Okul Duvarlarına Yaptığı Resimler Gelir Kaynağı Oldu - Son Dakika
Güncel

Okul Duvarlarına Yaptığı Resimler Gelir Kaynağı Oldu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Svetlana Latişeva Özdoğan'ın okul duvarlarını boyamasından detay ve genel görüntüler Svetlana Latişeva Özdoğan ile röportaj Okul duvarlarına yaptığı resimler gelir kaynağı oldu Turgutlu'da yaşayan Rus asıllı Svetlana Latişeva Özdoğan, çocuğunun resim dersi ödevlerine yardımcı olurken keşfettiği resim yeteneğiyle ailesine ek gelir sağladı Çalıştığı okulun duvarlarına çizdiği resimleri çok beğenilen Özdoğan, farklı okullardan da davet aldı Özdoğan: "Elde ettiğim gelirle 10 yıldır uzak kaldığım memleketime gitmek istiyorum" MANİSA(AA) - ERKAN ŞİMŞEK - Manisa'nın Turgutlu ilçesinde çocuğuna ödevlerinde yardımcı olurken keşfettiği resim yeteneğini duvar boyayarak geliştiren anne, aile bütçesine ek gelir kaynağı oluşturdu.

12.06.2016 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Svetlana Latişeva Özdoğan'ın okul duvarlarını boyamasından detay ve genel görüntüler

Svetlana Latişeva Özdoğan ile röportaj Okul duvarlarına yaptığı resimler gelir kaynağı oldu

Turgutlu'da yaşayan Rus asıllı Svetlana Latişeva Özdoğan, çocuğunun resim dersi ödevlerine yardımcı olurken keşfettiği resim yeteneğiyle ailesine ek gelir sağladı

Çalıştığı okulun duvarlarına çizdiği resimleri çok beğenilen Özdoğan, farklı okullardan da davet aldı

Özdoğan:

"Elde ettiğim gelirle 10 yıldır uzak kaldığım memleketime gitmek istiyorum"

MANİSA(AA) - ERKAN ŞİMŞEK - Manisa'nın Turgutlu ilçesinde çocuğuna ödevlerinde yardımcı olurken keşfettiği resim yeteneğini duvar boyayarak geliştiren anne, aile bütçesine ek gelir kaynağı oluşturdu.

Türkmenistan'da tanıştığı Niyazi Özdoğan ile 10 yıl önce evlenen ve Müslümanlığı seçerek Manisa'nın Turgutlu ilçesine yerleşen Rus asıllı Svetlana Latişeva Özdoğan (38), iki kız çocuğunun okula başlamasıyla onların ödevlerine yardımcı olmaya başladı.

Bu sırada resim konusundaki yeteneğini keşfeden Latişeva, eşi ve komşularının verdiği destekle resim konusunda kendisini geliştirdi.

Çocuklarının eğitim aldığı TEV Cemile ve Samiye Bayar İlkokulunda hizmetli olarak çalışan Özdoğan, okul yönetimine ana sınıflarının duvarlarına resim yapma teklifini iletti.

Özdoğan'ın iç ve dış duvarlara yaptığı çizgi film kahramanlarının resimleri ve süslemeler, öğrencilerin, okul yönetiminin ve ailelerin beğenisini topladı.

İlçede açılan özel bir anaokulundan da teklif alan Özdoğan, bina iç ve dış duvarları üzerinde çalışmaya başladı.

AA muhabirine açıklama yapan Özdoğan, öğrenciliği döneminde resim yeteneği olduğunu fark edemediğini, çocukları sayesinde 28 yaşından sonra bu kabiliyetini ortaya çıkardığını söyleyerek, "Bu mesleği bundan sonra da elimden geldiğince sürdüreceğim. Buradan elde ettiğim kazançla hem çocuklarımın eğitimine katkıda bulunacağım hem de 10 yıldır gitmediğim memleketime gideceğim." diye konuştu.

Resim tekniğinin giderek ilerlediğini, özellikle çocukların sevdiği kahramanları çizmeyi tercih ettiğini dile getiren Özdoğan, "Kağıt, tuval veya duvar, ne bulursam üzerine resim çiziyorum. Kızlarım da bana yardım ediyor. Onların da iyi birer ressam olmasını istiyorum." sözlerine yer verdi.

Okul Duvarlarına Yaptığı Resimler Gelir Kaynağı Oldu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Okul Duvarlarına Yaptığı Resimler Gelir Kaynağı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement