Okçular Kütahya'da Buluştu - Son Dakika
Yerel

Okçular Kütahya'da Buluştu

Okçular Kütahya\'da Buluştu

Kütahya Belediyesi’nin Germiyan Okçuluk Tekkesi ile birlikte düzenlediği Okçuluk Festivali sona erdi.

13.09.2015 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Belediyesi'nin Germiyan Okçuluk Tekkesi ile birlikte düzenlediği Okçuluk Festivali sona erdi.

60 kulüpten 300'e yakın sporcunun katıldığı festival, kıran kırana geçen mücadelelere sahne oldu.

2 gün süren festivalin son gününde deve kuşu yumurtası vurma ve ıslıklı ok atışları yapıldı. Final olan deve kuşu yumurtası vurma müsabakaları büyük bir heyecana sahne oldu. Deve kuşu yumurtası yaklaşık 100 atış sonrası vurulabildi.

Atışların sona ermesiyle ödül töreni düzenlendi.

Mehteran gösterisi ardından konuşan Akşehir Selçuklu Geleneksel Okçuluk Kulübü Başkanı Varol Türkoğlu, "Katıldığımız Festivaller içerisinde Kütahya, en düzenli olanıydı ve organizasyon çok güzeldi. Bize gösterilen ilgi ve alakadan dolayı herkese çok teşekkür ediyorum ve Kütahya Belediyesine de böyle bir organizasyona önderlik ettiği için minnettarız" dedi.

Germiyan Okçular Tekkesi Başkanı Halil Kutlu, "Ben buraya kadar gelen tüm sporculara, kemankeşlere, bizi izlemeye gelen seyircilerimize ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Kölgeli, organizasyonu önümüzdeki yıllarda uluslararası platforma taşıyacaklarını ifade etti.

Kölgeli, "Burada böyle bir festival gerçekleştirilmesinden dolayı mutluluk duydum. Yapılan bütün teşekkür ve tebrikleri Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu adına kabul ediyorum. Çünkü bu festivalin olmasında emeği çok büyük. Buraya kadar ülkemizin farklı illerinden gelen tüm kemankeşlere teşekkür ediyorum. İnşallah bu organizasyonu seneye Ulusal platformda sergilemek istiyoruz .Ben öncelikle Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu'na ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Festivalde dereceye giren sporculara kupa, madalya ve ödülleri Belediye Başkan Yardımcıları Fatih Kölgeli, Ali İhsan Ertaş ve Murat Arık ile Akşehir Selçuklu Geleneksel Okçuluk Kulübü Başkanı Varol Türkoğlu ve Germiyan Okçular Tekkesi Başkanı Halil Kutlu tarafından takdim edildi.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Okçular Kütahya'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement