Okmeydanı Projesi - Son Dakika
Güncel

Okmeydanı Projesi

Beyoğlu Belediyesi: "Okmeydanı ile ilgili spekülasyon yaratan İstanbul 6. İdare Mahkemesi'nin verdiği iptal kararı, eski plan üzerinde olduğu için herhangi bir geçerliliği ve yaptırımı bulunmamaktadır"

05.02.2015 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyoğlu Belediyesi, İstanbul 6. İdare Mahkemesi'nin verdiği iptal kararının, eski plan üzerinde olduğu için herhangi bir geçerliliği ve yaptırımı bulunmadığını belirtti.

Belediyeden yapılan açıklamada, son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan  "Okmeydanı 1/5000 ölçekli nazım imar planının mahkeme tarafından iptal edildiği" yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

Açıklamada, 13 Ağustos 2012'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde kabul edilen 1/5000 ölçekli nazım imar planına, CHP Grubu tarafından yapılan itiraz sonucu İstanbul 6. İdare Mahkemesi'nin 3 Temmuz 2014'te yürütmeyi durdurma kararı verdiği hatırlatıldı.

Mahkeme, plan üzerinde henüz iptal kararını vermeden, bilirkişi raporları doğrultusunda Beyoğlu Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, durdurmaya konu olan kiracıların durumu ve ticaret alanlarının yeniden gözden geçirilmesine ilişkin konuları göz önünde bulundurarak yeni bir plan hazırladığı belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Okmeydanı Piyalepaşa, Kaptanpaşa, Keçicipiri, Fetihtepe ve Piripaşa mahallerini kapsayan 1/5000 ölçekli bu plan, 12 Aralık 2014'te İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne taşınarak yine CHP muhalefetine karşı oy çokluğu ile kabul edildi.

Dolayısıyla basında yer alan ve sadece Okmeydanı ile ilgili spekülasyon yaratan İstanbul 6. İdare Mahkemesi'nin verdiği iptal kararı, eski plan üzerinde olduğu için herhangi bir geçerliliği ve yaptırımı bulunmamaktadır. Çünkü her yeni plan, bir önceki planı otomatikman yürüklükten kaldırır." - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement