Okmeydanı'nda Tapu Dağıtım Töreni - Son Dakika
Güncel

Okmeydanı'nda Tapu Dağıtım Töreni

Beyoğlu Belediyesi, Okmeydanı'nda mülkiyet hakkı kazanan hak sahiplerine tapularını vermeye devam ediyor.

13.12.2014 19:21  Güncelleme: 20:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyoğlu Belediyesi, Okmeydanı'nda mülkiyet hakkı kazanan hak sahiplerine tapularını vermeye devam ediyor.

Tapu teslimi için Okçular Vakfı'nda düzenlenen törende hak sahiplerine hitap eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, bugüne kadar 5 bin civarında tapuyu sahiplerine verdiklerini söyledi.

Hazır olan tapuları peyderpey vermeye devam edeceklerini vurgulayan Demircan, şunları kaydetti:

"11 yıldır sürdürdüğümüz çalışmalar sonucunda vatandaşlar imar hakkı olan tapularını almaya hak kazandı. Bir yıldır devam eden tapu verme sürecinde, vatandaşlarla yapılan mutabakat sonucu, karşılıklı güvenle şimdiye kadar yaklaşık 5 bin civarında tapu hak sahiplerine verildi. 15 bin vatandaşımız da evrakını tamamlayarak belediyemize müracaat ediyor. Okmeydanı'nın tapu meselesini çözdükten sonra vatandaşlarımız burada bir de dönüşüm yapılmasını talep ediyor."

Demircan, 1/5000 ölçekli nazım imar planının Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yeniden kabul edilmesiyle hedeflerine bir adım daha yaklaştıklarını belirtti.

Ahmet Misbah Demircan, daha önce yapılan planların mahkemece iptal edilmesi kararının ardından öngörülen tavsiyeler üzerine planı revize ettiklerini anlattı.

Piyalepaşa Mahallesi'nde uzlaşma ofisi kuracaklarını ifade eden Demircan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada yapacağımız çalışma bugünden yarına olacak bir iş değil. Bu bizim 2023 hedefimiz. Bu işleri önümüzdeki 10 yılda gerçekleştireceğiz. Tapu vermeye devam ediyoruz. Hangi adada uzlaşmayı bitirirsek öncelikle o adadan dönüşüme başlayacağız. Hayalimiz, hedefimiz ve ne yapacağımız belli. Herkes gelip tapusunu alsın. Tapu için belediyeye gelmek, encümen kararını aldırmak, Milli Emlak'taki taksitlere başlamak gerekiyor. Ortalama bir daire için yaklaşık 12 bin lira civarında 5 yıl vadeyle satışlar yapılıyor. Bu süreci iyi değerlendirmemiz lazım. Şu anda tapuların yüzde 22'sini vermişiz. Yüzde 50'ye varmamız lazım. Yüzde 50'ye varamazsak dönüşüme başlayamayız. 2 milyon metrekare inşaat alanı var burada. Bunu 3 milyon 200 bin metrekareye çıkarabiliriz. Herkesin evinden yüzde 20 tenkisat yaparak ama otoparklı olarak daire vereceğiz."

Konuşmaların ardından Demircan, hak sahiplerine tapularını teslim etti.

Törene, AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş, Beyoğlu Tapu Kadastro Müdürü Betül Ekin, Beyoğlu Belediyesi Meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Okmeydanı'nda Tapu Dağıtım Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement