Oktay Delirdi, Mersin 3 Puana Uzandı: 4-2 - Son Dakika
Spor

Oktay Delirdi, Mersin 3 Puana Uzandı: 4-2

Oktay Delirdi, Mersin 3 Puana Uzandı: 4-2

İlk yarısını geride kapadıkları maçta, ikinci yarının hemen başında 10 kişi kalan Mersin İdmanyurdu, güçlü rakibini Oktay ve Sinan'nın golleriyle devirmeyi başardı.

26.10.2014 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig'in 7. hafta mücadelesinde ligin yeni ekiplerinden Mersin İdman Yurdu , sahasında Ertuğrul Sağlam yönetimindeki Eskişehirspor 'u konuk etti. Murat Ceylan'ın ikinci yarıda gördüğü kırmızı kartla yaklaşık yarım saat 10 kişi oynayan ev sahibi ekip, güçlü rakibine 1-2'lik skorla boyun eğdi.

Maça hızlı başlayan konuk ekip, henüz dakikalar üçü gösterirken, Sissoko ile başlayan atak sağ kanattan Hürriyet ile devam etti. Rakibinden şık bir çalımla sıyrılarak ceza alanı içine ortasını kesti. Penaltı noktasının biraz gerisinde bekleyen Ömer net bir kafa vuruşuyla topu filelerle buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Etkili oyununu sürdüren Es Es, 27. dakikada ilk golün kahramanı Ömer Şişmanoğlu ile bir de penaltı atışı kazandı. Sissoko'nun ara pasında ceza alanın süzülen golcü oyuncu, Servet'i geçtikten sonra Nurullah'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem beyaz notkayı gösterirken, topun başına gelen Erkan Zengin kaleciyi ters köşeye yatırarak farkı ikiye çıkardı.

Devrenin sonlarına doğru rakip kalede baskı kuran Mersin, Oktay ile farkı bire indirdi. Nurullah'ın sol kanattan geliştirdiği atakta, penaltı noktası üzerine gelen ortaya Mersinli futbolcu ayak içiyle harika vurdu ve devrenin skorunu tayin etti: 1-2

İkinci yarı orta saha mücadelesiyle başlarken, taraflar pek kaleye yönelmeyi başaramadı. Son paslarda yapılan hatalar oyunu baltalarken, 60. dakikada gelen kırmızı kart maçın gidişatını etkiledi. Savunmadan atılan uzun pasa hareketlenen Rogelio Mori'yi arkadan çekerek düşüren Muray Ceylan hakem tarafından kırmızı kartla cezalandırıldı.

Son çeyreğe girilirken, Mersin'in üst üste bulduğu goller bir anda maçın kaderini değiştirdi. Tecrübeli golcü Sinan Kaloğlu'nun oyuna girişiyle hareketlenen Mersin hücum hattı canlandı. 75'de Sinan'ın ikişi oyunu düşürüp çektiği şut, savunmadan sekip önünde kaldı. Tekrar kaleyi yoklayan Sinan yine defansa takılırken, boşta kalan topu iyi takip eden Oktay hem kendisinin hem de takımının ikinci golünü kaydederek skora denge getirdi.

Sadece beş dakika sonra ise Oktay harika futbolunu hat-trick ile süslemeyi başardı. Bu sefer sağ kanattan Tita ile gelişen atakta Oktay, ceza alanı girişinde topla buluştu. Vuruş açısını yakalar yakalamaz kaleyi yoklayan Mersinli futbolcu, Berkay'a çarpan topun biraz yön değiştirmesiyle takımını 3-2 öne geçirdi.

Uzatmalarda Wellinton ve Sinan'ın müthiş ikili oyunuyla rakip kaleye ilerleyen Mersin'de Sinan'ın yay üzerinden harika vuruşu filelerle buluştu ve farkı ikiye çıkardı.

Kalan dakikalarda Ertuğrul Sağlam'ın talebelerinin çabaları sonuç vermedi ve ilk yarısını önde bitirdikleri maçta sahadan 4-2'lik skorla mağlup ayrıldı.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Oktay Delirdi, Mersin 3 Puana Uzandı: 4-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement