Okul Kantinlerine Sıkı Denetim - Son Dakika
Güncel

Okul Kantinlerine Sıkı Denetim

Okul Kantinlerine Sıkı Denetim

Başakşehir Belediyesi, okulların açılmasıyla birlikte kantin denetimlerine hız verdi.

05.10.2015 09:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başakşehir Belediyesi, okulların açılmasıyla birlikte kantin denetimlerine hız verdi. Belediyede görevli gıda mühendisleri yaptığı denetimlerde işletmelerin hijyen koşullarını titizlikle inceledi.

2015-2016 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte, okul kantinlerinde denetimler başladı. Başakşehir Belediyesi bünyesinde görevli gıda mühendisleri ve zabıta ekipleri ilçedeki ilk ve orta dereceli okulların kantinlerini denetledi. Kantinlerin hijyen koşullarını titizlikle inceleyen ekipler, kantin işletmecilerine uyulması gereken konular hakkında bilgi verdi. Denetimlerde ürünlerin son kullanma tarihlerine bakılırken, okul kantinlerinde satışı yasak olan cips ve gazlı içecekler gibi gıdaların satılıp satılmadığı da dikkate alındı.

VELİLER DENETİMLERDEN MEMNUN

Çocuğunu Başakşehir'deki Oyakkent İlkokulunda eğitim gördüğünü belirten Aysen Horoz, yetkililer tarafından yapılan denetimlerin öğrencilerin sağlıklı beslenmeleri açısından önemli olduğunu belirterek, "Yaklaşık 4 yıldır kızım bu okulda okuyor. Hemen hergün kantinden besleniyor. Şuana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadık. Bu şekilde de devam etmesini istiyoruz" diye konuştu.

İŞLETMENİN HİJYEN KRİTERLERE UYGUNLUĞU KONTROL EDİLİYOR

Okul kantinlerindeki denetimleri gerçekleştiren Başakşehir Belediyesi'nde görevli Gıda Mühendisi Ataner Bozkurtlar, yapılan denetimlerde öncelikli olarak işletmenin genel hijyen kurallarına uygunluğunun göz önünde bulundurulduğunu belirtti.

Uyulması gereken kriterler hakkında bilgi veren Bozkurtlar, "Biz bu uygulamayı okulların açıldığı her sezon başında yapmaktayız. İlçemizdeki bütün kantinleri dolaşarak kontrolleri sağlayacağız. Bu yaptığımız çalışmalarda işletmede hijyen eğitim belgesi, ruhsat belgesi, haşere ilaçlama belgesi gibi belgelerin inceledikten sonra iş yerindeki kontrolleri sağlıyoruz. Bu kontrollerde kişisel personel hijyeni, ekipman hijyeni, eldiven ve önlük gibi kriterleri kontrol ettikten sonra çocuklar için satılması uygun olan ve uygun olmayan ürünlerin kontrolünü sağlıyoruz. Mesela cips ve gazoz gibi ürünlerin satışına izin vermiyoruz" dedi.

Esmanur Coşkun isimli bir öğrenci, "Kantinden alışveriş yapıyorum. Hijyenik olduğunu düşünüyorum, paketlerde veriliyor" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Okul Kantinlerine Sıkı Denetim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement