Zonguldak'ta Öğretmenliği Bırakıp Girişimci Oldu - Son Dakika
Güncel

Zonguldak'ta Öğretmenliği Bırakıp Girişimci Oldu

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde mesleğini anaokulu öğretmenliği olarak devam ettiren Gamze Çakmaklı, öğretmenliği bırakıp girişimci oldu.

28.10.2014 08:20  Güncelleme: 08:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çaycuma ilçesinde uzun yıllar kreşlerde ve özel okullarda anaokulu öğretmenliği yapan Gamze Çakmaklı isimli öğretmen, Bartın ilinde katıldığı girişimcilik kursunda yaklaşık 2 ay devam ettikten sonra mesleğini bıraktı ve işyeri açarak girişimci olarak faaliyete başladı. Ahşap ve keçe malzemesini lazer bir makineyle parçalar halinde kesip daha sonra yapıştırıp hazır hale getirdiğini belirten girişimci Gamze Çakmaklı, “Bu işe başlamadan önce çeşitli anaokullarında eğitmenlik yaptım. Sonra eşimin de desteğiyle de KOSGEB’e başvuru yaptım. 2 ay süren eğitimden sonra bu atölyeyi kurdum. Daha sonra atölyede kendi tasarladığım ve çizimini uğraştığım ahşap maket ürünleri tanıtmakta zorlandım. Çünkü kimse bilmiyordu. Ancak tasarladığım bu ürünleri sosyal paylaşım sitelerinde ve yaptığım web sitede tanıtmaya başlamamın ardından ülke genelinde yoğun talep gelmeye başladı. Şu an özellikle okul öncesi eğitim dönemindeki çocuklara yönelik tasarladığım ürünleri bu siteler üzerinde ilgi duyanlara kargo aracılığıyla pazarlıyorum ve bundan çok memnun oluyorum.” şeklinde konuştu. 

“EN BÜYÜK DESTEKCİM EŞİM” 

Atölyenin açılması konusunda eşi Orhan Çakmaklı’nın da katkısı olduğunu kaydeden girişimci Gamze Çakmaklı, “Atölyemde üç boyutlu hayvan figürleri, satranç seti, otomobil modelleri ve keçelerden yapılan mevsim şeritleri, sayı grafikleri, okul süsleri, ahşap eğitsel oyuncak üretimi yapıyorum. Tasarımlarımı, çizim ve üretimini hazırladığım ürünleri lazer makinesi ile keserek hazır hale getiriyorum. Zamanla işyerimi genişletme için çalışmaya devam edeceğim. Ayrıca bu işe girişmemin başında eşim geliyor. Eşime çok teşekkür ediyorum. Çünkü o benim en büyük destekçim.” 

Zonguldak\'ta Öğretmenliği Bırakıp Girişimci Oldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Zonguldak'ta Öğretmenliği Bırakıp Girişimci Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement