Öğretmenlik Hayalini 50 Yaşında Gerçekleştirdi - Son Dakika
Yerel

Öğretmenlik Hayalini 50 Yaşında Gerçekleştirdi

Gaziantep'te yaşayan 4 çocuk annesi 50 yaşındaki Hanife Demir, kamuda başörtüsü yasağının kaldırılmasının ardından girdiği üniversiteyi ikincilikle bitirdikten sonra öğretmen olarak atandı.

16.09.2015 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ADSIZ GÜNEBAKAN - Gaziantep'te yaşayan 4 çocuk annesi 50 yaşındaki Hanife Demir, kamuda başörtüsü yasağının kaldırılmasının ardından girdiği üniversiteyi ikincilikle bitirdikten sonra öğretmen olarak atandı.

Köyünde lise eğitimini tamamladıktan sonra 1987'de Atatürk Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü kazanan Demir, o dönemdeki başörtüsü yasağı nedeniyle eğitimine başlayamadı.

Kamuda başörtüsü yasağı ve öğretmenliğe ilk kez atanacaklar için 40 yaş sınırının kaldırılmasıyla eğitimine devam edebileceğini öğrenen Demir, bu kez Kilis 7 Aralık Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü kazandı.

Bölümü ikincilikle bitiren ve Kamu Personel Seçme Sınavı'nda başarılı olan Demir, Milli Eğitim Bakanlığınca dün ataması yapılan 37 bin öğretmen arasında yer aldı. Öğretmenlik hayali gerçekleşen Demir, Şanlıurfa'nın Birecik ilçesindeki Ayran İmam Hatip Ortaokulu'na atandı.

"28 yıl kaybım oldu"

Hanife Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başörtüsü yasağı nedeniyle üniversiteye alınmadığında çok üzüldüğünü söyledi.

Üniversiteye gidemediğinden içinde burukluk olduğunu anlatan Demir, "28 yıllık bir kaybım oldu. Yaşıtlarımın emekliliğinin geldiği bir dönemde yeni göreve başladığım için sevinçle birlikte ciddi anlamda üzüntü yaşıyorum. Diğer yandan ülkemizde yasakların kalkmasına da seviniyorum. Herkesin istediği üniversitede okuyabilmesi, kamuda başörtülü çalışabilme imkanına kavuşması benim için büyük sevinç kaynağı" dedi.

Demir, 50 yaşında öğretmen olarak atanmasının, çevresindekiler için de örnek teşkil ettiğini vurguladı.

Birçok akrabasının, kendisinin eğitim aşkını çocuklarına anlattığını dile getiren Demir, "Etrafımda sırf beni örnek alıp üniversiteye başlayan onlarca insan var. Kitlesel bir hareket başlatmış gibiyim. Herkeste yeniden eğitime dönüş oldu" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Öğretmenlik Hayalini 50 Yaşında Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement