğretmenlerle Atık Pil Toplantısı - Son Dakika
Eğitim

Öğretmenlerle Atık Pil Toplantısı

Öğretmenlerle Atık Pil Toplantısı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, başlattığı Atık Piller Çöpe Değil Geri Dönüşüme Kampanyası kapsamında öğretmenlerle toplantı düzenledi.

27.11.2015 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, çevreye ve insan sağlığına zarar veren atık pillerin geri dönüşümünü sağlamak amacıyla başlattığı "Atık Piller Çöpe Değil Geri Dönüşüme Kampanyası"na destek veren 52 okuldaki öğretmenlerle toplantı yaptı.

Burhan Karadeniz Cep Sineması'ndaki toplantıya Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Deniz Kıraç ve çok sayıda öğretmen katıldı. Kıraç, toplantıya katılan öğretmenlere Büyükşehir Belediyesi'nin üç yıldan bu yana sürdürdüğü atık pil toplama çalışmaları hakkında bilgi verdi. Atık pillerin toplanması ve kontrollü bir şekilde bertaraf edilmesi aşamalarını anlatan Kıraç, atık pil kutularının okul, üniversite, marketler, perakende pil satıcıları, camiler, oteller, muhtarlıklar, hastaneler, sağlık ocakları, kamu, askeri, özel kurum/kuruluşlar, postaneler, sanayi bölgeleri, havaalanları, korunmalı siteler, cezaevleri, gençlik merkezleri ve kütüphanelerden elde edilebileceğini söyledi. Öğretmenlerin atık piller konusunda bilgi alması, önerilerde bulunması ve gerekli materyalleri alması için belediyenin iletişim bilgilerini paylaşan Kıraç, öğretmenlerin önerileri üzerine, atık pil toplayan bütün okullara ödül verilmesini değerlendireceklerini belirtti. Toplantının ardından öğretmenlere bilgilendirici broşürler ve atık pillerin toplanması için gerekli materyaller dağıtıldı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Eğitim Öğretmenlerle Atık Pil Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement