Oğulpaşa Köyü'nde Toplu İftar Geleneği Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Oğulpaşa Köyü'nde Toplu İftar Geleneği Devam Ediyor

Oğulpaşa Köyü\'nde Toplu İftar Geleneği Devam Ediyor

Bilecik’in Osmaneli ilçesine bağlı Oğulğaşa Köyü’nde, toplu iftar geleneği 50 yıldan beri devam ediyor.

25.06.2016 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Osmaneli ilçesine bağlı Oğulğaşa Köyü'nde, toplu iftar geleneği 50 yıldan beri devam ediyor.

Köyde iftar yemeğini her gün iki veya üç aile üstlenirken, bir yemek firması tarafından hazırlanan yemekler, tüm köy halkına ikram ediliyor. Oğul Paşa Köyü Yeşil Çimen Mahallesinde düzenlenen iftar yemeğine, Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Belediye Başkanı Münür Şahin, Müftü Aydın Bostancı, AK Parti İlçe Başkanı Yalçın Karaca, İl Genel Meclis üyesi Hakan Özkan, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, daire amirleri ve köy halkı katıldı.

Yıllardır toplu iftar adetlerinin devam ettiğini belirten köy Muhtarı Remzi Yaş, Atalarından gördükleri geleneklerini yaşatmaya kararlı olduklarını söyledi. Maddi imkanı iyi olan herkesin sırayla yemek verdiğini bildiren Yaş, "İftar geleneğini yaşatmaya kararlıyız. Ramazan ayı gelince iftarı her gün iki veya üç aile üstleniyor. Buradan fakirler, yolcular ve köyümüzde bulunan tarım işçileri yararlanıyor. Yıllardır toplu iftar geleneğini devam ettiriyoruz. Yemeklerin servisinde ise köyün gençleri de servisi üstleniyor. Bu geleneği sürdürmeye kararlıyız" dedi.

İftar Öncesi köyü dolaşan Osmaneli Belediye Başkanı Şahin ise, çayırlıkta oynayan çocukların yanına gidip onlarla birlikte top oynadı. Belediye Başkanı Şahin, çocuklara istekleri olup olmadığını sorunca çocuklar hep bir ağızdan, "top sahamız yok, top sahası istiyoruz" dediler. Başkan Şahin'in, "o zaman buraya bir halı saha yapalım" demesi üzerine çocuklar Başkan Şahin'in elini öpüp teşekkür ettiler. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Oğulpaşa Köyü'nde Toplu İftar Geleneği Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement