Oktay Vural İstifa Sonrası İlk Kez Konuştu: Yaralayıcı Olduğunu Gördüm - Son Dakika
Güncel

Oktay Vural İstifa Sonrası İlk Kez Konuştu: Yaralayıcı Olduğunu Gördüm

MHP Grup Başkanvekilliği görevinden istifa eden Oktay Vural yaptığı ilk açıklamasında "Partinin içinde bulunduğu durumun, yönetim anlayışının yaralayıcı olduğunu gördüm." dedi.

22.06.2016 14:51  Güncelleme: 00:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Grup Başkanvekilli Oktay Vural görevini bırakmasının ardından ilk kez konuştu. Oktay Vural, yaptığı açıklamada "Partinin içinde bulunduğu durumun, yönetim anlayışının yaralayıcı olduğunu gördüm." dedi.

OKTAY VURAL GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

Oktay Vural, MHP grup başkanvekilliğinden istifa etti. Görevinden ayrılacağını açıklamasının ardından hazırladığı dilekçeyi TBMM Başkanlığı'na vereceği öğrenilen Vural'ın Meclis'teki odasını topladığı öğrenildi. Kongre sürecinin yanlış yürütüldüğünü düşünen Oktay Vural'ın bir süredir parti yönetimiyle görüş ayrılığı içinde olduğu konuşuluyordu.

'YÖNETİM ANLAYIŞINI YARALAYICI GÖRDÜM'

Habertürk TV'ye konuşan Oktay Vural, kararını dünkü grup toplantısının ardından Devlet Bahçeli'ye ilettiğini söyledi. "Aday olacak mısınız" sorusuna yanıt vermekten kaçınan Vural, "Partinin içinde bulunduğu durumun, yönetim anlayışının yaralayıcı olduğunu gördüm" değerlendirmesini yaptı. Partinin, birlik ve bütünlüğü için çalışma yapılması gerektiğini kaydeden Vural, neden bugünü beklediği sorusuna da "19 Haziran sürecini bekledim." yanıtını verdi.

İSTİFALARLA İLGİLİ SORUYA CEVAP VERMEKTEN KAÇINDI

Genel Merkez'de yaşanabilecek istifalarla ilgili soruya ise Vural cevap vermekten kaçındı. Vural, "Büyük bir kurumuz, güçlü bir camiayız. Bütün değerlendirmelerimizi bu camiamızın geçmişine, yürütülen mücadeleye olan sorumluluk ahlakı içerisinde yapmamız gerekiyor. Bu değerlendirmelerimizi basın yoluyla onlara iletiriz" ifadelerini kullandı.

"HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALDI"

MHP'nin güçlü bir parti olduğunu vurgulayan Vural, "(Partide istifalar) Böyle bir beklenti, arayışta olanların hevesleri kursaklarında kalmıştır. Biz bu konuda bütün arkadaşlarımızla birlikte bizi buraya getiren irade ile her zaman olmuşuzdur ve olacaktır. Milletvekillerimizin de bu şuurda olduklarından eminim" diye konuştu.

BAHÇELİ "BİZİ BÖLMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ" DEMİŞTİ

Mayıs ayında Devlet Bahçeli'ye destek deklarasyonuna Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın imza atmadığı iddia edilmişti. Bahçeli ve Oktay Vural arasındaki soğukluk iddiaları Bahçeli'ye sorulmuştu. Bahçeli, "Bir deklarasyon görmedim ama ne varsa basından bazı çevrelerden öğreniyoruz. Oktay bey çok değerli bir kardeşimizdir. Meclis'te beni temsil eden grup başkanvekilidir. Onunla aramızda soğukluk olabilir mi? Nereden çıkartıyorsunuz bunları. Bizi bölmeye çalışıyorsunuz" demişti.

1999'DA SEÇİLDİ, ULAŞTIRMA BAKANLIĞI YAPTI

Uzun süredir partinin grup başkanvekilliğini yürüten Oktay Vural, ilk defa 1999 yılında milletvekili seçilmişti. Vural, MHP'nin koalisyon ile iktidara geldiği hükümette Ulaştırma Bakanlığı da yapmıştı.

Oktay Vural İstifa Sonrası İlk Kez Konuştu: Yaralayıcı Olduğunu Gördüm

Son Dakika Güncel Oktay Vural İstifa Sonrası İlk Kez Konuştu: Yaralayıcı Olduğunu Gördüm - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • Fatih: Bahceli sonun geldi direnme daha fazla rezil etme kendini 22 4 Yanıtla
  • nedersin: Burdaki görünen duruma göre MHP çok büyük bir atılım için zira TÜRK düşmanları hem devşirmeler hem teröristler panik içersine düşmüş durumdalar KURT geliyor KURT TÜRK MİLLETİNİ TÜRKÜM demekten TÜRK olmaktan GURUR duyanlar YÖNETECEK yazın kenara devşirmeler... 17 1 Yanıtla
  • ali: Bunlar bir daha MHP ye donmek isterse alinmayacaklar bunlar yeni bir parti kuracaklarbekleyin gorun,fethullahin partisi olacak bunlar, 8 8 Yanıtla
  • mehmer 22: hepside istifa etse bahçeli Babasının koltuğunu bırakmazzzzzzz YÜZSÜZZZZZZZZZ 12 3 Yanıtla
  • C*: Oktay vuraldamı paralelci la denyolar yalanlarınız yatsıya bile sürmüyor. 13 1 Yanıtla
  • Mossi: Oh be bi suratdan daha kurtulduk git balık avla ne işin var bu işlerle. 8 6 Yanıtla
  • Gerçekler.: Karlar erimeye başladı.Yakında yollar açılır(Rahmetli Kemal SUNAL ın Deli,deli küpeli filminden) 9 0 Yanıtla
  • :,,,: oktay vural hicbi yere gitmez adaylıgını koyacak gorursunuz :) 3 5 Yanıtla
  • mhp deki bu muhaliflerin isyanı : mhp deki genel merkeze bayrak kaldırma isyancıların deği olup bahçeliyi yıkarsalar onlar için bir başarı ama chp içinde de muhrrem ince ekibiyle aynısını kılıçdaroğluna başlatırmı çünki chp de de muharrem ince durdurulamıyor bu işin devamı chp dede yakından izlenir sanırım demek zayıf muhalefet güçlü uzun iktidarı doğuruyorsa ki öyle muhalefette de 2 parti bu yollarla genel başkanları değiştirirlerse ozaman güçlü muhalefet zayıflayan iktidar mı diyeceğiz 7 1 Yanıtla
  • VATANDAŞ: PARALELE SIĞINAN ZAVALLI BAHÇELİ SONUN GELİYOR 3 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement