Son dakika Hükümet haberleri, Hükümet son dakika, son dakika Hükümet

Son Dakika Hükümet Haberleri

  • Dışişleri Bakanı Fidan, FETÖ'nün 7 Şubat MİT kumpasıyla ilgili ilk kez konuştu
    00:14 Dışişleri Bakanı Fidan, FETÖ'nün 7 Şubat MİT kumpasıyla ilgili ilk kez konuştu

    Dönemin MİT Başkanı olan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, FETÖ'nün 7 Şubat 2012'deki MİT kumpasıyla ilgili ilk kez konuştu. Bakan Fidan, katıldığı bir televizyon programında, "7 Şubat krizi aslında FETÖ'nün kendisini açığa çıkarttığı, niyetini belli ettiği bir şeydi. Devlet içerisinde başka bir paralel devlet kurmak gibi niyetleri vardı." dedi.

  • Haiti'de çeteler arasında çıkan çatışmada 10 kişi hayatını kaybetti
    00:09 Haiti'de çeteler arasında çıkan çatışmada 10 kişi hayatını kaybetti

    Haiti'nin başkenti Port-au-Prince'in güneyindeki Petionville Mahallesi'nde iki çete arasında çıkan çatışmada 10 çete üyesi hayatını kaybetti. Haiti Polis Sözcülüğü, güvenlik güçlerinin olayla ilgisi olmadığını açıkladı. Çetelerin yol açtığı şiddet nedeniyle başkentteki evlerini terk etmek zorunda kalan kişi sayısı ise 16 bin 947'ye ulaştı. Haiti, çetelerin yol açtığı şiddet ve iktidar boşluğu nedeniyle ekonomik çöküşün eşiğinde bulunuyor.

  • Cevdet Yılmaz: 'Yerel Seçimler Vesilesiyle Makro Politikalarımız Konusunda Yapılan Tartışmalar, Spekülatif Birtakım Söylemlerden İbaret'
    00:03 Cevdet Yılmaz: "Yerel Seçimler Vesilesiyle Makro Politikalarımız Konusunda Yapılan Tartışmalar, Spekülatif Birtakım Söylemlerden İbaret"

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Yerel seçimler vesilesiyle bazı tartışmalar yaşandığını görüyoruz. Bunların hiçbir zemine sahip olmadığını ifade etmek isterim. Yerel seçimler, makro politikaların değişme ihtimali olan seçimler değil. Yerel seçimler, yerel seçimlerdir. Genel seçimlerle Meclis, hükümet belirlenir. Ulusal düzeyde politikalar belirlenir. Yerel seçimler ise şehrimizin yönetimiyle, yerel hizmetlerle ilgili seçimlerdir. Yerel seçimler vesilesiyle makro politikalarımız konusunda yapılan tartışmaların hiçbir zemine sahip olmadığını, spekülatif birtakım söylemlerden ibaret olduğunu ifade etmek isterim” dedi.

  • Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadelede planımızı yapmış durumdayız
    23:45 Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadelede planımızı yapmış durumdayız

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyon verilerine ilişkin yaptığı açıklamada, 2025 yılı için yüzde 15'ler civarında bir enflasyon öngördüklerini, 2026 için ise tek haneli enflasyona dönüşü öngördüklerini belirtti. Yılmaz, ayrıca küresel ekonomide toparlanmanın yavaş ve düzensiz de olsa sürdüğünü ifade etti ve enflasyonla mücadele, mali disiplin, cari açığın azaltılması gibi konularda çalışmalar yaptıklarını söyledi.

  • CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay'dan İzmir'e Tarım ve Ekonomi Odaklı Projeler
    23:42 CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay'dan İzmir'e Tarım ve Ekonomi Odaklı Projeler

    CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Ödemiş Ticaret Odası'nda düzenlenen toplantıda İzmir'in tarım potansiyelini ve ekonomiye katkısını vurgulayarak, seçildikten sonra şehrin refah seviyesini yükselteceğini belirtti.

  • Ticaret Bakanı: Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmaları tamamlandı
    23:20 Ticaret Bakanı: Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmaları tamamlandı

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmalarının tamamlandığını ve Cumhurbaşkanlığına sevk edileceğini açıkladı. Bakan Bolat ayrıca, Batı Anadolu Serbest Bölgesi için 2 milyar dolarlık yatırım yapılacağını ve 200 fabrikanın kurulacağını belirtti. İzmir'in ticaret, iş, yatırım, finans ve turizm başkenti olması hedeflenirken, İzmir'in ihracat rakamlarının artırılması için çalışmalar yapılacağı ifade edildi.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 'Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz'
    23:10 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz"

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz" dedi.

  • TBMM Başkanı Kurtulmuş, şehit aileleri ve gazilerle iftar programında bir araya geldi Açıklaması
    22:21 TBMM Başkanı Kurtulmuş, şehit aileleri ve gazilerle iftar programında bir araya geldi Açıklaması

    TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Dün Çanakkale'de geçit vermeyenlerin torunları, bugün de sınır içinde sınır dışında Türkiye'ye karşı hain pusular kuran, hain emeller taşıyanlar ve arkasında yine emperyalist güçlerle büyütülerek, beslenerek, silah verilerek, güçlendirilerek ortalığa salınanlar...

  • Ankara Sanayi Odası Başkanı: Başkentimiz, 12 milyar doları aşan ihracat, 1 milyonu aşan istihdama ulaştı
    21:23 Ankara Sanayi Odası Başkanı: Başkentimiz, 12 milyar doları aşan ihracat, 1 milyonu aşan istihdama ulaştı

    Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, ASO'nun 60. yıldönümü töreninde yaptığı konuşmada, Ankara'nın ihracat ve istihdam rakamlarının önemli bir seviyeye ulaştığını belirtti. Ardıç, ayrıca Ankara'nın sanayi ve teknolojinin başkenti olma hedefi doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını ve Türkiye'nin en büyük teknoloji üssünü kuracaklarını açıkladı.

  • AK Parti Kadın Kolları Başkanı Keşir, Afyonkarahisar'da konuştu Açıklaması
    20:58 AK Parti Kadın Kolları Başkanı Keşir, Afyonkarahisar'da konuştu Açıklaması

    Keşir, Afyonkarahisar'da DEM Parti'nin olmadığını belirterek, hizmet belediyeciliğiyle yarışmanın önemine vurgu yaptı. Ayrıca, AK Parti Afyonkarahisar Belediye başkan adayı Uluçay'ın projelerini desteklediğini ifade etti.

  • Fatih Erbakan, Yozgat'ta Vatandaşlarla İftar Programında Buluştu
    20:57 Fatih Erbakan, Yozgat'ta Vatandaşlarla İftar Programında Buluştu

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Yozgat'ta düzenlenen iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi. Erbakan, konuşmasında kurtuluşun Milli Görüş'te olduğunu vurgulayarak, Milli Görüş'ün temsilcisinin ise Yeniden Refah Partisi olduğunu belirtti. Erbakan, 1996-1997 dönemindeki bolluk ve bereket dönemini hatırlatarak, bu dönemde yapılan maaş zamlarını ve taban fiyat artışlarını milletin iyi hatırladığını söyledi. Erbakan, Milli Görüş'e olan ilginin arttığını ve üye sayılarının arttığını ifade etti.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Emeklilere Hitaben Konuştu
    20:14 CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Emeklilere Hitaben Konuştu

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, emeklilere hitaben "Size para yok diyor Tayyip Erdoğan, 31 Mart’ta emekliler size yok, yok diyen Tayyip Erdoğan’a oy var mı? Yok. Bundan sonrasını Tayyip Erdoğan düşünsün. Gücünüzün farkında olun. 16,5 milyon emekli var. Siz isterseniz, her istediğinizi alırsınız. Burada kardeşiniz, evladınız var. Size şunu söylüyorum. 31 Mart seçimlerinde muhalefete güç verin. CHP’ye güç verin emeklinin hakkını hep birlikte söke söke alacağız" dedi.

  • DP Genel Başkanı Gültekin Uysal İzmir'de iş insanlarıyla buluştu
    20:14 DP Genel Başkanı Gültekin Uysal İzmir'de iş insanlarıyla buluştu

    Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, İzmir programı kapsamında Ege Genç İş İnsanları Derneği'ni ziyaret etti. Uysal, Türkiye'de yaşanan kurumsal çöküşün iş insanlarına en fazla bedelini ödediğini belirtti.

  • Özgür Özel: Antalya'yı iki kere üst üste kazanacağız
    19:22 Özgür Özel: Antalya'yı iki kere üst üste kazanacağız

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Alanya'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, beş yıl boyunca dürüst ve gayretli çalıştıklarını belirterek, Antalya'yı iki kere üst üste kazanacaklarını söyledi. Özel, Antalya'nın hükümet tarafından üvey evlat muamelesi gördüğünü ve toplanan vergi ile ayrılan yatırım bütçesi arasında büyük fark olduğunu dile getirdi. Ayrıca, turizmcilerin zor durumda olduğunu ve çiftçilerin sorunlarının çözülmesi gerektiğini vurguladı.

  • Yeniden Refah Partisi Üye Sayısı Artıyor
    19:14 Yeniden Refah Partisi Üye Sayısı Artıyor

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, son 6 ayda üye sayılarının 260 binden 480 bine ulaştığını söyledi. Partinin hızla büyüdüğünü ve 31 Mart seçimlerinde başarılı olacaklarını belirtti.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Antalya'yı bir daha vermeyeceğiz
    19:04 CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Antalya'yı bir daha vermeyeceğiz

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Alanya'da gerçekleşen mitingde Antalya'yı kazanmak için kolları sıvadıklarını ve bir daha vermeyeceklerini söyledi. Özel, hükümetin Antalya'yı ihmal ettiğini ve israfı bitirerek hizmet getirdiklerini belirtti.

  • Adana, Mersin ve Hatay'da 18 Mart törenleri düzenlendi
    18:00 Adana, Mersin ve Hatay'da 18 Mart törenleri düzenlendi

    Adana, Mersin ve Hatay'ın ilçelerinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ile Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla törenler düzenlendi. Adana'da Aladağ İmam Hatip Ortaokulu'nda yapılan programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Mersin'in Silifke ilçesinde Anıt Meydanı'nda gerçekleştirilen törende öğrencilere ödüller verildi. Hatay'ın İskenderun ilçesinde ise şehit mezarlarına karanfil bırakıldı ve tiyatro oyunu sahnelendi.

  • Sinop'ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi törenleri düzenlendi
    17:52 Sinop'ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi törenleri düzenlendi

    Sinop'un Erfelek, Ayancık ve Gerze ilçelerinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yılı dolayısıyla törenler düzenlendi. Törenlerde, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu, İstiklal Marşı okunması ve şehitler için dua edilmesi gibi etkinlikler gerçekleştirildi. Ayrıca, öğrenciler tarafından şiirler okundu ve gösteriler sunuldu.

  • Hizan'da Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Töreni Düzenlendi
    17:46 Hizan'da Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Töreni Düzenlendi

    Bitlis'in Hizan ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programda Kur'an-ı Kerim okundu, konuşmalar yapıldı ve şiirler okundu. Tören, müzik dinletisi ve bayrak gösterisiyle sona erdi. Törene, ilçe yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

  • Elon Musk'ın SpaceX'i, ABD istihbaratıyla gizli bir anlaşma mı yaptı?
    16:44 Elon Musk'ın SpaceX'i, ABD istihbaratıyla gizli bir anlaşma mı yaptı?

    Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX'in, bir ABD istihbarat ajansıyla gizli bir sözleşme kapsamında yüzlerce casus uydudan oluşan bir ağ kurmaya başladığı iddia edildi. Çin'den gelen tepkiyle birlikte ABD'yi küresel güvenliği tehdit etmekle suçlandı.

  • Kamboçya'da saldırı sonucu hayatını kaybeden Ufuk Öntürk'ün cenazesi İzmir'de defnedildi
    16:42 Kamboçya'da saldırı sonucu hayatını kaybeden Ufuk Öntürk'ün cenazesi İzmir'de defnedildi

    Kamboçya'da uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ufuk Öntürk'ün cenazesi, Dışişleri Bakanlığının girişimleriyle ülkeye getirilerek İzmir'de toprağa verildi. Öntürk'ün ablası, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir İnan'a teşekkür etti.

  • Şanlıurfa'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi törenleri düzenlendi
    16:22 Şanlıurfa'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi törenleri düzenlendi

    Şanlıurfa'nın Halfeti ve Ceylanpınar ilçelerinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Törenlerde saygı duruşu, İstiklal Marşı okunması, konuşmalar ve şehitlik ziyaretleri gerçekleştirildi. Ayrıca, Ceylanpınar'da düzenlenen programda şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.

  • KGB ajanlığından Rusya'da çeyrek asra yaklaşan liderliğe: Putin'in kariyeri nasıl şekillendi?
    16:22 KGB ajanlığından Rusya'da çeyrek asra yaklaşan liderliğe: Putin'in kariyeri nasıl şekillendi?

    Rusya'da 2000 yılından bu yana iktidarda olan Vladimir Putin, Sovyet lider Joseph Stalin'den beri Rusya'yı en uzun süre yöneten isim oldu.

  • Tunceli'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi törenle kutlandı
    16:17 Tunceli'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi törenle kutlandı

    Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende, Kaymakam ve Belediye Başkanı çelenk sundu. Törenin ardından öğrencilerin katıldığı programda çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Törene, ilçe yöneticileri, gaziler, şehit yakınları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

  • ABD Dışişleri Bakanı Blinken'den yapay zeka uyarısı
    16:06 ABD Dışişleri Bakanı Blinken'den yapay zeka uyarısı

    ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, yapay zeka teknolojisinin kullanım şartlarının belirlenmesinin önemine dikkat çekerek, yapay zekanın olağanüstü fırsatlarından yararlanmanın ve insanları zararlarından korumanın en etkili yolunun bu olduğunu söyledi. Blinken, yapay zeka teknolojisinin demokrasilerin liderlik edebilmesi için büyük bir sorumluluk taşıdığını vurguladı. Ayrıca, yapay zekanın sürdürülebilir kalkınma hedeflerine büyük katkı sağlayabileceğini belirtti. Blinken, bazı hükümetlerin yapay zekayı kötü amaçlarla kullandığına dikkat çekerek, BM üyesi ülkelere güvenli yapay zeka kullanımını sağlamak için destek çağrısında bulundu.

  • Konya'da Fuat Sezgin Gençlik ve Spor Merkezi ile Şefik Can Parkı'nın açılışı yapıldı
    16:00 Konya'da Fuat Sezgin Gençlik ve Spor Merkezi ile Şefik Can Parkı'nın açılışı yapıldı

    Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Fuat Sezgin Gençlik ve Spor Merkezi ile Şefik Can Parkı 3. Etabın açılışını gerçekleştirildi.

  • Bilecik'te 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi töreni düzenlendi
    16:00 Bilecik'te 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi töreni düzenlendi

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'cu yıl dönümü töreni düzenlendi. Törenlerde çelenk sunumu, saygı duruşu, İstiklal Marşı okunması ve konuşmalar gerçekleştirildi. Ayrıca öğrencilerin hazırladığı programda tiyatro oyunu ve şiirler sunuldu. Törenin ardından protokol üyeleri şehit kabirlerini ziyaret ederek dualar okudu. Program sonunda ise şehit aileleri ziyaret edildi.

  • 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü
    15:52 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü

    Van'ın Çatak ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

  • Osmaneli'de Çanakkale Şehitleri Anma Günü törenleri düzenlendi
    15:50 Osmaneli'de Çanakkale Şehitleri Anma Günü törenleri düzenlendi

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü töreni düzenlendi.

  • AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı İlhan Geçit, Malatya'nın iyileşme reçetesini açıkladı
    15:45 AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı İlhan Geçit, Malatya'nın iyileşme reçetesini açıkladı

    AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit, 6 Şubat'ta yaşanan Asrın felaketinde büyük yıkımın yaşandığı Malatya'nın "İyileşme Reçetesi"ni hazırladıklarını ve bu reçetenin hayata geçirilmesinde merkezi hükümetin desteğinin önemine vurgu yaparak, vatandaşların 31...

  • Elazığ'da Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Töreni
    15:41 Elazığ'da Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Töreni

    Elazığ'ın Baskil ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Törenlerde Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, İstiklal Marşı okundu ve öğrencilere ödüller verildi. Programa Elazığ Vali Yardımcısı, Baskil Belediye Başkanı ve diğer kurum temsilcileri katıldı.

  • Darıca'ya yeni Hükümet Konağı ve Belediye Binası yapılıyor
    15:31 Darıca'ya yeni Hükümet Konağı ve Belediye Binası yapılıyor

    Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, inşaatı devam eden Hükümet Konağı ve Belediye Binası projesini inceledi. Proje ile ilçenin en büyük eksikliklerinden biri giderilecek.

  • Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev, Mariya Gabriel'i başbakan olarak atadı
    15:32 Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev, Mariya Gabriel'i başbakan olarak atadı

    Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, GERB Partisi'nin başbakan adayı Mariya Gabriel'i hükümeti kurmakla görevlendirdi. Gabriel, kabinesini oluşturmak için 7 gün süreye sahip olduğunu belirtti. GERB Partisi, PP-DB İttifakı ile koalisyon hükümeti kuracak ve kabinede 6 bakan GERB'den, 11 bakan ise PP-DB'den olacak. Gabriel'in hem Başbakan hem de Dışişleri Bakanı olması planlanıyor. Eğer istişareler başarısız olursa, Bulgaristan'da erken seçimler düzenlenebilir.

  • İsrail Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanını eleştirenlere tepki gösterdi
    15:26 İsrail Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanını eleştirenlere tepki gösterdi

    İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'yi eleştiren açıklamalarına tepki gösterdi. Gallant, ordunun mükemmel performans gösterdiğini ve güvenliğe zarar verildiğini belirtti. Smotrich ise ulusal güvenliğe verilen asıl zararın eleştirilere kapalı olmaktan kaynaklandığını ifade etti.

  • Bitlis'te Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı Düzenlendi
    15:06 Bitlis'te Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı Düzenlendi

    Bitlis'in Güroymak ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir program düzenlendi. Programda Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu, saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Şehit mezarları ziyaret edilerek dua edildi.

  • Trakya Üniversitesi'nin 'Akreditasyon ve Toplam Kalite Yönetimi' başlıklı projesi tamamlandı
    15:05 Trakya Üniversitesi'nin 'Akreditasyon ve Toplam Kalite Yönetimi' başlıklı projesi tamamlandı

    Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından sunulan ve Trakya Kalkınma Ajansının destek verdiği 'Akreditasyon ve Toplam Kalite Yönetimi' projesi tamamlandı. Proje kapsamında akademisyenlere eğitim verildi ve yükseköğretimde kalite ve akreditasyonun önemi üzerinde duruldu. Projenin kapanışında Dekan Prof. Dr. Sedat Üstündağ, emeği geçenlere ve destek sağlayanlara teşekkür etti.

  • ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Yapay Zeka Teknolojisinin Kullanım Şartları Belirlenmeli
    14:57 ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Yapay Zeka Teknolojisinin Kullanım Şartları Belirlenmeli

    ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, yapay zeka teknolojisinin kullanım şartlarının belirlenmesinin önemine dikkat çekerek, yapay zekanın fırsatlarından yararlanmanın ve insanları zararlarından korumanın en etkili yolunun bu olduğunu söyledi. Blinken, yapay zekanın ilerlememizi hızlandırabileceğini ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkı sağlayabileceğini belirtti. Ayrıca, bazı hükümetlerin yapay zekayı kötü amaçlarla kullandığına dikkat çekerek, BM üyesi ülkelere güvenli yapay zeka kullanımını sağlamayı hedefleyen bir kararı desteklemeleri çağrısında bulundu.

  • Malatya'da Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü törenle kutlandı
    14:50 Malatya'da Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü törenle kutlandı

    Malatya'nın Kale ve Darende ilçelerinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Kale ve Darende ilçelerinde çelenk sunma, saygı duruşu, İstiklal Marşı okuma ve konuşmaların yanı sıra şiirler okundu, tiyatro gösterileri sunuldu ve öğrencilere ödüller verildi. Törene, ilçe yöneticileri, gazi ve şehit yakınları da katıldı.

  • Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İzmir'de ihracat hedeflerini açıkladı
    14:48 Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İzmir'de ihracat hedeflerini açıkladı

    Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, İzmir'de yaptığı açıklamada, geçen yıl rekor bir ihracat rakamıyla 256 milyar dolar mal ihracatı ve 100 milyar dolar hizmet ihracatı gerçekleştirdiklerini belirterek, bu yıl ise hedeflerinin 267 milyar dolar mal ve 110 milyar dolar hizmet ihracatı yaparak ülkeye 377 milyar dolar döviz kazandırmak olduğunu söyledi. Bakan Bolat, ayrıca Türkiye'nin sanayileşme gelişiminde büyük önem taşıyan organize sanayi bölgelerinin yatırımlarının AK Parti döneminde büyük ilerleme kaydettiğini vurguladı.

  • Kuzey Kore, ABD Dışişleri Bakanı'nın Güney Kore ziyareti sırasında kısa menzilli füzeler fırlattı
    14:22 Kuzey Kore, ABD Dışişleri Bakanı'nın Güney Kore ziyareti sırasında kısa menzilli füzeler fırlattı

    Kuzey Kore, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in Güney Kore'yi ziyaret ettiği sırada birden fazla kısa menzilli balistik füze fırlattı. Füzeler, Japonya Denizi'ne düşmeden önce yaklaşık 300 kilometre uçtu. ABD, füzelerin fırlatılmasını kınadı ve Güney Kore'nin güvenliğine olan taahhüdünü yeniden teyit etti.

  • Konya'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi törenleri düzenlendi
    14:20 Konya'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi törenleri düzenlendi

    Konya'nın Kulu, Halkapınar, Hüyük ve Yalıhüyük ilçelerinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Törenlerde çelenk sunulması, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve anma programları gerçekleştirildi. Kaymakamlar, belediye başkanları, öğrenciler ve vatandaşlar törenlere katıldı.

  • Mardin Midyat'ta Çanakkale Şehitleri Anma Töreni Düzenlendi
    14:18 Mardin Midyat'ta Çanakkale Şehitleri Anma Töreni Düzenlendi

    Mardin'in Midyat ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Hükümet Konağı bahçesinde yapılan törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Programda öğrenciler şiirler okudu ve gösteriler sundu. Dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Törene Midyat Kaymakamı, Belediye Başkan Yardımcısı, Cumhuriyet Başsavcısı ve diğer kurum temsilcileri katıldı.

  • İtalya'da İlkokulun Ramazan Bayramı Tatili Kararı Tartışma Yarattı
    14:07 İtalya'da İlkokulun Ramazan Bayramı Tatili Kararı Tartışma Yarattı

    İtalya'nın kuzeyindeki bir ilkokulun Ramazan Bayramı'nın ilk gününü tatil ilan etmesi, aşırı sağcı politikacılar tarafından eleştirildi. Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini, bu kararın İtalya'nın değerlerine aykırı olduğunu savundu. Okulun müdürü ise tatil kararını herkese eşit haklar garanti etmek için aldıklarını belirtti. Karar, aşırı sağcı Lig Partisi tarafından da eleştirildi. Belediye Başkanı ise okulun kararını medeniyet göstergesi olarak destekledi.

  • Sivas İlçelerinde Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Törenleri Düzenlendi
    14:00 Sivas İlçelerinde Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Törenleri Düzenlendi

    Sivas'ın Ulaş, Zara, Hafik ve Şarkışla ilçelerinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Ulaş, Zara, Hafik ve Şarkışla ilçelerindeki programlarda çelenk sunumu, İstiklal Marşı okunması, öğrenciler tarafından gösterilerin sunulması ve ödül töreni gibi etkinlikler gerçekleştirildi.

  • İslahiye'de Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Töreni Düzenlendi
    13:58 İslahiye'de Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Töreni Düzenlendi

    Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

  • Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü Alanya'da törenle kutlandı
    13:57 Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü Alanya'da törenle kutlandı

    Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla Alanya Hükümet Meydanı'nda ve Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde tören düzenlendi. Alanya'daki törene Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de katıldı. Başkan Böcek, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakarak şehitleri anma ve saygıyla eğilme mesajı verdi. Antalya'daki törende ise Genel Sekreter Cansel Tuncer çelenk sunarak töreni sonlandırdı.

  • Ticaret Bakanı Bolat: İzmir'e de fazlasıyla yatırım yapıldı
    13:53 Ticaret Bakanı Bolat: İzmir'e de fazlasıyla yatırım yapıldı

    Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, "İzmir 'bize oy vermediler, bizi seçmediler' diye icraatlardan, hizmetlerden asla mahkum bırakılmadı.

  • YRP Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: Erdoğan'ın yeniden adaylığına hiçbir muhalefet partisi evet demeyecektir
    13:49 YRP Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: Erdoğan'ın yeniden adaylığına hiçbir muhalefet partisi evet demeyecektir

    Cumhur İttifakı'nın Erdoğan'ın bir kez daha Cumhurbaşkanı adayı olabilmesi için yaptığı çağrıya Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç'tan yanıt gecikmedi. Kılıç, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden adaylığına hiçbir muhalefet partisi evet demeyecektir" ifadelerini kullandı.

  • Tokat'ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi törenleri düzenlendi
    13:45 Tokat'ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi törenleri düzenlendi

    Tokat'ın Turhal, Artova, Sulusaray, Başçiftlik ve Yeşilyurt ilçelerinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Törenlerde çelenk sunma, saygı duruşu, İstiklal Marşı okunması, şehit kabirlerinin ziyaret edilmesi ve öğrencilerin şiirler okuması gibi etkinlikler gerçekleştirildi.

  • Manisa'nın ilçelerinde şanlı zaferin 109. yılı kutlandı
    13:35 Manisa'nın ilçelerinde şanlı zaferin 109. yılı kutlandı

    Çanakkale Zaferi'nin 109. yılı Manisa'nın ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı. Salihli, Alaşehir ve Sarıgöl ilçelerinde gerçekleştirilen etkinliklerde şehitler anıldı. Törenlerde çelenk sunumu, saygı duruşu, İstiklal Marşı okunması ve dua edilmesi gibi etkinlikler gerçekleştirildi. Ayrıca, Salihli'de Asri ve Karaağaç Mezarlığındaki şehitlikler ziyaret edildi ve Sarıgöl'de anma programı düzenlendi.

  • Samsun'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi törenleri düzenlendi
    13:28 Samsun'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi törenleri düzenlendi

    Samsun'un Terme ve 19 Mayıs ilçelerinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yılı nedeniyle tören düzenlendi. Terme ve 19 Mayıs ilçelerinde yapılan törenlere, kaymakamlar, belediye başkanları, protokol üyeleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

  • Çaykara'da Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Törenleri Düzenlendi
    13:19 Çaykara'da Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Törenleri Düzenlendi

    Trabzon'un Çaykara ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla törenler düzenlendi. Törenlerde Atatürk büstüne çelenkler sunuldu ve öğrenciler tarafından çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Törene, ilçe yöneticileri, jandarma ve emniyet yetkilileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

  • Avrupa İnsani Forumu'nda Küresel İnsani Yardım Aktörleri Siyasi İrade Çağrısı Yaptı
    13:15 Avrupa İnsani Forumu'nda Küresel İnsani Yardım Aktörleri Siyasi İrade Çağrısı Yaptı

    Avrupa Birliği'nin (AB) Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlediği 'Avrupa İnsani Forumu'nda küresel insani yardım aktörleri, Gazze'den Myanmar'a insani krizlerin çözümü için siyasi irade gerektiğini belirterek, uluslararası insancıl hukuka saygı gösterilmesi çağrısı yaptı. AB Komisyonu ve AB Dönem Başkanı Belçika'nın ev sahipliğinde 3'üncüsü düzenlenen Avrupa İnsani Forumu başladı.

  • Afrin'de Terörden Kurtarma Operasyonunun Ardından Yaşanan Gelişmeler
    12:32 Afrin'de Terörden Kurtarma Operasyonunun Ardından Yaşanan Gelişmeler

    Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusunun (SMO), Afrin ilçesini terör örgütü PKK/YPG işgalinden kurtarmasının üzerinden 6 yıl geçti. Operasyon sonucunda bölge halkına sağlık, eğitim, tarım ve sanayi gibi alanlarda destek verilmeye başlandı. Afrin'de açılan hastane, sağlık merkezleri ve okullar sayesinde halka ücretsiz hizmet sunuluyor. Ayrıca, sanayi ve ticaret odalarının kurulmasıyla bölgede ekonomik kalkınma sağlanmıştır.

  • Bilecik Pazaryeri'nde Çanakkale Şehitleri Anma Töreni Düzenlendi
    12:20 Bilecik Pazaryeri'nde Çanakkale Şehitleri Anma Töreni Düzenlendi

    Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla törenler düzenlendi. Törende çelenk bırakma, saygı yürüyüşü, dua ve ödül töreni gibi etkinlikler gerçekleştirildi. Törene, askeri erkan, siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri, gazi ve şehit yakınları ile öğrenciler katıldı.

  • Şırnak'ta Kar Altında 18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlamaları
    11:37 Şırnak'ta Kar Altında 18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlamaları

    Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde Mehmetçik ve öğrenciler, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününü kar altında kutladı. Beytüşşebap'ta yapılan kutlamalara ilçe kaymakamı, garnizon komutanı, belediye başkanı, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Kar yağışı altında gerçekleşen kutlamalarda bayrak ve flama kaldırılarak şehitler anıldı.

  • CHP Milletvekili AnadoluJet'in İsim Değişikliğini Sordu
    11:34 CHP Milletvekili AnadoluJet'in İsim Değişikliğini Sordu

    CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na verdiği önergede, AnadoluJet'in isminin neden 'Ajet' olarak değiştirildiğini sordu. Karasu, AnadoluJet'in Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde faaliyet göstermiş bir havayolu ile aynı adı taşımasına tepki göstererek, özelleştirme iddialarını da gündeme getirdi. Karasu ayrıca, AnadoluJet'in isim değişikliğiyle birlikte çalışanların özlük ve mali haklarında bir kayıp yaşayıp yaşamadığının açıklanmasını istedi.

  • Kastamonu'da Bulunan Cüzdan Sahibine Ulaştırıldı
    09:36 Kastamonu'da Bulunan Cüzdan Sahibine Ulaştırıldı

    Kastamonu'nun Tosya ilçesinde bulunan para ve ziynet eşyası dolu cüzdan, polis ekiplerinin geniş çaplı çalışması neticesinde kameralardan tespit edilen sahibine ulaştırıldı. Cüzdanın içerisindeki değerli eşyaların sahibine ait kimlik kartı bulunmazken, polis ekipleri cüzdanı düşüren vatandaşa ulaşarak cüzdanı teslim etti.

  • Türk futbolunun utanç gecesi! Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki skandallar Avrupa basınında
    08:46 Türk futbolunun utanç gecesi! Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki skandallar Avrupa basınında

    Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra yaşanan skandal olaylar Avrupa basınında da geniş yankı uyandırdı. İtalyan Tuttosport gazetesi görüntüleri "Türkiye Ligi'nde inanılmaz şiddet sahneleri" manşetiyle servis ederken, Hollanda basını "Türkiye'de işler yine ters gidiyor: Holiganların sahaya hücum etmesinden sonra Michy Batshuayi karate vuruşunu yapıyor" ifadelerini kullandı.

  • Uber, Avustralya'da taksicilere 278 milyon dolar tazminat ödeyecek
    08:07 Uber, Avustralya'da taksicilere 278 milyon dolar tazminat ödeyecek

    Avustralya'da taksi işletmecileri ve şoförlerinin açtığı toplu davada, Uber taksicilere 278 milyon Avustralya doları (178 milyon ABD doları) ödemeyi kabul etti. Taksiciler, uygulamanın mevcut düzenlemelere uymaması nedeniyle gelir kaybına uğradıkları gerekçesiyle şirkete dava açmıştı. Anlaşma, ülke tarihindeki bir toplu davada varılan en büyük 5. anlaşma olarak kaydedildi.

  • Gazze Şeridi'nin kuzeyine insani yardım ulaştı
    02:27 Gazze Şeridi'nin kuzeyine insani yardım ulaştı

    Yaklaşık 4 aydan bu yana Gazze Şeridi'nin kuzeyine hiçbir insani yardım ulaşmazken, İsrail ordusu 9 tırdan oluşan sınırlı yardım konvoyuna izin verdi. Yardım, Cibaliya Mülyeci Kampı'na ulaştırıldı ve UNRWA'ya ait depolara yerleştirildi. Bu yardımın ardından geçen kasım ayından bu yana bölgede yaşanan kıtlık nedeniyle 27 kişi açlık ve susuzluktan hayatını kaybetti.

  • Putin, Rusya Devlet Başkanlığı seçimlerini kazandı
    02:22 Putin, Rusya Devlet Başkanlığı seçimlerini kazandı

    Rusya'da yapılan devlet başkanlığı seçimlerinde Vladimir Putin, oyların yaklaşık yüzde 88'ini alarak 5. kez Devlet Başkanı seçildi. Seçimlere katılım oranı yüzde 74,22 olarak açıklandı. Putin'in seçim zaferi, Kırım'ın ilhakının 10. yıl dönümüyle birlikte kutlanacak. Batılı ülkeler ise seçimleri adil ve özgür olmadığı gerekçesiyle eleştirdi.

  • Arnavutköy Belediyesi 89 projenin açılışını gerçekleştirdi
    17 Mar Arnavutköy Belediyesi 89 projenin açılışını gerçekleştirdi

    Arnavutköy Belediyesi tarafından tamamlanan 89 proje, Hadımköy Meydanı'ndaki açılış töreniyle hizmete sunuldu. Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, yatırımların AK Parti'nin hizmet anlayışının bir sonucu olduğunu belirtti. Açılış törenine Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum da katıldı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Kadim Dostlar İftarı'nda konuştu: (2)
    17 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kadim Dostlar İftarı"nda konuştu: (2)

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin yönettiği belediyelere ilişkin, "Bırakın vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıran yeni projelere, yeni eserlere imza atmayı, ulaştırma başta olmak üzere birçok alanda tıkır tıkır işleyen sistemleri bile bunlar bozdu.

  • Gazze Şeridi'ne İlk Yardım Dağıtımı Gerçekleştirildi
    17 Mar Gazze Şeridi'ne İlk Yardım Dağıtımı Gerçekleştirildi

    Yüzlerce Filistinli, yaklaşık 4 ay sonra ilk defa dün Gazze Şeridi'nin kuzey bölgelerine ulaşan insani yardım kapsamında una kavuştu. Birleşmiş Milletler Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze hükümetine bağlı emniyet güçleri ve Filistinli aşiretlerin işbirliğinde ilk düzenli yardım dağıtımını gerçekleştirdi. Yaklaşık 4 ay sonra gerçekleşen bu yardıma erişebilmek için yüzlerce Filistinli UNRWA'ya ait bir dağıtım merkezine akın etti. Yardım dağıtımı kapsamında her aileye 5 kilogramlık un verildi.

  • AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin: Gazze kardeşlerimiz bizlerin dualarını bekliyor
    17 Mar AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin: Gazze kardeşlerimiz bizlerin dualarını bekliyor

    AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Biga ilçesinde verilen sokak iftarında yaptığı konuşmada, Filistin'de yaşanan soykırım ve zulme dikkat çekerek, Gazze kardeşlerimizin dualarını beklediğini söyledi. Şahin, yardımın güçlü olmak, sesi yükseltmek ve adaletsiz küresel sisteme karşı itirazları artırmak olduğunu vurguladı.

  • Sağlık Bakanı Koca'dan Konya'ya 2 yeni hastane müjdesi
    17 Mar Sağlık Bakanı Koca'dan Konya'ya 2 yeni hastane müjdesi

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya'da yapılacak olan 500 üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bin yatak kapasiteli yeni şehir hastanesi müjdesini verdi. Konya'da sağlık yatırımlarının devam ettiğini belirten Bakan Koca, bu yeni hastanelerle birlikte sağlık hizmetlerinin daha da geliştirileceğini söyledi.

  • AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı: Belediyecilik bizim işimiz
    17 Mar AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı: Belediyecilik bizim işimiz

    AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, "Belediyecilik, gerçekten bizim işimiz. Önümüzde 4,5 senelik Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü hükümeti var. Son 20 senedir yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatı.

  • Muğla'da Akbelen Ormanı'ndaki ağaç katliamına karşı büyük buluşma düzenlendi
    17 Mar Muğla'da Akbelen Ormanı'ndaki ağaç katliamına karşı büyük buluşma düzenlendi

    Muğla'nın Milas ilçesinde Akbelen Ormanı'nda ağaçların katledilmesine ve her gün dinamit patlatılmasına karşı İkizköylüler ve yaşam savunucuları, 'Akbelen'de Büyük Buluşma' düzenledi. CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Aras, 'İki yıldır ağaçlara sarılan insanları görmeyenler, seçimlerden hemen önce çevre mücadelecisi kesildiler.' dedi.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Deprem Bölgesinin Yanındayız
    17 Mar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Deprem Bölgesinin Yanındayız

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Malatya'da düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, deprem bölgesine destek verdiklerini ve deprem harcamalarında taviz vermediklerini belirtti. Yılmaz, devletin depremin yaralarını sarmak ve illeri daha iyi bir konuma getirmek için çalıştığını vurguladı. Ayrıca, merkezi bütçede deprem bölgesinin kalkınması için ciddi bir kaynak ayrıldığını söyledi.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Türkiye terörle mücadelede büyük başarılara imza attı
    17 Mar Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Türkiye terörle mücadelede büyük başarılara imza attı

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mudanya'da düzenlenen bir toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son 21 yılda terörle mücadelede büyük başarılara imza attığını ve her alanda çağ atladığını belirtti. Fidan, ayrıca Türkiye'nin uluslararası düzeyde önemli bir aktör haline geldiğini vurguladı.

  • CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Karaburun'da Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor
    17 Mar CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Karaburun'da Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor

    CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, seçim çalışmalarına Karaburun'da devam etti. Temiz enerjinin önemine dikkati çeken Tugay, “Enerji Bakanı, Kınık’ta 'Buraya termik santral yapacağız' demiş. Kınık bir tarım, doğa cenneti. Böyle bir yere termik santral yapmayı düşünen beyinlere karşı biz de 'temiz enerji' diyoruz" dedi.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Büyüme, istihdam ve enflasyonla mücadeleyi sürdüreceğiz
    17 Mar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Büyüme, istihdam ve enflasyonla mücadeleyi sürdüreceğiz

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Malatya'da iş dünyası temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya gelerek, büyüme, istihdam ve enflasyonla mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdüreceklerini belirtti. Yılmaz, yerel seçimlerin genel politikalarla değil daha çok yerel, müşterek hizmetlerle ilgili olduğunu vurgulayarak, gerçek belediyeciliğin halka hizmet için kullanılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, AK Parti Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanı adayı Sami Er'in, belediyecilik vizyonuna ve tecrübesine sahip olduğunu ve Malatya'nın ihtiyaçlarını karşılayacak projelere sahip olduğunu söyledi.

  • Dışişleri Bakanı Fidan: 'Iraklı mevkidaşlarımızdan bizimle hareket edeceklerine dair söz aldık'
    17 Mar Dışişleri Bakanı Fidan: "Iraklı mevkidaşlarımızdan bizimle hareket edeceklerine dair söz aldık"

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Iraklı mevkidaşlarımızdan bizimle hareket edeceklerine dair söz aldık" dedi.

  • Bakan Özhaseki: 'Bize düşen şey bir an önce kentlerimizi depreme dirençli hale getirebilmek'
    17 Mar Bakan Özhaseki: "Bize düşen şey bir an önce kentlerimizi depreme dirençli hale getirebilmek"

    Bakan Özhaseki: "Bize düşen şey bir an önce kentlerimizi depreme dirençli hale getirebilmek" Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Şuanda 500'e yakın hareketli fay hattı var. Bunların nerede, ne zaman kırılacağını, nasıl bir zarar vereceğini kestiremiyoruz.

  • Sağlık Bakanı Koca, Konya'da yeni sağlık yatırımlarını açıkladı
    17 Mar Sağlık Bakanı Koca, Konya'da yeni sağlık yatırımlarını açıkladı

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen AK Parti Konya mitinginde yaptığı konuşmada, Konya'ya 500 üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bin yatak kapasiteli yeni bir şehir hastanesi yapılacağını duyurdu.

  • Özhaseki: TOKİ'nin yaptığı konutlar depreme dayandı
    17 Mar Özhaseki: TOKİ'nin yaptığı konutlar depreme dayandı

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'nin dört bir yanında imzası olan TOKİ'nin 22 yılda yaptığı 1 milyon 340 bin konutun hiçbirinin yıkılmadığını ve depreme dayandığını söyledi. Özhaseki, kentsel dönüşümün önemine vurgu yaparak, şehirlerin depreme dirençli hale getirilmesi gerektiğini belirtti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Eser ve hizmet siyaseti konusunda hamdolsun ülkede elimize su dökecek kimseyi tanımıyoruz'
    17 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Eser ve hizmet siyaseti konusunda hamdolsun ülkede elimize su dökecek kimseyi tanımıyoruz"

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya mitinginde yaptığı konuşmada, Konya'ya 21 yılda 372 milyar liranın üzerinde kamu yatırımı yapıldığını belirterek, eser ve hizmet siyasetinin ülkede başarıyla sürdürüldüğünü ifade etti. Erdoğan, Konya'da gerçekleştirilen yatırımların detaylarını da paylaştı ve Konya'daki raylı sistem hattının uzunluğunun 5 yıl içinde 105 kilometreye çıkarılacağını söyledi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eser ve hizmet siyasetiyle Konya'yı yatırımlarla buluşturduk
    17 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eser ve hizmet siyasetiyle Konya'yı yatırımlarla buluşturduk

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya mitinginde yaptığı konuşmada, 30 yıl önce başlattıkları eser ve hizmet siyasetini hükümette de sürdürerek Konya'yı eşi benzeri görülmemiş yatırımlarla buluşturduklarını söyledi. Erdoğan, Konya'da gerçekleştirilen kamu yatırımları, sağlık tesisleri, ulaşım projeleri ve tarımsal destekler hakkında bilgi verdi ve raylı sistem hattının uzunluğunu 5 senede 105 kilometreye çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Kültür ve Turizm Bakanı: Türkiye en etkili ve yoğun tanıtım yapan ülke
    17 Mar Kültür ve Turizm Bakanı: Türkiye en etkili ve yoğun tanıtım yapan ülke

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Turizm Geliştirme Ajansıyla Türkiye'nin 200'den fazla ülkede tanıtımının yapıldığını söyledi. Türkiye'nin Kovid-19 krizinden en hızlı çıkan ülke olduğunu belirten Ersoy, hedeflerinin 2028'e kadar kişi başı gecelik geliri 130 doları geçmek olduğunu ifade etti. Ayrıca, Ersoy, turizm sektöründe kalıcı başarılar için yerel yönetimlerin doğru sorgulanması gerektiğini vurguladı.

Advertisement