Albay Saldırısında Okula Operasyon! Cephanelik ve Gül Notu Çıktı - Son Dakika
Güncel

Albay Saldırısında Okula Operasyon! Cephanelik ve Gül Notu Çıktı

Albay Saldırısında Okula Operasyon! Cephanelik ve Gül Notu Çıktı

İstanbul polisi, seçim günü vurulan albay Altınbilek olayında yaptığı 2. operasyonda okulda 6 kilo patlayıcı buldu. Bulunan belgeler arasında Abdullah Gül'ün T.C'si çıktı.

16.06.2015 07:33  Güncelleme: 08:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul polisi seçim günü yaralanan albay Altınbilek soruşturmasında yaptığı ikinci operasyonda okul kantininde 5 kilo 800 gram patlayıcı ele geçirdi. Ele geçirilen belgeler arasında eski Cumhurbaşkanı Gül'ün kimlik numarası çıktı.

EYLEM HÜCRESİ ORTAYA ÇIKTI

Seçim günü oy kullanan emekli albay Fehmi Altınbilek'in eşiyle birlikte uğradığı silahlı saldırı olayını yürüten İstanbul Emniyeti, İstanbul'da bir eylem hücresini ortaya çıkardı.

Alınan bilgilere göre, 12 Mart döneminde Tokat Kızıldere'de Mahir Çayan ve 9 arkadaşının ölümüyle sonuçlanan askeri operasyon ile TİKKO lideri İbrahim Kaypakkaya'nın Tunceli'de yaralı yakalandığı operasyonları yöneten isim olan emekli albay Fehmi Altınbilek'e yönelik silahlı saldırı aydınlatıldı. Beşiktaş Balmumcu'daki saldırının ardından olaya el koyan İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, elde edilen bilgiler ışığında önce E.N.Y adlı şüpheliyi aldı.

OPERASYON İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Bir noterde çalıştığı tespit edilen E.N.Y.'nin evindeki aramada, meskenin hücre evi olarak kullanıldığı anlaşıldı. Evde, saldırıda kullanılan elbiseler ile örgütsel dokümanlar bulundu. Genişletilen operasyon kapsamında, E.N.Y'nin bağlantılarını araştıran polis, dün Sabah ikinci operasyon için düğmeye bastı.

6 KİLO PATLAYICI

Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Altınbilek ve eşine yönelik silahlı saldırıyı gerçekle E.N.Y.'yi olay yerine getiren ve aynı örgüt içinde yer aldığı anlaşılan Ali kod adını kullanan S.K.'yi esenler'de gözaltına aldı. Eylemcilerin, uzun yıllardır silahlı faaliyeti görülmeyen Maoist Komünist Parti'nin (MKP) İstanbul'da yeniden oluşturulmasında görev aldıkları anlaşıldı. S.K. gözaltına alınırken, bir ilkokulun kantininde yapılan aramada, yeni eylemlerde kullanılacağı değerlendirilen 3 kilo 800 gram TNT ile 2 kilo dinamit bulundu.

Kantinde görevli bir kişinin motorcu S.K. ile bağlantısının olduğu anlaşıldı. Operasyonlarda ayrıca, telsizler, çelik yelekler, patlayıcı düzeneklerinde kullanılacak fünyeler, fişekler ve polis kimliği ele geçirildi. Ayrıca, daha önce ele geçirilen iki tabancanın dışında bir tabanca daha bulundu. Her 3 tabanca da kriminal inceleme için laboratuvara gönderildi.

ABDULLAH GÜL NOTU

Polisin yaptığı araştırmalarda, hücre evinde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ait olduğu değerlendirilen T.C. kimlik numarası ve üzerinde "11 haneli A.G." yazan el yazısı bir not da bulundu. Evde ayrıca, silahlı saldırıda yaralanan Altınbilek'in oğluna ait olduğu anlaşılan ve üzerinde özel bir araca ait plaka ile marka yazan bir not da tespit edildi. (Kaynak: Milliyet)

Son Dakika Güncel Albay Saldırısında Okula Operasyon! Cephanelik ve Gül Notu Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Sadece biri: Delillerin komikliğine bakın ya bu nedir arkadaş 112 4 Yanıtla
  • asin: kesinlikle ermeni asilli ve pkk ile iliski icinde bunlar 0 0 Yanıtla
  • Hdkdjd: Aba sopa 0 0 Yanıtla
  • CHP Genel Başkanı Özel:
    21:04 CHP Genel Başkanı Özel: "Marmaris'te de Muğla'da da Rantiyecilere Geçit Vermeyeceğiz"

    Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla Marmaris’te halk buluşmasında konuştu, “Marmaris’i AKP’ye verip de Marmaris’in koylarını, varlıklarını, TÜRGEV, TÜGVA, Ensar’a kaptırmaya siz razı gelir misiniz? diye sordu. Muğla'da da 4 katı geçen bina olmadığını belirten Özel, "Eğer Muğla Büyükşehir’e AKP’nin adayı gelse, Muğla’da her yerde dikey mimarı, her yerinde rant söz konusu olacak. O yüzden Marmaris'te de Muğla’da da rantiyecilere geçit vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

  • Dicle Üniversitesi Öğrencileri Filistin'e İnsanlık Zinciriyle Protesto Yürüyüşü Düzenledi
    21:03 Dicle Üniversitesi Öğrencileri Filistin'e İnsanlık Zinciriyle Protesto Yürüyüşü Düzenledi

    Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi (DÜ) öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etmek için 'Filistin'e İnsanlık Zinciri' sloganıyla yürüyüş düzenledi. Yürüyüş, üniversite yerleşkesinde öğrenci işleri önünden başlayıp öğrenci yaşam merkezi önünde sona erdi. Yapılan açıklamada, yürüyüşün Gazze'de yaşanan vahşete karşı bir ses çıkarmak amacıyla gerçekleştirildiği ve umudun ve vicdanın sesi olmak için diğer üniversitelere de ilham kaynağı olması umulduğu belirtildi. Yürüyüşün ardından DÜ Rektörlüğünün desteğiyle açık alanda 750 kişilik iftar programı düzenlendi.

  • Siirt'te muhtar adaylığı kavgası: 9 yaralı, 2 kişi yakalandı
    21:03 Siirt'te muhtar adaylığı kavgası: 9 yaralı, 2 kişi yakalandı

    Siirt'in Baykan ilçesinde muhtar adaylığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada 1'i polis memuru 9 kişi yaralandı. Olayın ardından firar eden şahıslar Batman'ın Kozluk ilçesinde yakalandı.

  • Rize'de cenazeden dönenleri taşıyan taksinin bariyerlere çarpması sonucu 4 kişi yaralandı
    21:01 Rize'de cenazeden dönenleri taşıyan taksinin bariyerlere çarpması sonucu 4 kişi yaralandı

    Rize'nin Uzunkaya mevkisinde O.S. idaresindeki bir taksi, Karadeniz Sahil Yolu'ndaki bariyerlere çarptı. Kazada, sürücü ve beraberindeki 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından hastaneye sevk edildi. Taksinin içindekilerin, İyidere ilçesindeki bir cenazeden döndükleri belirtildi.

  • Fransa Başbakanı, başörtüsü darp iddiasıyla istifa eden okul müdürüne iftira davası açılacağını söyledi
    21:00 Fransa Başbakanı, başörtüsü darp iddiasıyla istifa eden okul müdürüne iftira davası açılacağını söyledi

    Fransa Başbakanı Gabriel Attal, başörtüsünü çıkarmadığı için okul müdürü tarafından darp edildiğini öne süren öğrenciye iftira davası açılacağını söyledi. Öğrenciden başörtüsünü çıkarmasını istediğini fakat darp etmediğini savunan müdür ise sosyal medyadaki ölüm tehditlerinin ardından istifa etti. Fransa’da İslamcıların okullara yönelik tehditleri, iki öğretmenin öldürülmesinin ardından ciddiye alınıyor.

  • Ordu'da bin 500 üniversite öğrencisi iftar sofrasında buluştu
    21:00 Ordu'da bin 500 üniversite öğrencisi iftar sofrasında buluştu

    Ordu İl Müftülüğü tarafından düzenlenen iftar programına yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi katıldı. Programda öğrencilere Osmanlı geleneği olan 'diş kiraları' dağıtıldı.


Advertisement