Okul Bahçelerinde Tarım Yapacaklar - Son Dakika
Güncel

Okul Bahçelerinde Tarım Yapacaklar

Beylikdüzü'nde Öğrenciler Okul Bahçelerinde Tarımı Öğrenecek

07.10.2015 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehir hayatı koşullarında çocuklarınızın eğitim yuvalarının tam da içinde toprakla haşır neşir olabileceği, çeşitli sebze ve meyveleri ekip biçebileceği, organik ve sağlıklı bir yaşama merhaba diyebilecekleri bir ortam hiç hayal etmiş miydiniz?

Beylikdüzü Belediyesi, bu hayali gerçeğe dönüştürerek öğrencilerin tarım hayatını uygulamalı öğrenmeleri için okullara hobi bahçeleri kazandırdı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün çalışmalarıyla öğrencilere alanı müsait olan okulların bahçelerinde tarım hayatını deneyimletecek. Parsellere ayrılarak yazlık ve kışlık sebze ve meyve dikimi için hazırlanan, İstanbul iklimine uygun yetişebilen elma, armut, ayva, incir, kiraz, kayısı, şeftali, nar, asma gibi meyveler ve maydanoz, roka, marul gibi sebze tohumlarının dikimi düşünülen bahçelerde şehir hayatının ortasında organik yaşamın ilk adımları atılacak.

Çocukların sadece teorik eğitim değil, pratik hayata dökülebilecek eğitimleri de almasını önemseyen belediye, hazırlığı tamamlanan bahçeler ilk tohum atılması için 8 Ekim Perşembe Günü Saat 11:30'da Galip Balkar Ortaokulu'nda öğrencilerle buluşacak. Etkinliğe Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Okul Bahçelerinde Tarım Yapacaklar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement