Okul Kermesine Kaymakamlık Polis ve Daire Müdürlerinden Destek - Son Dakika
Yerel

Okul Kermesine Kaymakamlık Polis ve Daire Müdürlerinden Destek

Okul Kermesine Kaymakamlık Polis ve Daire Müdürlerinden Destek

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde Küçükkaymaz ve Çevre Köyleri Eğitimi Destekleme Tesis Yaptırma Yaşatma ve Koruma Derneği tarafından okul yapmak amacıyla düzenlenen kermese kaymakamlık, daire müdürleri ve polisler tarafından destek verildi.

21.10.2012 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde Küçükkaymaz ve Çevre Köyleri Eğitimi Destekleme Tesis Yaptırma Yaşatma ve Koruma Derneği tarafından okul yapmak amacıyla düzenlenen kermese kaymakamlık, daire müdürleri ve polisler tarafından destek verildi.

Alaplı ilçesinde Küçükkaymaz ve Çevre Köyleri Eğitimi Destekleme Tesis Yaptırma Yaşatma ve Koruma Derneği tarafından okul yapmak amacıyla düzenlenen kermesin son gününde kaymakamlık, daire müdürleri, polisler ve siyasi partilerin katılımıyla destek verildi.

Kermesin son gününde düzenlenen programda konuşan Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, "Bir haftadır burada el emekleri ve göz nurları ile yapılacak okul için, geleceğimizin çocukları için emeğini burada sergileyen emek sarf eden ve esas övgü ve saygıya layık olan ablalarımızı saygıyla selamlıyorum. Tarihte Osmanlı medeniyeti, İslam medeniyeti ve Selçuklu medeniyeti zor zamanlarında çıkış yolunu hep bir olmaktan bulmuş, Moğolların Anadolu'yu kasıp kavurduğu dönemlerde, Haçlı seferlerinin üst üste bütün Hiristiyan aleminin bizim üstümüze gelip bizi ve islamiyeti yok etmek için saldırdığı dönemlerde hep bir araya gelmenin yollarını aramış ve o zulüm saldırılardan kurtulmuşuz. Bugün biz Merkez Camisinin önünde bir araya geldik. Burada bir olmanın örneğini gösteriyorsunuz. Yapılacak olan okulumuzun geleceğimize güzel bir temel olmasını temenni ediyorum. Ben buraya gelerek okulumuza destek olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Tarihçi Yazar Ekrem Şama da yaptığı konuşmada, ilçedeki bu güzel teşebbüsten dolayı memnunluk duyduğunu belirtti.

Alaplı'nın Osmanlı Padişahı Orhan Gazi zamanında Osmanlı topraklarına katıldığına dikkat çeken Şama,

Osman Gazi ve diğer padişahların fetih ettikleri yerlerde ilk önce ilim yuvaları açtıklarını söyledi.

630 yıllık imparatorluğun bu şekilde kurulduğunu belirten Şama," Bizim de yapmamız gereken devletimizin güçlü olmasını istiyor, ilelebet payidar kalmasını istiyorsak ilim yuvalarını açmaya, okullar yapmaya ve gençlerimizi ilim ve irfan sahibi yapmaya mecburumuz demin bir bayan arkadaşımız söyledi ülkemizdeki anarşinin kaynağı, işsizliğin kaynağı ve bütün olumsuzlukların kaynağı cehalettir. Bunun için bu cehaleti giderecek ilim yuvalarını açmak için elimizden ne geliyorsa ortaya koymalıyız" dedi.

Alaplı Küçükkaymaz ve Çevre Köyleri Eğitimi Destekleme Tesis Yaptırma Yaşatma ve KorumaDerneği Başkanı Recep Tufan,

kermesin son gününde kaymakamlık, daire müdürleri, polisler ve siyasi partilerin verdiği destekten memnunluk duyduklarını belirtti.

Alaplı halkına da vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür eden Tufan," Başlangıçlar güzeldir. Bitişler ise zor, tanışmalar heyecanlı ve umutlu, ayrılışlar acı, sizden bir şey kalır geride, kırılan kalbimizden bir parçamız mı yoksa sevdiklerimizle paylaştığımız anılar mı? Bugün beni ve kermesimizde çalışanlarımızı hüzünlendiren bir anı yaşıyoruz. Hayatımızın bir haftalık sayfasını acı tatlı anılarla kapatırken, diğer sayfasını yeni beklentiler ve umutlarla açıyoruz. Bir ülkenin kalkınması ancak çok iyi yetişmiş bir insan gücü ile gerçekleşir. Buna beyin gücü diyoruz. Bizler Hasanlı, Yeniköy ve Küçük Kaymaz Köyü halkımızla bayanlarımızla özlediğimiz beyin gücünü elde etmek için bugün buradayız. Burada köylerimizdeki kadınlarımız gündüz burada yemek servisi yaparken, akşamdan sabaha kadar yemek yaparak bir hafta boyunca ellerinden geldiği ölçüde okul yaptırmak amacıyla çalışmışlardır. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Eğitim gönüllüsü bayanlardan Gülden Türkoğlu, da "Bizler 4 köyde ikamet eden kadınlar olarak kermesimizde siz değerli misafirlerimize köyde kendi ellerimizle ürettiklerimizi okulumuzda bir tuğlamız olsun diye bir haftadır hizmet ediyoruz.

Bizler köyde oturan bayanlar olarak ilk defa böyle sosyal bir etkinlikte yer alıyoruz. Biz köylü bayanlar olarak bir ilki yapıyoruz ve diyoruz ki ' Hadi köyümüze dönelim' çocuklarımızın eline silah değil, kalem vermek için buradayız. Cehaletten dolayı her gün Güneydoğu da şehit veriyoruz. Biz anayız çiğerimiz yanıyor. Anaların ciğerlerinin yanmaması için bugün buradayız" dedi.

Eğitim Gönüllüsü Şerife Veziroğlu Keskin'de "Eğitim gönüllüleri olarak köyümüzde okul yapmak amacıyla bir kermes düzenledik. Eğitim gönüllüleri olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz.

Bu konuda bize destek veren Alaplı Kaymakamımız Yıldıray Malğaç, daire müdürlerimize, Emniyet Müdürlüğümüze, siyasilerimize, sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine, iş adamlarımıza, basınımıza ve Alaplı halkına teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kermesin düzenlenmesinde büyük emekleri olan 55 kişiye teşekkür belgeleri Kaymakam Yıldıray Malğaç ve protokol üyeleri tarafından verildi. Programda ayrıca kermesin organizasyonunu yapan Alaplı

Küçükkaymaz ve Çevre Köyleri Eğitimi Destekleme Tesis Yaptırma Yaşatma ve Koruma Derneği Başkanı Recep Tufan'a Kaymakam Yıldıray Malğaç tarafından plaket takdim edildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Okul Kermesine Kaymakamlık Polis ve Daire Müdürlerinden Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement