ÖİB, 12 İlde 15 Taşınmazı Özelleştirecek - Son Dakika
Ekonomi

ÖİB, 12 İlde 15 Taşınmazı Özelleştirecek

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, 12 ilde yer alan 15 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştirecek.

25.06.2014 09:36  Güncelleme: 10:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, İstanbul, Malatya, Samsun, Muğla, Bursa, Adana, Çorum, Kars, Hatay, Ordu, Niğde ve Tekirdağ'da yer alan 15 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştirecek.

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, İstanbul'un Üsküdar İlçesi, Malatya'nın Doğanşehir İlçesi, Samsun'un İlkadım İlçesi, Muğla'nın Datça İlçesi, Bursa'nın İnegöl İlçesi, Adana'nın Seyhan İlçesi Çorum'un Merkez İlçesi, Kars'ın Merkez İlçesi, Hatay'ın Dörtyol İlçesi, Samsun'un Bafra İlçesi, Ordu'nun Ünye İlçesi, Niğde'nin Merkez İlçesi, Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde yer alan toplam 15 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştirecek. Taşınmazlar için belirlenen geçici teminat bedeli 10 bin TL ile 350 bin TL arasında olacak. Şartname bedeli ise taşınmaza göre 50 ila 250 TL arasında değişecek.

İhaleler, pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek. İhale Komisyonunca gerekli görüldüğü takdirde ihaleler, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek. Katılımcılar ayrı ayrı olmak koşuluyla, birden fazla ihaleye teklif verebilecekler. İhaleye katılabilmek için gayrimenkuller için ayrı ayrı İhale Şartnamesi alınması ve tekliflerin Kurtuluş/Ankara adresine son teklif verme günü saat 17.00'ye kadar elden teslim edilmesi zorunlu olacak. Tanıtım dokümanı ve İhale Şartnamesi karşılığı olarak alınan bedel her ne surette olursa olsun iade edilmeyecek. İhaleler, Devlet İhale Kanunu'na tabi olmayıp, İdare, ihaleleri yapıp yapmamakta, dilediğine yapmakta ve teklif verme süresini belirli bir tarihe kadar veya bilahare belirlenecek tarihe kadar uzatmakta serbest olacak. Özelleştirme işlemleri; KDV ile her türlü vergi, resim ve harçtan muaf olacak.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi ÖİB, 12 İlde 15 Taşınmazı Özelleştirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement