Ogün Samast'ın "Terör Örgütü Üyeliği" Davası - Son Dakika
Güncel

Ogün Samast'ın "Terör Örgütü Üyeliği" Davası

MİT Müsteşarlığı, "Dink cinayetine ilişkin TBMM ile paylaşılan belgelerin 'devlet sırrı' olup olmadığı"nın Genelkurmay Başkanlığı'ndan sorulmasını istedi Mahkeme, konuyu bu kez Genelkurmay Başkanlığı'na sordu.

17.10.2014 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hrant Dink cinayetinin faili Ogün Samast'ın "terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılandığı davaya yanıt gönderen MİT Müsteşarlığı, "Dink cinayetine ilişkin TBMM ile paylaşılan belgelerin 'devlet sırrı' olup olmadığı"nın Genelkurmay Başkanlığı'ndan sorulmasını istedi.

İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Ogün Samast ve avukatı katılmazken, Dink ailesinin avukatları Hakan Bakırcıoğlu ve Cem Halavut geldi.

Duruşmaya, avukat Levent Yıldırım, şehir dışına taşındığı için müvekkili Samast'ın avukatlığından istifa ettiğine dair dilekçe gönderdi.

Dink cinayeti ana davasına bakan İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi, gönderdiği yanıtta, iki dosyanın birleştirilme taleplerinin 30 Ekim'deki duruşmada değerlendirileceğini bildirdi.

"Gizlilik Genelkurmay'a sorulsun"

MİT Müsteşarlığı'ndan, mahkemenin "Dink cinayetine ilişkin TBMM ile paylaşılan belgelerin 'devlet sırrı' olup olmadığı" yönünde sorusuna yanıt geldi. Müsteşarlık "Hususların 'devlet sırrı' olup olmadığının Genelkurmay Başkanlığı'na sorulması gerektiğinin uygun olacağı" yönünde görüş bildirdi.

Dink ailesinin avukatı Hakan Bakırcıoğlu, MİT tarafından TBMM Darbeleri ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'na sunulan her türlü belgenin kendilerine verilmesi gerektiğini belirterek, bunun Dink cinayetini işleyen örgüt bağlantılarının ortaya çıkarılması yönünden zorunlu olduğunu kaydetti.

Bu zorunluluk nedeniyle Genelkurmay Başkanlığı'na herhangi bir soru sorulmasının gereksiz olduğunu düşündüklerini dile getiren Bakırcıoğlu, Genelkurmay Başkanlığı Seferberlik Tetkik Kurulu'nda yapılan araştırmada, varsa ve daha önce konulan kısıtlama kararı kaldırılmışsa cinayetle ilgili bilgi ve belgelerin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan istenmesini talep etti.

- "Gizlilik" Genelkurmay Başkanlığı'na sorulacak

Mahkeme heyeti, MİT Müsteşarlığı'ndan gelen cevabi yazı doğrultusunda, Genelkurmay Başkanlığı'na yazı yazılarak, Dink cinayetine ilişkin TBMM ile paylaşılan belgelerin "devlet sırrı" olup olmadığı yönünde görüş sunmasını istedi.

Talep üzerine Dink cinayeti soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Birimi'ne dava dosyası ve klasörlerin UYAP üzerinden gönderilmesine hükmeden heyet, Genelkurmay Başkanlığı Seferberlik Tetkik Kurulu'nda yapılan araştırma sonunda ele geçen belge ve bilgilerde kısıtlılık kararının devam edip etmediğinin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan sorulmasını kararlaştırdı.

Mahkeme, duruşmayı erteledi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ogün Samast'ın 'Terör Örgütü Üyeliği' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement