Okul İçinde 'Matematik Sokağı' Açıldı - Son Dakika
Güncel

Okul İçinde 'Matematik Sokağı' Açıldı

Okul İçinde \'Matematik Sokağı\' Açıldı

Kars'ın Arpaçay İlçesi'ndeki 3 Kasım Yatılı Bölge Ortaokulu'nun koridorlarında 'yerim seni matematik' sloganıyla, şekil ve şemalarla dolu olan 'Matematik Sokağı' hizmete açıldı.

15.01.2016 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ın Arpaçay İlçesi'ndeki 3 Kasım Yatılı Bölge Ortaokulu'nun koridorlarında 'yerim seni matematik' sloganıyla, şekil ve şemalarla dolu olan 'Matematik Sokağı' hizmete açıldı. Proje ile öğrencilerin korkulu rüyası olan matematik dersinin sevdirilmesi amaçlanıyor.

Arpaçay'daki TEOG sınavlarında başarının artırılması için Milli Eğitim Müdürlüğü'nde kurulan Proje Ofisinde bir araya gelen Matematik öğretmenleri, öğrencilere bu dersi sevdirmek için proje geliştirdi. Öğretmen Melda Sezer tarafından hazırlanan 'Yerim Seni Matematik' projesi Kaymakam Lokman Önder, İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Avcı, 3 Kasım YBO Müdürü Fettah Yağışan'ın da destekleriyle okulun matematik öğretmenleri Kamerşah Karacan, M. Furkan Sarıarslan, İlker Deniz Türk ve Müjdat Karadağ tarafından hayata geçirildi.

Matematik Sokağı'nın açılışı Kaymakam Lokman Önder ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Avcı tarafından yapıldı. Projeye emek veren öğretmenler öğrencilerle velilere koridoru gezdirerek şekil ve şemalar hakkında bilgi verdi. Matematik sokağında öğrenciler, 'sek sek' oyunlarıyla da renklendirilen renkli şekiller üzerinde öğrendiklerini anlatmaya başladı. Matematik dersini sevmediklerini, bugüne kadar 'canavar' olarak gördüklerini belirten öğrenciler, artık bu dersi çok sevdiklerini ve daha da başarılı olacaklarını ifade etti. Öğrenciler son olarak hep bir ağızdan 'Matematik öcü değil, biz matematiği çok seviyoruz' diye bağırdı.

PİLOT UYGULAMA

Kaymakam Lokman Önder matematik sokağı ile ilgili olarak şunları söyledi:

"TEOG sınavlarında sonuçları değerlendirdikten sonra öğrencilerin matematik sorularındaki eksiğini nasıl daha iyi hale getirebiliriz düşüncesinden hareketle bu projeyi geliştirdik. 3 Kasım YBO'yu pilot okul olarak seçtik ve burada Matematik Sokağı oluşturduk. Öğrencilerin matematiğe olan sevgi ve ilgilerini daha artırmayı, eğitimde Arpaçay'ı bir marka yapmayı hedefliyoruz. Bu projeyle daha iyi sonuç alacağımıza inanıyoruz. Matematikle ilgili klasik yöntemlerde ciddi bir başarı sağlanamayınca alternatif yöntemleri denemek istedik. Öğrencilerimizin hayatında bir nebze olsun değişiklik olabilirse, matematikteki başarıyı artırabilirsek bu bizi daha mutlu edecektir." - Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Okul İçinde 'Matematik Sokağı' Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement