Ohal'in İlk Khk'sı TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika
Politika

Ohal'in İlk Khk'sı TBMM Genel Kurulu'nda

Ohal\'in İlk Khk\'sı TBMM Genel Kurulu\'nda

TBMM Genel Kurulu'nda Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan ilk ve 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin (KHK) görüşmelerine devam ediliyor.

18.10.2016 19:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan ilk ve 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin (KHK) görüşmelerine devam ediliyor.

MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir KHK'nin ikinci bölümünün tümü üzerinde partisi adına yaptığı konuşmada, 15 Temmuz sonrasında Türkiye'nin bazı gerçekleri gördüğünü belirtti.

Bunların başında, hukukun üstünlüğünün ve kuvvetler ayrılığının öneminin geldiğine işaret eden Koçdemir, "Peşin hükümlerle Türkiye'nin bütün kadrolarının ipotek altına alınması akıllı bir iş değildir. Bu kafayla gidilirse, buradan çıkış yoktur." dedi.

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü de sokağa çıkma yasaklarına değinerek, halkın yaşadığı mağduriyetlere iktidarın kulaklarını tıkadığını ileri sürdü.

Şırnak'taki operasyonlar nedeniyle evleri yıkılan ya da hasar gören çok sayıda vatandaş olduğunu ifade eden Encü, bu kişilerin kışa çadırlarla girmek zorunda bırakıldığını, hükümetin gerekli duyarlılığı göstermediğini iddia etti.

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kullandığı "Madam gibi ölmek" ifadesine değinerek, bunun kadınları aşağılayan bir yaklaşım olduğunu bildirdi.

Bu konuya Meclis kürsüsünden değinmemesinin, başta Türkiye'nin tarihinde yeri olan hayatlarını kaybetmiş kadınlar olmak üzere, tüm kadınlara haksızlık anlamına geleceğini anlatan Sarıhan, bu tür ayrıştırıcı ve çifte standarda dayalı ifadelerden herkesin kaçınması gerektiğini belirtti.

Görüşülen KHK'nin ve diğer KHK'lerin çıkarılma maksatlarını aşan nitelikte olduğunu, hukuksuzlukların önünü açtığını ileri süren Sarıhan, "Bu düzenlemelerle yeni hukuksuzluklar olursa bunlara da hesap soramayacağız ve kamburumuz daha yükseklere çıkmış olacak." diye konuştu.

KHK'nin tümü üzerinde gruplar adına konuşmaların tamamlanmasının ardından, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, yerinden söz alarak Başbakan Binali Yıldırım'ın Türk Hava Kuvvetleri'nin Musul operasyonunda yer alıp almadığıyla ilgili çelişkili açıklamalar yaptığını vurgulayarak, buna ilişkin doğru bilginin Genel Kurul'a verilmesini istedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Ohal'in İlk Khk'sı TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement