Okul Harçlığı İçin Fasulye Topluyorlar - Son Dakika
Güncel

Okul Harçlığı İçin Fasulye Topluyorlar

Okul Harçlığı İçin Fasulye Topluyorlar

BURDUR'da okul harçlığını çıkarmak isteyen öğrenciler, 35 derece sıcağın altında fasulye topluyor.

30.08.2016 10:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BURDUR'da okul harçlığını çıkarmak isteyen öğrenciler, 35 derece sıcağın altında fasulye topluyor.

Türkiye'nin taze fasulye ihtiyacının yüzde 30'unun karşılandığı Burdur İnsuyu Ovası'nda, hasat dönemi mevsimlik işçiler çalışıyor. Yakınlarıyla birlikte tarlaya gelen lise öğrencileri de okul dönemi harçlıklarını toplamak için fasulye topluyor.

Fasulye toplamak için her gün 50 kilometre uzaklıktaki Isparta'nın Keçiborlu İlçesi'ne bağlı Senir Beldesi'nden yakınlarıyla Burdur'a geldiğini söyleyen 18 yaşındaki Zehra Akkurt, "Keçiborlu Anadolu Lisesi'nde 12'nci sınıf öğrencisiyim. Okul harçlığımı çıkarmak için burada çalışıyorum. Saat 06.30'da evden çıkıyoruz, 07.00'de işbaşı yapıyoruz, saat 17.00'ye kadar fasulye topluyoruz" diye konuştu.

5 yıldır her yaz tatilinde fasulye toplamaya geldiğini anlatan Akkurt, güneş altında fasulye toplamanın kolay olmadığını ancak ailesine maddi anlamda yük olmamak için bu işi yaptığını kaydetti.

Aynı beldeden gelen 11'inci sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Şadiye Erol, harçlığı için mevsiminde kiraz topladığını şimdi de fasulye toplamaya geldiğini aktardı. Erol, "Günlük 40 lira yevmiye ile fasulye topluyorum. Aileme yük olmamaya çalışıyorum" dedi.

7'nci sınıf öğrencisi Sıla Can da ailesine maddi katkıda bulunmak için yaz tatilinde fasulye topladığını kaydetti.

- Burdur

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Okul Harçlığı İçin Fasulye Topluyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement