Okçulukta "Sezona Merhaba" Turnuvası - Son Dakika
Yerel

Okçulukta "Sezona Merhaba" Turnuvası

Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenecek Kahraman Bağatır İlkbahar Okları Yarışması, cuma günü Antalya'da başlayacak.

01.04.2015 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenecek Kahraman Bağatır İlkbahar Okları Yarışması, cuma günü Antalya'da başlayacak.

2009 yılında hayatını kaybeden federasyon başkan vekillerinden Kahraman Bağatır'ın anısına başlatılan ve her yıl düzenli olarak organize edilen yarışma, Antalya 100. Yıl Okçuluk Tesisleri'nde 3 gün sürecek.

Federasyon Başkanı Abdullah Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organizasyonun, sezonun ilk açık hava yarışması olması nedeniyle büyük önem taşıdığını söyledi. Uluslararası bir yarışma olmamasına rağmen yurt dışından yoğun bir katılım talebi aldıklarını ifade eden Topaloğlu, "Türkiye'nin iklim şartları çok uygun olduğu için burada sezon diğer ülkelerden erken açılıyor. Bu yıl 12-13 ülkeden katılım var. Toplamda 600'ün üzerinde sporcu yarışacak. Bu gerçekten önemli bir rakam" diye konuştu.

Özellikle 2016 Rio Olimpiyatları'na kota almak isteyen ülkelerin, bu yarışmayı yakından takip edeceğini dile getiren Topaloğlu, şunları söyledi:

"Temmuz ayında Danimarka'da Dünya Şampiyonası var. Dünya Şampiyonası'nda olimpiyat kotası almak için mücadele verecek ülkeler, burada sporcularının performanslarını görme şansı bulacak. Bizim bu yıl ilk hedefimiz Avrupa Oyunları'na hem erkek hem de bayanlarda takım olarak kota almaktı. Bunu başardık, sıra olimpiyat kotasında. Dünya Şampiyonası'nda da bunun mücadelesini vereceğiz."

6. Kahraman Bağatır İlkbahar Okları Yarışması, bayanlar ve erkeklerde, olimpik ve makaralı yay kategorilerinde düzenlenecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Okçulukta 'Sezona Merhaba' Turnuvası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement