Öksüz ve Yetimler Başkan Çelikcan'ın Misafiri Oldular - Son Dakika
Yerel

Öksüz ve Yetimler Başkan Çelikcan'ın Misafiri Oldular

Öksüz ve Yetimler Başkan Çelikcan\'ın Misafiri Oldular

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Adana’da yurtlarda kalan öksüz ve yetim çocukları iftarda ağırladı.

03.07.2015 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Adana'da yurtlarda kalan öksüz ve yetim çocukları iftarda ağırladı.

Kaldıkları yerlerden alınarak Yüreğir Kültür Merkezine getirilen çocuklar sinema izlettirilip tekrar kaldıkları yerlere bırakıldı.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan yaptığı açıklamada, dünyanın en büyük sevgilerinden olan anne ve baba sevgisinden mahrum kalan toplumun bağrı yanıkları olarak bilinen yetim, öksüz ve çeşitli nedenlerden dolayı mağdur olmuş çocuklar için seferber olmanın insani görevlerin en başında geldiğini söyledi.

Yetim ve öksüzlere karşı herkesin maddi ve manevi sorumluluğu olduğunu belirten Çelikcan, "Maddi sorumluluklarımız, yetim ve öksüzlerin malını ve canını korumak; beslenme, giyinme barınma gibi ihtiyaçlarını karşılamaktır. Manevi sorumluluklarımız ise şefkat dolu davranışlar sergilemek, sevgi dolu ortamlar hazırlamak, eğitimiyle ilgilenmek, dini bilgiler vermek, güzel bir ahlak kazandırmaktır. Peygamberimiz buyurduğu üzere 'Bir kimse sırf Allah rızası için bir yetimin başını okşarsa, elinin dokunduğu saç teline karşılık ona sevap vardır" şeklinde buyurmuşlardır" dedi.

Çocuklarla birlikte vakit geçirmekten mutluluk duyduğunu belirten Çelikcan "Çocuklarımızla birlikte iftar yaptık. Onlara eski gelenek ve göreneklerimizi hatırlatan Hacivat-Karagöz ve çeşitli orta oyunlarını izlediler. Bunun yanı sıra Fetih 1453 filmini hep beraber izlediler. Amacımız bu çocuklarımızı bulundukları ortamdan çıkartıp eğlenebilecekleri değişik etkinlikleri izlemelerini sağlamaktı. Çocuklarımızın bu mutluluğu her şeye değerdir" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öksüz ve Yetimler Başkan Çelikcan'ın Misafiri Oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement