Ökten; "Kendi Hatalarını Belgeliyorlar" - Son Dakika
Yerel

Ökten; "Kendi Hatalarını Belgeliyorlar"

Ökten; "Kendi Hatalarını Belgeliyorlar"

AK Parti Aydın Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten, CHP'nin Aydın'daki rant iddialarıyla ilgili olarak yayınladığı belgelerle kendi hatasını ortaya koyduğunu belirtti.

14.06.2013 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Aydın Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten, CHP'nin Aydın'daki rant iddialarıyla ilgili olarak yayınladığı belgelerle kendi hatasını ortaya koyduğunu belirtti.

AK Parti Aydın Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yaptığı basın toplantısıyla CHP İl Başkanı Barkan Kalınomuz'un kendisi ve AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ile ilgili olarak ortaya attığı iddialara cevap verdi. Gökten, Kalınomuz'un iddialarını çürütmek için güvenlik kamerası ve cep telefonu kayıtlarını kamuoyuyla paylaştı.

Aydın Belediyesi tarafından yapılan Kemer Mahallesi 720 ada 36 parselde bulunan 20 bin 800 metrekare yeşil alan için yapılan iki ayrı alım satım işleminin hukuksuz olduğu yönündeki düşüncelerini kamuoyu ile paylaştıklarını anımsatan Gökhan Ökten, sorularıa halen bir cavp alamadıklarını söyled. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP yöneticilerinin sorularına cevaplar vermek yerine kendisi ve milletvekili Mehmet Erdem hakkında suçlamalarda bulunduğunu savunarak, "Hal bu ki sorular çok açık ve basittir. Yeşil alan olan bir yerin bir yarısını 150 bin TL, diğer yarısını 1 milyon 144 TL'ye nasıl aldınız? İkinci yarı hisseyi niçin yeşil alan imarlı durumda niye kamulaştırmadınız? Mahkeme kararı dediğiniz değer tespitini yeşil alan imarlı durumda mı? Yoksa gerekli değişiklik yapıldıktan sonra mı yaptırdınız? İlk yarı hisseyi alırken ki değer tespiti yaptırdınız mı? 1 milyon 144 bin TL karşılığı takas verilen yerlerin değerleri nedir? Değer tespitini nasıl yaptınız? Yeşil alan bulunan bir yeri kim satın alır? 12 Haziran 2013 tarihinde yaptığınız açıklama ile mesire alanı yapılacak dediğiniz yer, bu yer midir?" dedi.

"İL GİRİŞİM ERDEM'DEN DEĞİL AİLEDEN GELDİ"

CHP'nin hukuksuz işlemi bastırmak adına Mehmet Erdem ve şahsına yönelik bir kampanyaya başlattığını öne süren Ökten, "Tartışmalı olan tapuda hissedar Birsan Coşkun'u Sayın Mehmet Erdem'in aradığı ve Belediyeye karşı dava açması şeklinde yönlendirdiğini iddia etmişlerdir.Biz Aydın Belediye Başkanı veya CHP İl Başkanı gibi suç bastırma psikolojisi ile hareket etmiyor. Milletvekilimiz Mehmet Erdem ilk basın açıklaması ile Aydın kamuoyunu bilgilendirmeden önce kesinlikle kimseyle görüşmemiştir. Amaç hukuksuz yapılan bir işlem varsa bunu duyurmaktır. Basından açıklamaları okuyan Birsan Coşkun ve eşi Ziya Coşkun Mv. Mehmet Erdem'i 9 Haziran 2013 günü saat 18.07'de ve18.08'de aramış, Vekilimiz diğer telefonla görüşmesi sebebiyle cevaplayamamıştır. Saat 18.20'de cevapsız arama yapan numarayı aramıştır. Telefonu Ziya Coşkun açmış ve vekil ile görüşmek istemiştir. 10 Haziran 2013 günü Milletvekilimiz Mehmet Erdem ilçe binamızda vatandaşlar ile tutanak tutulmaksızın görüşmeler yaparken Birsan Coşkun, Ziya Coşkun ve yanlarında bir genç görüşme yapmak üzere parti binamıza gelmişlerdir. CHP'li Belediye Başkanı ve İl Başkanı maalesef halkı yanılmaktadır. Tutanak adı ile yazıya döktükleri ve imzalattıkları kağıt CHP'li Başkanların içinde bulunduğu durumun belgesidir. Mahkeme kararı dedikleri kendilerini aklayan bir karar değildir. Aksine hatalarını belgelemektedir. Ziya Coşkun görüşme de bu yerle ilgili imara açılması konusunda Belediye Başkanı ile görüştüğünü ve hatta bir Belediye Meclis Üyesi ile bu konu teknik çalışma yapıldığını ancak Belediye Başkanının buna izin vermediğini beyan etmiştir. Ama nasılsa bu şahıstan hisse alındıktan sonra imar değişikliği yapılmıştır.Kendisinin mağdur olduğunu söyleyen kişi bizzat kendisidir. Mehmet Erdem'e Ziya Coşkun kendileri adına teşekkür ederek konuyu gündeme taşımalarından duyduğu memnuniyeti dile getirmiştir. Vatandaşa dile getirdiği mağduriyeti ile mahkeme tavsiyesinde bulunan Sayın Erdem değil, bizzat benim şahsımdır. Bu manada tutanağın yanlış tutulduğunu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

"Bizim bu hususları ispatlamak için kendi kendimize tutanak tutmak gibi bir derdimiz olamaz" diyen Ökten, "CHP'li Belediye Başkanı'nın tutturduğu, böyle bir tutanağı Ziya Coşkun'un imzalamasının açıklaması yine kendi beyanlarında gizlidir. Birsan Coşkun ve Ziya Coşkun'un damatları Belediye de çalıştığı için baskı uygulamasından korktuklarını ifade etmişlerdir. Gezi parkını bahane ederek insanları sosyal medya üzerinden sokağa hak aramaya çağıran CHP zihniyeti niçin mahkemeye müracaat edilmesi tavsiyesinden rahatsız olmuştur? Coşkun ailesinin damadı Belediye de ne zaman işe başlamıştır? Hangi kadro ve görevde çalışmaktadır? Bu garipliklerin hepsi tesadüf olarak mı düşünülmelidir? Ayrıca CHP'li Belediye Başkanı hakkımda mahkemeye gidebileceklerini ifade etmiştir. Sayın Başkan bu ifadeler ile bizim bu konu üzerinde ki kararlılığımızı azaltamayacaktır. Sayın Başkan benim suç işlediğimi düşünüyorsa, derhal gereğini yapmalıdır. Ben Siyasi Parti temsilcisiyim Aydın halkını bilgilendirmek ve Belediye icraatlarında ki yanlışları ifade etmek kadar hakkım, özgürlüğüm vardır diye düşünüyorum. Kaldı ki bu vazifeyi insanları sokaklara dökerek, alkollü eylemler yaparak değil, basın yoluyla yapmaktayız. Beyanlarımız içerisinde de kimsenin zekasını, psikolojisini ve hatta matematik notlarını karıştırmıyoruz. Sorumluluklarımızın bilincinde yaptığımız ve bulunduğumuz seviyeyi dikkate alarak saygıyı kaybetmeden açıklamalarımıza devam edeceğiz" - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ökten; 'Kendi Hatalarını Belgeliyorlar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement