Okul Müdürlerinden Protesto Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Okul Müdürlerinden Protesto Yürüyüşü

Türkiye Kamu Sen üyesi okul müdürleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın hukuksuzca görev yerlerinin değiştirdiklerini savunarak protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.

16.09.2014 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kamu Sen üyesi okul müdürleri, Üsküdar Zeynep Kamil Parkı'nda toplandı. Yaklaşık 150 kişilik grup, ellerinde siyah çelenkle sloganlar atarak Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yürüdü. Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, Türkiye genelinde 8 bin okulun müdürünün görevine haksız şekilde son verildiğini belirterek,

"Haksız bir uygulama ortay konuldu. Bu haksızlığı zulmü protesto etmek için bugün İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yürüyerek siyah çelenk bırakacağız. Türkiye genelinde bu sayı 76 bin. 76 bin öğretmen okul idarecesi görevlerinden alınmış bulunmaktadırlar. Bu bir zulümdür büyük bir haksızlıktır" dedi.

Öğretmenlerin deneyim ve birikimlerine önem verilmediğini savunan Bostan, "Hiçbir deneyimi olmayan, hiçbir bilgisi olmayan, hiçbir sınavı kazanamayan kişileri okul müdürü olarak atanmak istemektedir. Bu da Milli Eğitim için büyük bir yıkımdır. Bu yıkımı kamuoyunun görmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı. Grup daha sonra ilçe milli eğitime doğru yürüyüşe geçti.

Okul Müdürlerinden Protesto Yürüyüşü
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Okul Müdürlerinden Protesto Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement